Szoboszlai távoli öngóljával dőlt el a meccs Válon

Fejér megye, Fejér Megye II

Furcsa gól született a Vál és a Mány rangadóján.

A Mány tudósítója így írt:

“Miután szerdán, a kupában is jól helytálltunk (Felcsút ellen, 2-1-es győzelem és továbbjutás), vasárnap újabb igazi, belevaló rangadóval folytatódott az őszi meccs-dömping, hiszen a tavalyi ezüstérmes, Vál csapatához utaztunk.

Az előjelekről csak “apró” gondolat: ellenfelünk két “zacsival”, a mieink két győzelemmel kezdték az új szezont, de Sinkó Csabiéknál senki sem mehet biztosra, így nem csak a kánikula miatt volt, meleg meccsre kilátás.

A stáb, szervezett, elsősorban kontrákból nyitó játékra tervezett, ez körülbelül 2 percig tartott, hiszen a “bemutatkozó résznél” a mieink még talán mosakodtak az öltözőben, a váliak pedig köszönték szépen, gyors labdaszerzés, két passz, bepassz, Zágoni Levi megszerzi a hazai csapatnak a vezetést! 1:0!

A meccs előtti mányi jó hangulat gyorsan elillant, de persze mostanában hátrányból is tudunk fordítani, pánikra nincs ok, gondolhattuk. Aztán a 13. percben hasonló forgatókönyv, apró, de végzetes hiba a középpályán, gyorsan “felbökött” váli akció, és Szarvas Peti is mattolja a mi Tominkat… 2:0!

No erre varjak gombot, gondoltam… A játék nálunk, ez még mindig pozitív gondolatokkal tölt el, és Deák Bálint, ezen a meccsen balszélsőnk, tesz is róla, hogy gyorsan tűzbe jöjjünk, hiszen remek gólt rúg a “csendes gyilkosunk”. 15. perc, 2:1!

Elkezdenek focizni a mányi fiúk, az érezhető, hogy mennyiségbe és minőségbe ezen a meccsen “többek vagyunk”… Bár a foci nem a kishitűek sportja… Szóval egyre jobban építkezünk, jó támadásokat vezetünk – és hagyunk ki.

Alig van 8-10 perc a félidőből, amikor a balösszekötő helyén faultolnak a hazaiak, Ország Peti pedig remek szabadrúgást rúg a váli kapuba, igaz Henrik eléggé benne volt az egyenlítésben… No kezdhetjük előröl, félidőben: Vál-Mány 2:2

Igazi rangadó, egy jó, és egy rossz formában lévő csapat meccsén, ahol nehéz volt 45. perc után eldönteni, melyik-melyik. Frissítés, csere, mosakodás (jót tett) a menetrend, és végre játék, Mészi beállásával felpörög a helyzetkialakításunk, igaz rendre ki is hagyjuk őket. Eltelik 15 perc, buktatás, és ahogy vártam, ilyen szituban, Hajdú “Mathias” ahogyan kell, betekeri a rövidbe, vezetünk, végre, 2:3!

Most vagy soha, lehetne roppantani, annak ellenére, hogy az előrevágott hazai labdák rendre életveszélyesek. Hiába no, Levente és Robi nem csak tesók, hanem nagyon jó futballisták is ezen a szinten… De mire ezt kimondom, leírom, a középkezdés után, öngólnak szokatlanul távolról, Szoboszlai Attila nyúl szerencsétlenül a labdába, a mieink már pacsiznak is: Vál-Mány 2-4!

Most jönne “gyilkoséknál” hogy rúgok még 3-at… Nekünk nem ment, hiába volt sansz, lehetőség, kimaradtak. Volt még 15 perc, Zágoni Robi, bánatomra, jobb oldalon megint jól vett le egy “zsugát”, kettőt tolt befelé, és jól helyezett, lapos kis csomagot rakott Szabó Tomi kapujába, 3:4!

Nem szoktam ennyit cigizni… nem tudom miért, azt hiszem ideges voltam, hiszen a “meccslezárás” helyett izgulás következett. Ennek ellenére, jöhetett volna még gól a Vál kapujába is, de ők is lőttek kapufát…
Szóval a meleg, jó, inkább a meccs miatt megváltás volt a hármas sípszó Béd sporitól, aki szerintem rettentően férfiasan, kifejezetten jól vezette ezt a nem könnyű presztízs meccset. Annyit hibázott, mint bármely más jelenlévő, magamat is beleértve, amiért fekete pólót vettem fel.

Összességében változatos, férfias, sportszerű meccset játszottak a csapatok. Volt sok hiba, de volt hét gól, remek megmozdulások, minden ami foci.

Remélem váli barátaim nem sértődnek meg, de megérdemelten nyertünk, talán azért, mert a sok hibánk, ma egyel kevesebb volt. Erény és öröm, hogy fel tudtunk így állni, 0-2-ről, ez régebben nem mindig ment. Szerencsére vannak jó játékosaink, tudunk változtatni, és győzni is!

3 meccs, 3 győzelem, megyünk tovább! Köszönjük a szurkerek jelenlétét, segítségét!

Hajrá Mány! Vasárnap újabb derbi…”

Vál – Mány 3-4 (2-2)
Vál, vezette: Béd Ákos

Vál: Marton – Pintér Á., Székely, Szoboszlai (Fehér), Molnár B., Zágoni L., Jakab, Horváth Zs. (Nádpor), Szarvas (Mayer), Zágoni R., Magyar B. (Sinkó).
Mány: Szabó T. – Radovits V., Csitári, Mohácsi, Rimele, Ország, Deák, Radovics M. (Mészáros M.), Hajdú, Marton (Szabó L.), Radovits Á. (Mészáros T.).

Gól: Zágoni L. (2.), Szarvas (13.), Zágoni R. (76.) illetve: Deák (15.), Ország (37.), Hajdú (60.), Szoboszlai (61., öngól).

Forrás: Mányi TK hivatalos oldala (Facebook)

Vélemény, hozzászólás?