Remizett a Mány és a Fehérvárcsurgó

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Több mint 200 néző volt kíváncsi a megye kettes mérkőzésre.

A Mány tudósítója így fogalmazott:

“Mint azt sejteni lehetett, nagyon nehéz, küzdelmes mérkőzésen van túl felnőtt csapatunk. A mindig, mindenhol masszívan, céltudatosan védekező Fehérvárcsurgót fogadtuk vasárnap, remek futballidőben, hasonlóan a múlt hetihez, több mint 200 néző előtt.

Aki gól-fesztiválra készült, azt már a mérkőzés előtt le kellett lohasztanunk, hiszen a tabella semmit sem mond ebben a bajnokságban, kis túlzással bárki “elkaphat bárkit”, így a három pont volt amit célul kitűztünk, nem a gólzáporos győzelem.

Az, hogy végül 1-1-es végeredmény született, több fordulópont miatt alakulhatott ki, hiszen a meccs egészében több nagy lehetőséget, és egy büntetőt is kihagytunk, emellett a szerencse sem pártolt ma mellénk.
A masszív, jól védekező, ilyen találkozókra remekül felkészített vendégcsapat játékára nem volt ellenszerünk, bár minden másképp is alakulhatott volna, ha az említett lehetőségeink közül, csak egy is utat talál a kapuba. Nem igazán alkalmazkodtunk jól a körülményekhez, a nehezebb talajú pályához, és bár megvolt a lelkesedés, a tűz és az akarat, az a “pici” plusz hiányzott, ami ilyenkor, akár egygólos győzelemhez is kell.

Ennek ellenére, mégis pozitívum, hogy az utolsó pillanatig gyömöszöltük a csurgó reteszt, és legalább az egyik pont Mányon maradt. Egész meccsen felborult a pálya, ma ez döntetlenre volt elég. Ha emlékszünk még rá, tavaly, és régebben, sok ilyen meccsen, ha reggelig játszunk, sem rúgtunk gólt, és maradt a fájó vereség. Az egy pont nem siker, vannak hibák, amik kijavítása, mind csapatszerkezetben, mind higgadtságban, a közös feladatunk. Nem játszott jól a csapat, mégis megtett mindent, és meg fog a jövőben is.

Vannak értékeink, remek csapategység, jó közeg, és erre építve fogjuk azokat a közös sikereket elérni, amire minden amatőr sportoló vágyik!
Összességében, egy közepes mérkőzésen, a kis lehetőségeivel jól sáfárkodó, céltudatos Csurgói csapat, megérdemelten vitte el az egy pontot tőlünk, de az akaratáért, a győzni akarásáért a mányi csapatot is dicséret illeti.

Tanulni fogunk ezekből a mérkőzésekből is, hiszen azt érezni lehet, hogy kevés csapat érkezik Mányra nyílt, őszinte futballal, inkább “hiba-várás”, öt védős bunkerfoci, és a mi játékunk “felemésztése” zajlik hétről-hétre, de nyilván ez is megfordul, mint ahogyan a futballban minden. Nem szeretnék annak a csapatnak a helyében lenni, akinél kiszakad a gólzsák.

Gratulálunk a csurgói csapatnak az egy pont megszerzéséhez, szurkolóinkat pedig várjuk szeretettel, a vasárnapi, Mór II. elleni, újabb mányi derbire!”

A Fehérvárcsurgó trénere így összegezte gondolatiat:

“Mányon játszani hatalmas élmény, érzelemdús mérkőzés, ráadásul tavasszal ellenfelünk pontosan háromszor annyi pontot szerzett, mint mi, és felújított, frissen birtokba vett pályáján eddig 100%-os (volt). Természetesen nem asszisztálni utaztunk ennyit!

Az első félidőnek voltak nehéz periódusai (pl a kapufán csattanó hazai büntető), a második félidő utolsó 20 percében szinte csak védekeztünk (azért néhány helyzetig és lesgólig így is eljutottunk), szereztünk egy olyan gólt, amiben bíztunk, hogy szerzünk majd, kaptunk egy olyan gólt, amire számítottunk, hogy csakis így kaphatunk, nem történt semmi meglepő.

A mai küzdésünk – és helyenként futballra hasonlító játékunk – semmivel se volt jobb, vagy rosszabb, mint bármelyik tavaszi, egyszerűen a múlt héten emlegetett fontos apróságok kedvezőbben alakultak.”

Mány – Fehérvárcsurgó 1-1 (0-0)
Mány, vezette: Mogyorósi Tibor

Mány: Szabó T. – Radovits V., Mohácsi, Rimele, Krómer (Mészáros 46.), Szabó L., Jakab, Radovics M., Hajdú, Nagy (Apostagi 68.), Radovits Á.
Fehérvárcsurgó: Rapali – Nagy B. (Csány 50.), Veres, Csányi (kovács P. 84.), Varga, Baksa, Herczeg (Huszár 59.), Dreska (Kardos 92.), Guti, Andocsi, Lascsik. Vezetőedző: Veres Gábor

Gól: Mészáros (80., 11-es) illetve: Csányi (48.)

Forrás és fotók: Mányi TK hivatalos oldala (Facebook)

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?