Válságban a futball Mezőfalván!

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye III, Utánpótlás
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Mezőfalván a Megye I-es csapat még nem szerzett pontot a 2017-es naptári esztendőben, a Megye III-as gárda pedig visszalépett a bajnoki küzdelmektől. Az U19-es csapatnál is szűkös a keret.

A tények szárazon a következőképpen szólnak. Mezőfalva a 2016-17-es szezon tavaszi fordulóiban még nem szerzett pontot. A Megye I. osztály  Felnőtt Bajnokság 16 fős mezőnyében 13 ponttal a 14. a MEDOSZ SE. Az ifi hangyányit előrébb a 11. lépcsőnél tart. Mezőfalva II. megszűnt. A tavaszi összecsapásokban a lapzártáig lejátszott mérkőzések eredményei az alábbiak szerint alakultak:

Megye I. felnőtt:
Mezőfalva – Baracs 0:1
Sárosd – Mezőfalva 3:2
Mezőfalva – Sárbogárd 1:3
Mezőfalva – Ercsi 1:4
Martonvásár – Mezőfalva 5:1
Mezőfalva – Gárdony 0:4
Iváncsa – Mezőfalva 13:0
Mezőfalva – Polgárdi 0:2

Ifi:
Mezőfalva – Szár 3:2
Pusztaszabolcs – Mezőfalva 7:1
Mezőfalva – Sárbogárd 3:1
Mezőfalva – Ercsi 2:1
Kápolnásnyék – Mezőfalva 5:1
Mezőfalva – Pusztavám 10:2
Iváncsa – Mezőfalva 2:1
Lajoskomárom – Mezőfalva 1:7
Mezőfalva – Polgárdi 3:3

A Mezőfalva II. lejátszott mérkőzései:
Nagyvenyim – Mezőfalva II. 3:2
Mezőfalva II. – Vajta 0:4
Kulcs – Mezőfalva II. 3:0
Perkáta – Mezőfalva II. 6:2

Az összesítő után a vezetőket kérdeztük, mivel magyarázható az elmúlt időszak nem éppen hízelgő eredménye?
– A mostani együtteseink szinte kivétel nélkül mezőfalvi játékosokból állnak. Sajnos sok a sérülés, és komoly létszámgondokkal is küzdenek a csapatok. A nehéz helyzetben fontos, hogy még nagyobb támogatást érezzenek a vezetőség részéről a futballistáink, hiszen erőn felül kell teljesíteniük. Mi bízunk a srácokban akkor is, mikor nem úgy halad a szekér, ahogy azt a korábbi években megszokhatták a focirajongók – mondta a feltett kérdésre Cseke Ottó a MEDOSZ SE elnöke.

Mostanában gyakran pattog a Mezőfalva kapuja előtt a labda
Mostanában gyakran pattog a Mezőfalva kapuja előtt a labda

– Nagyon megritkult az edzéslátogatás. 5-6 emberrel nem lehet érdemi munkát végezni. A téli felkészülést elmulasztottuk. Edzésre csak ímmel-ámmal járunk. Természetes, ilyenkor az erőnlét is gyenge. Van három mérkőzés, amire megpróbáljuk összekapni magunkat. Sajnos a generációs problémák a futballban is komoly gondokat okoznak. Aggódom a srácok jövője miatt. Megtesszük a tőlünk telhetőt – foglalta össze a tapasztalatokat Hajnal Attila a felnőttek edzője.

Az U19 is elég nagy bajban van a létszámgondok miatt, de még tartják magukat.
– Edzéslátogatottság, erőnlét, kevés gyerek és a túlzott terhelés nagymértékben meghatározza a csapat sikerességét. Rossz a korosztályos elosztás. Az aktívan hadra fogható játékosoknak a fel- és lejátszás veszi el az erőnlétét. Ráadásul lyukas az utánunk következő évjárat létszáma. Például a 2000-es korosztályban egyetlen játékos van, valamint az utánpótlásnál is jellemző a sok fizikai erőt kívánó átjátszás – összegzett Gulyás Ferenc az U19 trénere.

Mezőfalva U19
Mezőfalva U19

A Mezőfalva II visszalépett a Megye III-as bajnokságból. A Nagyvenyim ellen még kiállt a csapat, aztán elfogytak a játékosok!
– Nincs ember, aki játsszon! Hiába próbáltam figyelembe venni a munkabeosztást is, mégsem jött össze több esetben a játékhoz szükséges létszám. Ebben formában nem látom értelmét a folytatásnak – indokolta szűkszavúan a felbomlást Simon József a Mezőfalva II. edzője.

A Mezőfalva II a Nagyvenyim ellen lépett pályára utoljára
A Mezőfalva II a Nagyvenyim ellen lépett pályára utoljára

Forrás és fotók: Mezőhír

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM