Vármegyei meccsajánló: Már bajnokként léphet pályára vasárnap a Főnix, vasárnap este ünnepelhetnek a kislángiak is

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Két bajnoki cím sorsa is el fog dőlni a hétvégén minden bizonnyal.

Vármegyei I. osztály Felnőtt 29. forduló

A vármegyei első osztályban három mérkőzést is rendeznek szombaton. Az egymással meccselő Sárosd és a Mezőfalva egyaránt javíthat egy-egy helyet a tabellán, amennyiben nyerni tud. A legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén 10 pontot bezsebelő sárosdiaknak van erre nagyobb sansza.

A Tordas favoritként várja a Csór elleni összecsapást. Amennyiben a tordasiak valóban nyernek, kétszer annyi pontjuk lesz, mint a csóriaknak, és előreléphetnek a tabella ötödik helyére.

A Mány-Bcsike II. és a Kápolnásnyék ezen a héten sem előre, sem hátrafelé nem tud elmozdulni. Ha a két csapat őszi csörtéjéből indulunk ki, akkor sima nyéki siker várható.

Vasárnap kora délután lép pályára a Sárbogárd a Lajoskomárom vendégeként. A friss kupagyőztesnek már csak matematikai esélye van az aranyéremre, ehhez legalább egy pontot kellene szereznie ezen a találkozón.

Amennyiben a Sárbogárd vereséget szenved, akkor a késő délutáni mérkőzésen már bajnokként léphet pályára a Főnix. A fehérváriak a Bodajk együttesét fogadják, amennyiben nyernek, akkor a lajoskomáromi mérkőzéstől függetlenül bebiztosítják elsőségüket a záró forduló előtt.

Lesz még két másik meccs is vasárnap. Martonvásáron alsóházi rangadó lesz, a helyi csapat pontszámban beérheti aktuális ellenfelét, az Enyinget, amennyiben nyerni tud.

Két középmezőnybeli csapat, az Ercsi és a Maroshegy egymással csap össze. A Ercsi a legutóbbi három hazai meccsét kivétel nélkül megnyerte, míg a fehérváriak legutóbbi három idegenbeli bajnokijukat elbukták, ezek alapján a vendéglátó sikerére lehet számítani.

2024. 05. 25. szombat 17:00
Sárosd – Mezőfalva
Tordas – Csór
Mány-Bicske II. – Kápolnásnyék

2024. 05. 26. vasárnap 15:00
Lajoskomárom – Sárbogárd

2024. 05. 26. vasárnap 17:00
MÁV Előre FC Főnix – Bodajk
Martonvásár – Enying
Ercsi Kinizsi – Maroshegy

A tabella állása:
1. MÁV Előre FC Főnix 66p
2. Sárbogárd 62p
3. Mór 54p
4. Kápolnásnyék 49p
5. Ercsi 45p
6. Tordas 44p
7. Lajoskomárom 39p
8. Sárosd 37p
9. Maroshegy 35p
10. Mány-Bicske II. 30p
11. Csór 23p
12. Mezőfalva 22p
13. Enying 19p
14. Martonvásár 16p
15. Bodajk 7p

Vármegyei II. osztály Észak Felnőtt 25. forduló

Ebben a csoportban minden mérkőzést egységesen vasárnap fognak megrendezni. A legutóbbi öt meccséből négyet megnyerő csurgóiak toronymagas esélyesként várják a Vál elleni összecsapást.

A Magyaralmás számára a tisztes búcsú lehet a cél a hazai publikumtól. A csapat ellenfele ugyanis az a Herceghalom lesz, amelyet tavasszal csak az Etyek és a Fehérvárcsurgó tudott legyőzni. Az persze a magyaralmásiak malmára hajthatja a vizet, hogy a Pest vármegyei csapat május 23-án este 18:30-tól meccsel egyet a Pákozddal is, egy elmaradt mérkőzés pótlásának keretein belül.

Az Etyek a bajnok Bakonycsernyét fogadja. Nem lehet túlságosan kipihent a csernyei csapat, hiszen a hét közben fontos kupamérkőzést játszott. Az etyekiek számára ez sanszot jelenthet, hogy ők legyenek a felcsútiak után a másodikak, akik legyőzik az elképesztő szezont futó aranyérmest.

A pákozdiaknak viszont kevés sansza lesz arra, hogy meglepetést okozzanak a felcsútiak ellen. A Herceghalom elleni meccs után nem sok ideje lesz pihenni az alsóházi gárdának, így a Puskás Akadémia III. akár gólparádét is rendezhet ezen a meccsen.

