BORZALOM! Parkoló épült a focipálya helyére!

Fejér megye, Utánpótlás
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

18 autó parkolóhelye többet ért a Székesfehérvár városvezetése szerint, mint az, hogy a Szedreskerti lakótelepen lakó gyerekek szabadon focizhassanak a játszótér melletti betonos pályán.

“Az utánpótlásban a jövő! Az utánpótlás-korú játékosok megfelelő szakmai felkészítése a kulcs ahhoz, hogy a magyar labdarúgás újra felemelkedhessen!”

Hangzatos mondatok, nem igaz? Sokszor lehet olvasni arról, hogy megannyi sportolási lehetőséget biztosítanak a gyermekek számára. Ezzel azonban szöges ellentétben áll az, ami a Szedreskerti lakónegyednél történt.

A játszótér mellett ugyanis, a Szeder utca és a Palotai út között állt egy egészen aprócska, de annál kedveltebb betonos focipálya. Gyakran használták általános iskolás korú gyerekek, néha ugyan csak ketten-hárman rúgták a bőrt, máskor többen, de örömmel, jókedvűen fociztak. Erre azonban már nem lesz többé lehetőségük.

A gyerekek által kedvelt focipálya helyére parkolót építettek
A gyerekek által kedvelt focipálya helyére parkolót építettek

A Szedreskerti lakótelepen élő gyerekek által kedvelt betonos focipálya helyére parkolót építettek. Való igaz, akad olyan pálya van a városban – például a palotavárosi tavaknál – amik kihasználatlanul állnak évek óta, és megfontolandó az, hogy olyan célokra használják fel, ami a köz érdekét szolgálja. Itt azonban egyáltalán nem ez volt a helyzet.

Feltúrták a focipályát, hűlt helye maradt csupán
Feltúrták a focipályát, hűlt helye maradt csupán

A labda többé már nem pattoghat a Szedreskerten, a régi pálya helyét autók foglalják el. Szám szerint 18 darab parkolóhely került kialakításra. A képeket elnézve nem lehet attól félteni a tervezőt, hogy hátfájdalmakat szenvedett, miközben behúzta a vonalakat, hova is kerüljenek a parkolók, mert ennél valószínűleg egy általános iskolás korú labdarúgó-palánta is tudott volna jobb helykihasználtságú parkolót tervezni.

A tervezés csúcsa ez a parkoló
A tervezés csúcsa ez a parkoló

Lehet azzal érvelni, hogy közel a Bregyó köz, ott is lehet sportolni, de akinek van általános iskolás korú gyermeke, tudja jól, hogy nem szívesen engedné el csemetéjét olyan helyre felügyelet nélkül, ahová több úttesten, tavak mellett kell eljutnia. Akik eddig a Szedreskerti lakótelep pályáján fociztak, vélhetően kénytelenek lesznek más elfoglaltság után nézni.

Régen valóban két ledobott póló volt a kapu, és rongylabdával, vagy épp egy üres flakonnal fociztak a gyerekek, de régen egészen más volt minden. Tömör volt a kifli, nem ültettek tuját, és tíz évig égett egy izzó, ahogyan azt a Belga is megénekelte. Sőt, régen állítólag dinoszauruszok is éltek a Földön. Ettől még nem kell visszamenni a kőkorba…

Szerinted ez a megoldás a parkoló-problémákra Székesfehérváron, és a gyerekek által kedvelt focipályák helyére rosszul megtervezett parkolókat kell építeni? Neked mi a javaslatod? Írd meg kommentben itt vagy a FociDrukker Facebook oldalán!

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

4 comments

  • Igen, valóban a gyermekeket karosítottuk ezzel, de azt sem szabad elfelejteni, hogy esténként a munka után egyszerűen nem lehetett már parkoló helyet találni. 🙁
    Valamikor 45-50 percet kell keresgélni a szedreskerti LKTP 1-31 IG mire le lehet parkolni valahol.

  • Úgy gondolom inkább magát a pályát/pályákat kellene felújítani és nem eltüntetni . Lehet azzal érvelni hogy rossz állapotban voltak és balesetveszélyes lett volna de ez ellen is lehet tenni és nem csak úgy hogy eltüntetik . Valóban közel van a bregyó köz de ha ott elkészül a műfüves pálya , megnézhetik majd mennyire lesz zsúfolt ha esetleg nagy lesz rá az érdeklődés. Régen nálunk is volt hogy azért nem oda mentünk ahova , mert sokan voltak . Meglátjuk …. !

  • Kedves focisok, kisgyerekesek.
    Való igaz, hogy a kisgyerekeknek épült a pálya a Szedreskerten, de egyezzünk meg annyiban, hogy a pálya felszámolása volt a legjobb, amit tehettek a focipálya környékén élők érdekében. Nyáron éjszaka nagyon érdekes focizások voltak jellemzőek, artikulálatlan káromkodásokkal tarkítva, 25-28 éves fiatalemberek rúgták a bőrt, esetenként hajnali 4-5 óráig, zavarva az éjszaka nyugalmát… Én örülök neki.

  • Kedves Béla, Ön szerint nem ezeket a 25-28 éves fiatalembereket kellett volna számonkérni, hogy mit művelnek, hanem a gyerekeket kell megfosztani a játékélménytől? Rengeteg játszóteret használnak kocsmaként bizonyos fiatalok, akkor minden játszóteret fel kellene számolni? Ön szerint hova vezetne ez a hozzáállás? Tovább megyek, buszmegállókat is használnak hajléktalanok éjszakai szállásként, fiatalok kocsmaként. Ezeket is fel kellene számolni? Kérem, gondolja ezt át, mielőtt ilyen elhamarkodottan ítélkezik.

Vélemény, hozzászólás?