Csányi szerint az amatőr szezonnak lőttek

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III

Az MLSZ elnöke csak NB-s szinten lát esélyt a folytatásra.

Napról napra különböző találgatások látnak napvilágot, hogy folytatják-e a félbeszakított labdarúgó bajnokságokat, amióta kitört a koronavírus-járvány. Május 1-jén a Békés megyei hírportál, a BEOL arra a következtetésre jutott, hogy csak az NB-s bajnokságokat lehet folytatni.

“Az amatőr és utánpótlás-bajnokságokban fokozott a veszély, hiszen azokban több százezer ember érintett, másrészt képtelenség lenne záros határidőn belül befejezni a küzdelmeket, hiszen a profikkal ellentétben itt nem lehet szerda-szombati játékrendet kialakítani” – jelentette ki Csányi Sándor.

A bajnokságoknak jellemzően a felét játszották le Fejér megyében, bár néhol, mint például a Megye II-es Észak csoportban már a tavaszi szezont is megkezdték. Ennek ellenére az a legvalószínűbb fogatókönyv a pillanatnyi állapot szerint, hogy a megyei bajnokságokat sem felnőtt, sem utánpótlás szinten nem fogják befejezni. Az, hogy mi lesz a kispályás bajnokságokkal, kérdés, mivel ott csak pár forduló volt hátra, az is igaz ugyanakkor, a beltéri rendezvényeknek jóval nagyobb a kockázata.

Az edzéseket május 4-étől viszont már elkezdhetik az amatőr csapatok is, ám ennek nem mindenki örül.

Vélemény, hozzászólás?