A Pátka a múlt heti csúfos fiaskót követően azzal a Mány-Csabdival fog összecsapni, amely legutóbbi három hazai meccsét elbukta. A pátkaiak most javíthatnak, és nyerniük is kell, ha életben akarják tartani dobogós reményeiket.

Fontos mérkőzés vár a móri csapatra, amely a Szárt látja vendégül. Amennyiben a piros-feketék nyerni tudnak, akkor nagyon közel kerülnek a harmadik helyhez, ebben az esetben a záró fordulóban a Pátka elleni rangadón elég lenne számukra egy döntetlen is.

2024. 05. 26. vasárnap 17:00
Fehérvárcsurgó – Vál
Magyaralmás – Herceghalom
Etyek – Bakonycsernye
Pákozd – Puskás Akadémia III.
Mány-Csabdi – Pátka
Mór II. – Szár

A tabella állása:
1. Bakonycsernye 61p
2. Puskás Akadémia III. 48p
3. Mór II. 43p
4. Pátka 40p
5. Szár 37p
6. Fehérvárcsurgó 33p
7. Herceghalom 32p
8. Etyek 32p
9. Mány-Csabdi 21p
10. Vál 21p
11. Magyaralmás 19p
12. Videoton Baráti Kör 18p
13. Pákozd 7p

Vármegyei II. osztály Dél Felnőtt 25. forduló

Csakúgy, mint északon, délen is egységesen vasárnap délután kezdődnek a meccsek. A Polgárdinak győznie kellene a sárosdi csapat vendégeként, ha életben akarja tartani matematikai esélyét a dobogóra. A kétarcú Sárosd II. ellen erre van sansz, igaz, a Polgárdi sem nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményt mostanság.

A sereghajtó Besnyő ha nem tud bravúrral nyerni otthon a Beloiannisz ellen, akkor biztosan a tabella végén zárja a szezont. Nem érdemes nagy tétben fogadni a besnyői sikerre, hiszen a csapat legutóbb novemberben szerzett pontot, amikor legyőzte a Sárszentmihályt. Azóta zsinórban 12 vereséget számlál az együttes, és ha nem történik csoda, ez a szám a szezon végére 14-re emelkedhet.

A második helyre hajtó baracsiaknak hazai pályán csak a győzelem az elfogadható a Sárszentmihály ellen. A baracsiak legutóbbi két meccsükön csak egy pontot szereztek, de most kilábalhatnak a hullámvölgyből.

A négy meccse pontot sem szerző Seregélyesre nehéz feladat vár, hiszen a harmadik helyen álló Nagykarácsony látogat a csapathoz. A találkozó egyértelmű esélyese az ezüstéremre hajtó együttes.

A Káloz otthonában vendégeskedik a bajnok Adony. Hogy az aranyérmesnek maradt-e még motivációja, az kérdéses, így ezt akár ki is használhatják a káloziak, akik egy győzelemmel előre léphetnek a kilencedik helyre.

Az Előszállás számára bravúrra lenne szükség a pontszerzéshez is a Nagyvenyim ellen. A venyimiek a negyedik helyre hajtanak, ez lesz az utolsó bajnoki meccsük, így vélhetően mindent bele fognak adni, hogy megszerezzék a három pontot.

2024. 05. 26. vasárnap 17:00
Sárosd II. – Polgárdi
Besnyő – Beloiannisz
Baracs – Sárszentmihály
Seregélyes – Nagykarácsony
Káloz – Adony
Előszállás – Nagyvenyim

A tabella állása:
1. Adony 57p
2. Baracs 46p
3. Nagykarácsony 44p
4. Polgárdi 40p
5. Nagyvenyim 39p
6. Beloiannisz 38p
7. Aba Sárvíz 38p
8. Sárosd II. 27p
9. Seregélyes 22p
10. Káloz 20p
11. Előszállás 18p
12. Sárszentmihály 13p
13. Besnyő 8p

Vármegyei III. osztály Észak Felnőtt 29. forduló

Nincs kecmec, a vármegye hármas észak csoportban is csak vasárnap délután lesznek bajnoki mérkőzések. Az Újbarok március óta nem nyert hazai pályán, és nincs rá sok sansz, hogy ez megváltozzon, hiszen a zsinórban hatodik sikerére készülő Pusztavám jobb erőkből áll.

