Ősztől ketten is a Fejér vármegyei első osztályban szerepelhetnek Marco Rossi Európa-bajnokságra kihirdetett keretéből

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedden kihirdette, melyik 26 játékos utazhat Németországba az eb-re.

Mindenki izgatottan várja már a 2024. június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságot. A magyar válogatott is részt vesz az eseményen, és most már az is kiderült, hogy kik képviselik hazánkat.

A bajnokságban ezüstéremre pályázó Fehérvár FC keretéből mindössze egy játékos került be. A rutinos Fiola Attila ezúttal is ott lesz Marco Rossi legénységében.

Rajta kívül Tóth Balázsnak, a Fehérvár FC kapusának van még esélye arra, hogy a válogatott tagja legyen a tornán. Őt tartaléknak nevezte az olasz, ami azt jelenti, hogy ha Dibusz Dénes, Gulácsi Péter vagy Szappanos Péter megsérül, Tóth Balázst fogja behívni Marco Rossi.

Érdekesség, hogy Fiola Attila akár a Fejér vármegyei első osztályban is pályára léphet ősztől, ha az élet úgy hozza. A Fehérvár FC II. számú csapata ugyanis kieső helyen áll az NB III-ban, és ha nem mozdul el onnan, akkor jövőre csak a vármegyei első osztályban indulhat.

A 34 esztendős hátvéd a 2021/2022-es kiírásban már szerepelt a második számú csapatban. Akkor a Balatonfüredi FC ellen 1-0-ra megnyert mérkőzésen kezdőként lépett pályára a második számú fehérvári együttesben.

Mindezek alapján nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben is sor kerüljön ilyesmire, legyen szó akár Fiola Attiláról, akár Tóth Balázsról. Ennek esélye persze egészen csekély, de kétségkívül nem nulla.

A válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Dárdai Márton (Hertha BSC – Németország), Fiola Attila (Fehérvár FC) Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Willi Orbán (RB Lepzig), Szalai Attila (Freiburg – Németország)

Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette – Svájc), Kata Mihály (MTK), Kerkez Milos (AFC Bournemouth – Anglia), Kleinheisler László (Hajduk Split – Horvátország), Nagy Ádám (Spezia – Olaszország), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Le Havre – Franciaország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles ((Sunderland – Anglia)

Csatárok: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (Liverpool – Anglia) , Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

Tartalékok: Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), Mocsi Attila (Rizespor – Törökország), Tóth Balázs (Fehérvár FC), Vancsa Zalán (Lommel SK – Belgium), Vécsei Bálint (Paksi FC)

Nyitókép: Pixabay

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?