Tetszetős játékkal verte a Csór a felcsútiakat!

Fejér megye, Fejér Megye II

Právics remekül keverte a kártyákat, a Csór pedig rendkívül magabiztosan nyert.

A Csór tudósítója kivonatosan így fogalmazott:

“Eljött az ideje az egyenlő erők csatájának. Boksz nyelven beszélve a két csapat a fedezékből próbálta meg a másikat bemérni. Aztán a 6. percben jó 18 méterről végezhettünk el szabadrúgást. Cserna állt a labda mögé. A rúgás előtt Radnics még mondott neki valamit. Aztán nekifutott, és olyan elemi erővel lőtt a léc alá, hogy hiába nem volt meghelyezve és hiába állt pont jó helyen a kapus, igazából esélye sem volt, 1-0. És ez jó ómennek tűnt, hiszen hazai pályán, ha megszereztük idén a vezetést, akkor győztünk és legalább három gólt szereztünk.

Alig telt el 3 perc, amikor egy bal oldalról érkező Právics beadás után a kapusról kipattanó labdát Radnics a hálóba fejelt. Attila egy meccses kihagyása után góllal és remek játékkal tért vissza, 2-0. Ekkor a vendégek elkezdtek játszani, Jimmy pedig védeni. Ugyan a 19. percben egy remek akció után szépítettek, viszont a mérkőzés további részében (és ezzel a poént is lelőttem), már nem tudtak igazából mit kezdeni velünk.

A második félidő, valamint gyakorlatilag az egész mérkőzés a Csurgó elleni 90 percre hasonlított. A középpályán, vagy a védősorban megszerzett labdákat Právics Krisztián, vagy Pécsi Laci osztotta szét. Az 51. percben Kaufmann kapott jó labdát a bal oldalon, majd remekül középre adott és az érkező Budai szinte már a fizika törvényeit kísértve pörgette a vendég kapus mellett a ketrecbe, 3-1

És itt szeretném megemlíteni azt a stílust, ami kifejezetten hatékonyan működik Csóron. Labdaszerzés a védekező zónában, Právics tisztára játssza magát, a csatárok elöl beindítják a rakétákat, érkezik a passz. Egyikük a szél felé húzódik és kapja a labdát, míg a másik érkezik középen. És a gólveszély: NAGY. Ez az irányítós játék annyira kiment a divatból, hogy az ellenfelek már nem tudják kódolni? Vagy Právics ellen ebben a szezonban nincs gyógyszer? Kérdés ide, valóság oda, ez a játék tetszetős, ezt a játékot ez a csapat olyan szépen tudja játszani, hogy igazából ha az alkotó személyek közül 2-3 jó formában van, akkor tanítani kellene. És ez a megyei II. És ez még mindig csak egy játék. És én csak azt írom, amit látok. A slusszpoént Kaufmann adta meg Budai labdája után, 4-1.

Félő volt, hogy a Pátka elleni hazai iksz miatt a játékosok esetleg megbillennek és teszem fel a mostani ellenfél mentálisan fölénk kerül. Nos, nem így történt. A csapat remekül bizonyított újra, s üzent a lábadozó Várinak és Kalapácsnak, hogy segítsék gyógyulásukat. Köszönöm a szurkolók nevében ezt a szép őszi délutánt!

A mérkőzés legjobbja: Cserna Barnabás. De még azt is hozzá kell tennem, hogy nem volt gyenge pontja ma a Csórnak. Mindenki a tudása legjavát adta!”

Csór – Puskás Akadémia FC III. 4-1 (2-1)
Csór, vezette: Rózsa Ádám

Csór: Németh Zs. – Balázsik (Kovács P. 72.), Mázsa, Cserna, Pécsi, Radnics, Budai, Právics K. (Szunoman 87.), Tolnai (Katona 76.), Nyakas (Vidermann 85.), Kaufmann A.
Puskás Akadémia FC III.: Zelena – Molnár Á., Horváth Á. (Sebján 85.), Oláh, Pálfi, Tóth G. (Komáromi 83.), Heitler (Szűcs 64.), Boros, Farkas J., Királyvári, Nagy B. (Budai G. 46.). Vezetőedző: Szabó Dániel

Gól: Cserna (6.), Radnics (20.), Budai (51.), Kaufmann (79.) illetve: Oláh (9.)

Forrás: A csóri labdarúgás története

Vélemény, hozzászólás?