Eldőlt: Törlik a megyei bajnokságokat!

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III, Fejér Megye Magyar Kupa, Kispályás bajnokság, NB III, Öregfiúk, Utánpótlás
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A tavaszi szezon elmaradt mérkőzéseit nem rendezik meg.

“Annak érdekében, hogy országos szinten ne növekedjen drasztikusan az érintkezések száma, minden további országos és megyei bajnokság, kupa és grassroots torna lezárásra kerül. Több mérkőzést nem játszanak a csapatok. A tabellák jelenlegi állapotukban rögzülnek, és nincs hivatalos végeredmény, nincsenek helyezettek, nincs végeredmény alapján feljutó és kieső, a csapatok nem kapnak érmet és oklevelet – írja az MLSZ honlapja.

Mindez azt jelenti, hogy felnőtt, utánpótlás és öregfiúk szinten is befejezettnek tekintetendő minden bajnokság az NB I alatt, beleértve az NB II-es és NB III-as, valamint a megyei pontvadászatokat, sőt a kupákat is. A fenti idézet értelmében a kispályás bajnokikat sem fogják lejátszani, bármilyen kevés is volt már hátra.

Érdekes kérdés, hogy a csapatokat hogyan fogják kártéríteni, hiszen a nevezési díjakat már be kellett fizetni a tavaszi szezonra.

Ki esik ki és ki jut fel?

“A férfi nagypályás bajnokságok közül az NB II és NB III-as bajnokságok esetében, a kiírás elveit követve, a félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és kiesőket, valamint a megyei első osztályokból a feljutókat az NB III-ba.”

Az NB II-ben és az NB III-ban a jelenlegi tabella alapján azonban nem hirdetnek bajnokot, nem lesznek érmesek.

Az NB II-ből az MTK Budapest és a Budafoki MTE jut fel, kiesik a Duna Aszfalt TLC és a Vác FC, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőt már korábban kizárták.

Az NB III-ból a feljutásra a tabella 1. helyén álló csapatok jogosultak, a DEAC, a PMFC és az Érdi VSE, ők nevezhetnek az NB II-be. Azon csapatok, akik e pillanatban az utolsó három hely valamelyikét foglalják el, valamint a legrosszabb 13. kiesik az NB III-ból, és legfeljebb megyei szinten folytathatja. Ez nagyon érdekes helyszetet teremtene, hiszen így a Mol Fehérvár FC II. a Megye I-ben folytathatná ősztől, csakúgy, mint a Hévíz SK, a Greepla Balatonlelle, a THSE-Szabadkikötő, a Dunaharaszti MTK, a Kelen SC, az FC Hatva, a DVTK II, az Ózdi Kohász SC és a legrosszabb tizenharmadikként a DVSC II. Van azonban egy kivétel, a 2020/2021-es idényre NB I-es tagságot kiharcoló együttesek második számú csapatai megtarthatják NB III-as tagságukat.

Megyei szinten sem rendeznek több mérkőzést, a jelenlegi állás szerint zárják a táblázatokat. Itt sem lesznek bajnokok és érmesek. A kiírás csak a Megye I-ről szól, Fejér megyéből a Gárdony együttese nevezhet az NB III-ba.

Fejér megye speciális helyzetben van, hiszen nem lett volna kieső a koronavírus járvány nélkül sem a Megye I-ből, sőt, a Megye II-ből sem. Vélhetően a bajnoki tabella első helyén álló Mány és Vajta nevezését is elfogadná a szövetség, míg a kizárt Velence helyére a Kápolnásnyék és a Baracs pályázhat. A nyékieknek több pontja van, ám egyel több mérkőzést játszottak. Az MLSZ honlapján közzétett közzemény a lejátszott mérkőzések számát nem veszi figyelembe, ez alapján a Nyék lehet a befutó. A Baracsnak is van azonban esélye, főleg, ha a Gárdony magasabb osztályban folytatja, így automatikusan megüresedik még egy hely a megye egyben.

Nagy kérdés, hogyan töltik fel a Megye II-ben maradt négy üres helyet Fejér megyében. Északon ugyebár a Pázmánd végzett az élen a Dinnyés előtt. A pázmándiak minden bizonnyal vállalni fogják a megye kettőt, a dinnyésiek utánpótlás csapat hiányában aligha. Nyugaton az első Polgárdi feljebb lépése valószínűsíthető, a második Sörédére viszont nem volna célszerű mérget venni. Ez esetben a Videoton Baráti Kör lehet a nevető harmadik. Délen a Mezőfalva harcolta ki a feljutást, a Vajta II. viszont aligha fog a megye kettőben szerepelni.

Nagy kérdés azonban, hogy hány klub fog egyáltalán nevezni az őszi szezonra, hiszen a gazdasági válság a futballcsapatokig is el fog érni. Magyarországon számos cég ment tönkre, vagy sodródott csődközeli állapotba, ők aligha fognak futballcsapatokat támogatni a közeljövőben. Az önkormányzatok szintén nehéz helyzetbe kerültek, így egyáltalán nem volna meglepő, ha a következő idényt – legyen az ősszel, vagy később – jóval kevesebb csapattal kezdenék Fejér megyében, mint az előzőt.

S az is nagy kérdés, mi lesz a pénzes játékosokkal, hiszen ahol vállalják a további szereplést, ott sok helyen nem lesz pénz már meccspénzre, gólpénzre.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?