Méltón fejezte be a szezont az Iváncsa a Pécs ellen!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A bronzérmes helyen záró Iváncsa KSE a második helyezett Péccsel csapott össze az NB III-as zárófordulóban. Balogh gólkirályi címet szerzett.

Az Iváncsa tudósítója így fogalmazott:

“A már biztos bronzérmes Iváncsa a bajnoki aranyéremre hajtó PMFC csapatát fogadta az NB III-as labdarúgó bajnokság Közép-csoportjának záró fordulójában. A mérkőzést rendkívüli biztonsági intézkedések előzte meg az elmúlt hétvégén Pécsett történt események miatt.

A hazaiak becsülettel, sportszerűen tudásuk legjobbját nyújtva játszottak. Azt mindenképp meg kell említeni, hogy ismét sok hiányzója volt csapatunknak. Elég csak Imrik László, Bartha Tibor vagy éppen Majláth Henrik nevét említeni.

A találkozó hazai helyzetekkel indult: már a 3. percben veszélyeztettünk Balogh László révén. A jobb oldalon Bükitől kapott remek indítást gólkirály-jelöltünk – azóta már gólkirályunk -, aki a jobb-összekötő helyéről kevéssel lőtte mellé.

Két perccel később ismét Balogh volt a főszereplő: két vendég védő között próbált kilépni, de gyanús körülmények között megállították. A játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást és besárgázta Baloghot. A lassan ébredező vendég együttes első gólhelyzetére a 20. percig kellett várni. Ekkor a bal oldalról végezhettek el szögletrúgást a pécsiek. A középre tekert labdát egy kapu előtti kavarodás után, Aradi Csaba a gólvonalról vágta ki.

A 35. percben aztán a pécsiek számára jött a hideg zuhany! Egy jobb oldali hazai akció után Büki Baltazár elé került a labda, aki 18 méterről a jobb felső sarokba tekerte a játékszert, 1-0. Szépségdíjas találat volt! Meg kell említeni, hogy mielőtt Bükihez került a labda, egy tizenegyes gyanús szituáció előzte meg. Szerintünk egyértelmű büntetőnek kellet volna következni, de a sors igazságot szolgáltatott. Egy perc múlva újabb hazai helyzet következett: Balogh hozta helyzetbe Folmer Krisztiánt, aki sajnos ígéretes helyzetben hosszan vette át a labdát, a vendég védők pedig felszabadítottak. Az első játékrész befejezéseként Wittrédi Dávid 20 méteres lövését Dániel Csaba szögletre öklözte.

A második félidő pécsi helyzetekkel indult. Előbb a csereként beállt Mojzer György közelről a keresztlécet találta telibe. Két perc múlva Wittrédi szinte az egész hazai védelmet kicselezte, de közeli lövését Dániel bravúrral védte. A vendégek egyre nagyobb nyomás alá helyezték a hazai kaput. Komolyabb gólhelyzetek mégis a hazai kontrák után alakultak ki.

A 60. percben például Balogh a büntető ponton beforgatta védőjét, de lövése egy másik védő Nagy József lábáról a vendég kapus kezébe pörgött. Nem sokkal később a csereként pályára lépő Berényi Balázs lépett ki a vendég védők között. Labdája Varga Bencét találta meg a jobb oldalon, akinek lövése kevéssel kerülte el a kaput. Egy perccel később ismét Varga szerezhetett volna gólt, de a Cseszneki Richárdtól kapott labdát közelről Somogyi Máté kezébe pörgette. A 75. percben Wittrédi kapás lövése Kónya Krisztián fejéről a felső lécre pattant. Három perc múlva egyenlítettek a vendégek: Dr. Kovács Gergely játékvezető kissé talán könnyelműen fújta be a büntetőt. A labda mögé a végig agilisen játszó Wittrédi állt, és magabiztosan a kapu jobb oldalába lőtt, 1-1.

A következő hazai támadásnál a vendég portás a büntető területen kívülre futva kézzel sodorta el a labdát – ezt csak mi szurkolók láthattuk így, mert a játékvezető tovább engedte a játékot. A mérkőzés vendég lehetőségekkel fejeződött be. A 85. percben Mojzer György közeli lövését Dániel csak középre tudta kiütni. Az ismétlést Károly Bálint 11 méterről a kapusba lőtte, és onnan a labda a bal kapufára pattant. Befejezésként Dániel Csaba még bemutatott egy látványos vetődést: Horváth Adrián jobb oldalról betekert labdáját,kapujából kirepülve a mezőnybe öklözte.

A mintegy bő 600 szurkoló színvonalas, jó iramú mérkőzést láthatott. A játékvezetés sajnos nem tudott felnőni a feladathoz. A mérkőzés után díjkiosztó és éremátadó ünnepség következett.”

Iváncsa KSE – PMFC 1-1 (1-0)
Iváncsa, 800 néző. Vezette: Kovács G.

Iváncsa: Dániel – Aradi, Kónya Krisztián, Kertai, Fekecs – Pribék, Folmer (Berényi 66.) – Cseszneki (Fazekas 90.), Varga B., Büki (Hauser 74.), Balogh L. Vezetőedző: Domján Attila.
PMFC: Somogyi – Kónya Kornél, Gajág, Puskás, Erdős – Horváth A., Nagy J. (Koller, 64.), Károly B. (Mojzer 46.), Wittrédi (Koval 93.), Beke, Kónya D. Vezetőedző: Márton Gábor.

Gól: Büki (35.) illetve: Wittrédi (78.)

Forrás: Iváncsa KSE
Fotó: Varga Luca

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?