Megizzadt Dinnyésen a Tordas II. – FOTÓK!

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Nem csupán a nyárias meleg miatt folyt a víz a tordasi játékosokon a legutóbbi játékhéten, hiszen igencsak megdolgoztatta őket a Dinnyés.

Tűző napsütés mellett kezdődött múlt hét vasárnap az a mérkőzés, melyen a sokáig a dobogós reményeket szövögető Dinnyés lépett pályára a bajnoki címre hajtó Tordas II. ellen. A találkozó első félideje során a legnagyob helyzet Pintér előtt adódott a hazaiak részéről, bravúrral hárított azonban a vendégek hálóőre. A túloldalon Szalay került egy kontra után óriási helyzetbe, azonban a kapuval szemben álló csatár lövése jócskán elkerülte a kaput. A szünetre így maradt a 0-0.

A folytatásban a szezon során egyik legjobb teljesítményével előrukkoló Kovács szerencsétlenül fejelt fel egy labdát, ami így Márkus elé került a tizenhatoson belül, és nem hibázta el ziccerét, 0-1. A 75. percben eldőlni látszott a mérkőzés, amikor ismét Márkus volt eredményes: egy szöglet után fejelt a rövidbe senkitől sem zavartatva, ami már csak azért is érdekes, mert a tordasiak egyel több védőt hagytak hátul a dinnyési támadókra, plusz a szögletet berúgó játékost sem igen kell fogni, így tulajdonképpen “kettős emberhátrányból” sikerült bevennie a dinnyési kaput a bajnokaspiránsnak.

Ekkor azonban váratlanul összekapta magát a Dinnyés, és a 77. percben Tóth harcolt ki egy büntetőt, amikor visszahúzta a labdát, a kapus pedig sípcsonton talpalta. Az eset után a tordasiak közült többen is érdeklődve figyelték, történt-e sérülés, és nem is vitatták a büntető jogosságát. Magyar János játékvezető úgy ítélte meg, hogy az eset még sárga cédulát sem ér, holott nem csupán közvetlen gólhelyzetet akadályozott meg szabálytalan eszközökkel a tordasi kapus, de súlyos sérülést is okozhatott volna. A 11-est azért megítélte, amit Motel a bal alsóba küldött, 1-2. Percekkel később Sági jó 25-ről lőtt kapura, nem tűnt ugyan bombaerősnek a lövés, de a hálóőr szerencsétlenül ért a labdához, mely a felső kapufa érintésével utat talált a gólvonalon túlra, 2-2. Három perccel a lefújás előtt Malasics bonyolódott cselekbe, majd elválasztották a labdától, és a kontra végén ismét Márkus köszönt be, megszerezve saját maga és csapata harmadik gólját, 2-3. A végén még volt egy meglehetősen gyanús eset a tordasi büntetőterületen belül, Pintér könnyen lehet, hogy nem az erős gravitáció miatt fogott padlót, de a játékvezető a “10 percen belül ugyanannak a csapatnak nem fújunk büntetőt” elv alapján nem fújt a sípjába.

Ilyen alapon kenyérbe harapni sem volna illdomos kétszer egymás után 10 percben belül.

A döntetlen igazságosabb lett volna, ugyanakkor nem lehet azt mondani, hogy a Tordas II. érdemtelenül vitte el a három pontot. Ez azonban minden bizonnyal csak az ezüstéremre lesz elég, hiszen az utolsó két mérkőzéséből elég kevés esély van arra, hogy ne nyerjen kettőt a Herceghalom.

Dinnyés - Tordas II.

kép 1 / 16

Dinnyés – Tordas II. 2-3 (0-0)
Dinnyés, vezette: Magyar János

Dinnyés: Berényi – Kovács T., Hajdú, Becséri, Csicsári – Tóth B., Sági, Malasics, Motel (Sinka Richárd) – Rédl, Pintér.
Tordas II. Csizmadia, Farkas, Márkus, Varga, Vida, Sinka Roland, Szalay, Kóti, Vaszilkó, Sztyéhlik, Horváth.

Gól: Motel (78., 11-es), Sági (81.) illetve: Márks (52., 75., 87.)

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?