Vármegye I: Meglepetés Mezőfalván, nem hibázott a Főnix

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Eldőlt, hogy a Főnix telel az élen, a kérdés csak az, hogy mekkora előnnyel.

Vármegyei I. osztály Felnőtt 14. forduló

A szombati mérkőzésről már írtunk, nézzük, mi történt vasárnap!

A Mezőfalva és a Sárosd gólokban, izgalmakban és lapokban gazdag mérkőzést játszott egymással. A találkozó hatodik percében egy szöglet utáni kipattanót váltott gólra Rózsahegyi Gábor. A tizedik minutumban azonban egyenlítettek a vendégek Majláth Henrik találatával.

A gyors gólváltást a félidő derekán újabb gólváltás követte. A 24. percben Tonka Norbert szerezte meg a játékszert, majd Villám Balázshoz került a labda, aki 20 méterről gólt lőtt. Két perccel később azonban ismét egál volt az állás, miután Klémán Máté büntetőből volt eredményes.

A 44. percben Majláth Henriket kiállította a játékvezető ütés miatt. A sárosdiak így arra készülhettek, hogy egy teljes félidőn át emberhátrányban kell futballozniuk.

Ez majdnem így is történt, ám a 89. percben a Mezőfalva színeiben csereként pályára lépő Csontos Gábor is piros lapot kapott, miután belerúgott a sárosdiak egyik játékosába. Egy percre rá ismét emberhátrányba került a Sárosd, miután Klémán Máté megkapta a második sárga lapját is.

A dráma azonban csak ezután jött. A 93. percben a csereként szóhoz jutó Márki Dénes szerezte meg a mezőfalviak számára a győztes találatot, ezzel a forduló meglepetését okozva.

 Nem volt hiány eseményekből Enyingen sem, ahová a Martonvásár látogatott. Bő fél órányi játék után előnybe kerültek a vendégek, ám a hazaiak a középkezdés után azonnal egyenlítettek.

Az enyingiek a 46. percben Kalló Szabolcs kiállítását követően emberhátrányba kerültek. Ennek ellenére két gólt is szereztek a második játékrész derekán.

Az előnyt azonban nem tudta megőrizni  Molnár Ferenc Attila csapata. Történt ugyanis, hogy a 85. percbe az enyingiek kaptak egy gólt, és kiállítottak tőlük még egy játékost, Varga Patrikot. A kettős emberelőnyben futballozó martoniak a hosszabbításban Jordáki Milán találatával kiegyenlítettek.

Csóron kevesebb könyvelni valója volt a játékvezetőnek. A találkozó egyetlen gólját a tordasi Kovács Áron szerezte a 80. percben.

A Maroshegy és az Ercsi mérkőzésén az első nyolc percben volt egy gyors gólváltás, a fehérváriak vezetésére rögtön válaszoltak a vendégek. Ezt követően viszont már a Maroshegy akarata érvényesült, amely az első félidő közepén már 3-1-re vezetett. Az Ercsi ezután már nem tudott gólt szerezni, sőt a hajrában mégegyszer betaláltak a vendéglátók.

Papírforma eredmény született Bodajkon. A Főnix a triplázó Pápai Kristóf vezérletével 5-0-ra győzedelmeskedett a sereghajtó otthonában.

A Kápolnásnyék sem hibázott a Mány-Bicske II. ellen. Varga Józsefék 4-0-ra verték ellenfelüket, a pontok sorsa már az első félidőben eldőlt.

Az biztossá vált, hogy a Főnix fog az élen telelni, mint ahogyan az is, hogy a Sárbogárd és a Kápolnásnyék is a képzeletbeli dobogóról várhatja a tavaszt. Az viszont kérdéses, hogy a bogárdiak vagy a nyékiek fordulnak másodikként.

2023. november 18. szombat 13:00
Sárbogárd – Lajoskomárom 0-0

2023. november 19. vasárnap 13:00
Mezőfalva – Sárosd 3-2 (2-2)
Enying – Martonvásár 3-3 (1-1)
Csór – Tordas 0-1 (0-0)
Maroshegy – Ercsi 4-1 (3-1)
Bodajk – MÁV Előre FC Főnix 0-5 (0-2)
Kápolnásnyék – Mány-Bicske II. 4-0 (2-0)

A tabella állása:

 1. MÁV Előre FC Főnix 35p
 2. Sárbogárd 29p
 3. Kápolnásnyék 29p
 4. Tordas 24p
 5. Maroshegy 22p
 6. Sárosd 22p
 7. Mór 21p
 8. Ercsi 18p
 9. Mezőfalva 16p
 10. Lajoskomárom 15p
 11. Csór 10p
 12. Martonvásár 9p
 13. Mány-Bicske II. 9p
 14. Enying 8p
 15. Bodajk 5p

Nyitókép és forrás: Mezőfalvi Medosz SE (Facebook) 

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?