Újabb focipályából lesz parkoló Székesfehérváron: a Mancz utcában kell a hely parkolónak

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Pénteken emlékfocival búcsúztatják a pályát, dr. Cser-Palkovics András polgármester is részt vesz az eseményen.

Eldőlt, hogy megszüntetik a székesfehérvári Mancz János utcai bitumenes focipályát. A helyén parkoló lesz.

Ennek apropóján búcsúfocit rendeznek 2024. május 24-én 17:00-tól. A rendezvényen dr. Cser-Palkovics András polgármester fogja elvégezni a kezdőrúgást.

Rajta kívül ott lesz a körzet önkormányzati képviselője, Dr. Kovács Zsoltné is. A media24.hu információi szerint rajtuk kívül Östör Annamária önkormányzati képviselő, egészségügyi és sporttanácsnok is a helyszínen lesz.

A lap megemlékezett róla, hogy a környéken, azaz a Mancz, a Kígyó, a Rákóczi, a Szekfű Gyula, a Semmelweis, a Mikes Kelemen és az Ősz utcában számos kiváló labdarúgó élt egykoron. A hetvenes, nyolcvanas években a gyermekeik is ott nőttek fel, így a Tiber, Karsai, Fejes, Kerecsényi, Bobory és Szabó családok csemetéi is ezen a pályán rúgták anno a bőrt. A pályán számos olyan játékos kergette egykoron a labdát, akik közül néhányan az NB I-ig is eljutottak.

Az elmúlt 15 évben minden júniusban összejöttek néhányan Tiber László és fia, Krisztián szervezésében. Most a találkozót előre kellett hozni az említett okok miatt.

Meg vannak számlálva a Mancz utcai focipálya percei

A lap azt írja, hogy a „Mancz utcai örökifjak” kifejezetten kérnek mindenkit, akik a környéken nőttek fel, vagy valaha játszottak a bitumenes pályán, jöjjenek el és búcsúztassák velük együtt az egykori „szentélyüket”. Aki sportfelszerelésben megy, az beállhat játszani, de várják szeretettel a nézőket is.

Nem ez az első lakótelepi focipálya, amiből parkoló lett az elmúlt években. Korábban a Szedreskerti lakótelepen lévő pálya is erre a szomorú sorsra jutott.

Nyitókép: FociDrukker.com.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?