2 millió forintba kerül egy szék a vármegye kettes gárda új lelátóján

Magyar foci
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Nem fogod kitalálni, melyik csapatról van szó.

A vármegyei második osztályban szereplő csapatoknál hol van lelátó, hol nincs. Sok helyen csupán a korlátnak támaszkodva nézhetik a meccset a megfáradt szurkolók.

Nem így lesz azonban az esztári Blondy FC-nél, ha valóban összejön az, amiről a tervek szólnak. Egy 76 ülőhellyel rendelkező könnyűszerkezetes létesítmény megvalósításáról szóló hír látott ugyanis napvilágot.

Ebben nincs semmi különös, abban viszont igen, hogy mennyibe kerülne mindez. A lelátó bruttó költsége 172,5 millió forint lenne. Ha valóban ennyiért készülne el, akkor egy szék több mint 2 millió forintba kerülne, számolt be róla az RTL alapján az Index.

Valójában a Blondy FC nem csak új lelátót, hanem vele egybeépített játékos- és bírói öltözőt is kapna. A könnyűszerkezetes épület 357,9 négyzetméter alapterületű lenne, és 6 méteres magasságot álmodtak meg neki. Mindezek fényében is rendkívül magas a kikalkulált összeg.

A beruházásról szóló dokumentumban az áll, hogy „a helyi labdarúgás sikeressége az óvodástól a nyugdíjasig lelkesíti az itt élőket. Az egyesület kivívott helyi és regionális rangja, elismertsége, és a mérkőzések népszerűsége, látogatottsága folytán egyre elviselhetetlenebb a szükséges létesítmények hiánya.”

Az alapozáson már túl is vannak, ám a többi munka még árat magára. Eddig gazdasági és pénzügyi okok miatt nem folytatódott a projekt.

Idén egyébként a csapat a vármegye kettőben szerepelt. A Hajdú-Bihar vármegyei másodosztály déli csoportjában a harmadik helyen zárt az együttes a 11 együttesből álló pontvadászatban.

Mindez nem jogosítja fel az esztári csapatot a feljutásra, így valószínűleg jövőre is a vármegye kettőben fognak szerepelni, azaz az ötödik vonalban. Esztáron mindösszesen 1292-en laknak a KSH januári adatai szerint, ám a telpülés csapatához temérdek mennyiségben érkezik taopénz. Így tudott a Blondy FC vásárolni fűnyíró traktort cipőket is többek között.

Forrás: Index, RTL
Nyitóképünk illusztráció.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?