A Tordas-Gyúró Egyetértés számára csak a győzelem lehet az elfogadható a Csókakő ellen. Mivel az elsőszámú tordasi együttes szombaton játszik, így a csókakőieknek számolniuk kell azzal, hogy igen erős keret ellen kell majd helytállniuk.

A kétarcú pázmándiak a bombaformában lévő sörédiekkel fognak meccselni. A múlt héten valóságos gólfiesztát rendezett a Söréd, most egy jóval erősebb csapat ellen bizonyíthat a tizedik helyre hajtó csapat.

A nyolcadik helyen álló Ráckeresztúr előre már nem tud lépni a tabellán, hátrafelé azonban még igen, így nyernie kell a Kajászó ellen. Mindkét csapat nagy verést kapott, amikor legutóbb pályára lépett, most egymás ellen bizonyíthatnak a felek.

A dinnyésiek állhatnak díszsorfalat a Velencének, a listavezető a múlt héten az Iszkaszentgyörgy elleni rangadó megnyerésével bebiztosította bajnoki címét. A két csapat közül a dinnyésiek lehetnek a motiváltabbak, akik a Pusztavámmal vannak versenyben a hatodik helyért.

2024. 05. 26. vasárnap 17:00
Újbarok – Pusztavám
Tordas-Gyúró Egyetértés – Csókakő
Pázmánd – Söréd
Ráckeresztúr – Kajászó
Dinnyés – Velence TSE

A tabella állása
1. Velence 56p
2. Iszkaszentgyörgy 51p
3. Baracska 44p
4. Kápolnásnyék II. 42p
5. Tordas-Gyúró Egyetértés 42p
6. Dinnyés 39p
7. Pusztavám 36p
8. Ráckeresztúr 29p
9. Pázmánd 26p
10. Kajászó 16p
11. Újbarok 15p
12. Söréd 14p
13. Csókakő 4p

Vármegyei III. osztály Dél Felnőtt 25. forduló

A hagyományoknak megfelelően a Rácalmás hazai mérkőzését szombaton játssza. Ellenfele a jó erőkből álló lepsényi csapat lesz, amely esélyesként várja az összecsapást.

Vasárnap a Sárszentágota a Vajtával mérkőzik meg. Mindkét csapat a hatodik helyért van versenyben, amelyik nyer, az közelebb kerülhet a céljához.

A forduló rangadóját Kőszárhegyen rendezik, a harmadik helyen álló együttes a második Lajoskomárom csapatát fogadja. Elméletben még a lajoskomáromaiknak van esélye a bajnoki címre, a kőszárhegyieket pedig szorongatja a Nagylók, így kiélezett, izgalmas mérkőzésre lehet számítani.

A Szabadegyháza az alsóházi Tác-Csősz alakulatával csap össze. Sorozatban hatszor játszott hazai pályán a sereghajtó, mégsem tudott ezen időszak alatt pontot szerezni. Az esélyesek a táciak, akik tavasszal az idegenbeli meccseik több mint felén pontot szereztek.

Az éllovas Kisláng hazai közönség előtt biztosíthatja be bajnoki címét, ha legalább döntetlent ér el a Cece ellen. Az éllovas azonban alighanem a győzelemre fog hajtani, amire minden esélye meg is van.

A Dég a középmezőny egyik legjobb csapatává nőtte ki magát. Most is favoritként várja az Alap elleni ütközetet.

A hat meccse nyeretlen kulcsiak nem sok jóra számíthatnak a Nagylók ellen. A jelenleg negyedik helyen álló nagylókiak ugyanis egy győzelemmel adott esetben átvehetik a harmadik helyet, ez pedig kellő motivációt adhat a számukra, hogy a legjobbjukat nyújtsák.

2024. 05. 25. szombat 17:00
Rácalmás – LMSK

2024. 05. 26. vasárnap 17:00
Sárszentágota – Vajta
Kőszárhegy – Lajoskomárom II.
Szabadegyháza – Tác-Csősz
Kisláng – Cece
Dég – Alap
Kulcs – Nagylók

A tabella állása:
1. Kisláng 64p
2. Lajoskomárom II. 58p
3. Kőszárhegy 50p
4. Nagylók 48p
5. LMSK 42p
6. Dég 34p
7. Sárszentágota 33p
8. Vajta 32p
9. Cece 28p
10. Tác-Csősz 27p
11. Rácalmás 26p
12. Alap 20p
13. Kulcs 16p
14. Szabadegyháza 7p

Nyitókép: Balogh László / olvasói fotó

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?