Fehér gólja döntött a Perkáta-Vajta rangadón!

Fejér megye, Fejér Megye II

Már a 9. percben kialakult a végeredmény, a találkozó tömegjelenettel és kiállítással záródótt.

Nagy várakozás előzte meg a találkozót, hiszen egy esetleges vajtai győzelemmel gyakorlatilag eldőlt volna az őszi elsőség kérdése, a perkátaiak azonban abban bíztak, hogy ha elkapják riválisukat, még fordulhat a kocka.

A találkozó elején nyugodtan adogatott hátul a Perkáta, amikor egy rossz visszapasszra Orbán csapott le. Egyedül vezethette kapura a labdát, középre tartó lövését azonban védte Kovács. A túloldalon egy szöglet után alakult ki az a hazaiak első gólszerzési lehetősége. A hosszúra átivelt labdát visszafejelte a Perkáta támadója, Fehér a rövid saroknál előbb még a védőbe lőtt, majd a kipattanót már beverte a jobb alsóba.

A szünet előtt adódott még egy nagy lehetőség a Perkáta előtt, Tóth Attila küzdött a pattogó labdáért a vajtai 16-oson belül Feketével. A hazaiak úgy látták, felborította a védő a támadót, a játékvezető pedig úgy látta, a támadó feküdt a védő alá, így továbbot intett. Maradt a szünetre az 1-0.

A szünet után akad gólszerzési esély mindkét oldalon, s ahogy telt az idő, egyre paprikásabb lett a hangulat. A rendes játékidő lejára előtt Joháczi kapus próbálta gyorsan támadásba küldeni csapattársait, ám a csereként pályára lépő Jákli megakadályozta ezt szabálytalan eszközökkel a hazaiak részéről. A vajtaiak kapusuk védelmére keltek, Jákli pedig megrúgta Joháczit. Jáklit kiállította a játékvezető, Joháczi kakaskodásért kapott egy sárgát.

Az eredmény azonban már nem változott, maradt az 1-0 a Perkáta javára. A tabella élén továbbra is a Vajta áll, ám a Perkáta pontszámban beérte riválisát.

Kerekes Béla gratulált fiainak, aki úgy látta, jobban akarták a győzelmet, és jobban összpontotsítottak játékosai a kiélezett helyzetekben. Úgy véli, jobbak voltak, a győzelmet pedig nem kell megmagyarázni.

Az alábbi videóban megtekinthető a mérkőzés rövid összefoglalója, és a Kerekes Bélával készült interjú.

Perkáta – Vajta 1-0 (1-0)
Perkáta, vezette: Szabó János

Perkáta: Kovács Á. – Cislo (Fazekas 70.), Papp A., Vígházi (Jákli 52.), Vincze, Tóth A. (Gászler F. 91.), Sőregi, Fehér M., Özsah (Galkó 77.), Kápolnási (Boronyai 85.), Pap N. Vezetőedző: Kerekes Béla
Vajta: Joháczi – Nagy T., Orsós, Rezicska, Fekete J., Kovács N., Orbán (Szalai 46.), Tóth Zs., Horváth Á., Szabó Z., (Toldi N. 57.), Hegedűs (Polyák 77.).

Gól: Fehér M. (9.)

Fotó és videó: GasziSportVideo

Vélemény, hozzászólás?