Szívszaggató drámák a koronavírus-mizéria árnyékában

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Álmok, melyek közül néhány talán örökre szertefoszlott.

Megyei I. osztály Felnőtt

Gárdony

Soványka hárompontos előnyével vezette a bajnokságot a tóparti csapat, ám Rodenbücheréknek voltaképpen csak egyetlen riválisa volt a bajnoki tusakodásban. Üröm az örömben, hogy az NB III-ba még így is nevezhetnek a gárdonyiak.

Mór

A Mór mindössze három pont hátránnyal állt a Gárdony mögött, s még közel egy fél szezonja lett volna, hogy ledolgozza hátrányát, s bajnoki címet ünnepeljen. Nem csak ettől, hanem az NB III-ba jutás lehetőségétől is megfosztották a piros-feketéket. Micsoda dráma!

Főnix-Baracska

A szezon elején furcsa fúzióval induló csapat jó eséllyel pályázott a bronzéremre, sőt, matematikai esélye volt még fényesebb medálra is.

Megye II. osztály Észak Felnőtt

Mány

A Mány hat ponttal, veretlenül vezette a tabellát, s megállíthatatlanul robogott a bajnoki cím felé. Gyakorlatilag biztos bajnoki cím csúszott ki az “MTK”-sok zsebéből.

Kápolnásnyék

Kápolnásnyéken a 2013-as csúfos kudarcot, a Megye I-ből történő kiesést követően új időszámítás kezdődött, teljesen új csapattal. Az első években a bennmaradás volt a cél a Megye II-ben, majd 2016-tól kimondottan a dobogóra pályáznak a tópartiak. Ez továbbra is csak álom marad, bár lehet, hogy a nyékiek úgy juthatnak fel a Megye I-be, hogy még csak nem is kaparintották meg az érmes helyek egyikét.

Felcsút

A Puskás Akadémia FC III. csapata remekelt az ősszel, és eséllyel pályázott legalább a bronzéremre. A felcsútiak terve füstbe ment.

Megye II. osztály Dél Felnőtt

Vajta

A vajtaiak megvédhették volna bajnoki címüket, igaz, nem lett volna sétagalopp számukra ez a hadművelet. Nagy kérdés, hogy idén vajon vállalják-e a feljutást, legutóbb nem éltek a lehetőséggel.

Baracs

A baracsiak úgy vágtak neki a Megye II-nek, hogy a pályán az előző szezonban kiharcolták a bennmaradást a Megye I-ben. A bajnoki címre volt ugyan esélyük, de az ezüstérem volt a Baracs számára a realitás – az ezüst azonban elúszott.

Káloz

A káloziak jól igazoltak a nyáron, jól is teljesítettek. Mindössze négy pontra voltak az első helyezettől, kettőre a másodiktól, de az szinte borítékolható, hogy a dobogón végeztek volna. Végül semmilyen érmet sem kaptak.

Megye III. Észak Felnőtt

Pázmánd

Puhnyákék nagyon fogadkoztak, hogy megnyerik a bajnokságot. Nos, sem erre, sem arra nem került sor, hogy legyőzzék ádáz ellenségüket, a Dinnyést, így nem tudták bebizonyítani, hogy ők a liga legjobb csapata.

Dinnyés

A Dinnyés számára felemásan sikerült a félszezon vége, de kétpontos lemaradásuk nem tűnt behozhatatlan a pázmándiakkal szemben. Biztos dobogós hely illant el tőlük.

Etyek

Az Etyek az ősz végére igen masszív csapattá érett össze, ám tavasszal már nem volt lehetőségük bizonyítani, esetleg megszorongatni az élmenőket.

Megye III. Nyugat Felnőtt

Polgárdi

A Polgárdi a Megye I-ből történő száműzése után egy szép bajnoki címmel léphetett volna fel a harmadosztályból a másodba. Volna.

Söréd

A sörédiek mindössze egy pontos hátrányból üldözték a Polgárdit, komoly sanszuk volt, hogy megfordítsák az állást, ám sem arany, sem ezüstérem nem kerül a nyakukba.

Videoton Baráti Kör

A VBK lőtávolban volt a bajnoki aranycsatától, s bár nem lehet azt mondani, hogy bizton a dobogón végeztek volna, mégis csak a harmadik helyről várták a folytatást a fehérváriak – hiába.

Megye III. Dél Felnőtt

Mezőfalva

A piros-fehérek a Polgárdihoz hasonló utat járhatták volna be, ám bajtársukkal karöltve úgy léphetnek feljebb, hogy nem ünnepelhetnek bajnoki címet. Keserédes siker ez.

Vajta II.

Az igen ifjú vajtai csapat matematikailag még a bajnoki címre is esélyes volt, de ilyen átlagéletkorú együttestől bármilyen érem elvétele is egy kisebb tragédiával ér fel. Az egyik legdrámaibb történet az övék.

Lajoskomárom II.

Ha valamire, hát arra kevesen kötöttek volna fogadást a szezon előtt, hogy a Lajoskomárom II. telel a dobogón. Pedig így történt, bár a tavasszal öldöklő csatában kellett volna megvédeniük dobogós helyüket, éppenséggel nem lett volna az őszi történések után ez a forgatókönyv sem elképzelhetetlen.

Alba Liga

Bádogos

Biztos bajnoki címtől fosztották meg az együttest, hat meccsen hatszor nyertek, aligha ért volna bárki a nyomukba.

Szépluck / Kincsesbánya Prémium

A két csapat azonos pontszámmal állt az Alap A csoport élén, csatájuk olyannyira eldöntetlen lett, hogy egyikük sem emelheti magasba a serleget. Ki hitte volna!

Ság Építő

A feketehegyiek ugyan a nyomukban voltak, a Ság azonban tűnt annyira összesszedett csapatnak, hogy megőrizzék hárompontos előnyüket a tabellán. Az előny ugyan megmaradt, bár nem éppen úgy, ahogyan azt bárki is gondolta.

Szfvár-Öreghegy Plébánia

A harmadosztályban 10 ponttal vezetett az öreghegyi gárda, a biztos arany kútba esett.

Pizzafaló Pizzéria

Kilencpontos előnyükkel már a bajnoki pizza feltétét komponálhatták a játékosok, amit most inkább bánatukban fogyaszthatnak el.

Sóstó CF

A hatpontos előny négy fordulóval a zárás előtt elégnek tűnt. A száz rúgott gól is meg lett volna alighanem, sőt, akár a plusz százas gólkülönbség is, ám ez már csak hiú ábránd marad, amit egy furcsa és megmagyarázhatatlan eseménysor szertefoszlatott.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?