Megremegett a móriak lába a siker kapujában! FOTÓK!

Fejér megye, Fejér Megye I

Saját kezében volt a Móri SE sorsa, és csupán egyetlen gólra volt a bajnoki aranytól, ám még 11-est is hibáztak.

A legtöbben úgy hitték Fejér megye szerte, hogy Móron lesz a bajnoki ünneplés. Ehhez a hazaiaknak “csupán” a Martonvásárt kellett volna legyőznie, amely bár jó erőkből áll, mégis papíron gyengébb játékerőt képvisel a piros-feketéknél, akik nem titkoltan az NB III-ban szerették volna megkezdeni az őszt. Megtelt a lelátó piros pólós szurkolókkal, ám a martoniak kissé megtrollkodva a helyieket, piros dresszben léptek pályára, amelyet más meccseken is viseltek, ugyanakkor a móriak közül jónéhányan nehezményezték ezt.

Piros mezben léptek pályára a vendégek, ami nem nyerte el a móriak tetszését
Piros mezben léptek pályára a vendégek, ami nem nyerte el a móriak tetszését

Ehhez azonban először a Martonvásárt kellett volna legyőznie Németh Bálint csapatának, ami a kezdetektől fogva nem tűnt egyszerű feladatnak. Mi több, a 35. percben a Martonvásár szerzett vezetést Molnár révén, aki nagy gólt lőtt a hosszú felsőbe. A szünetre maradt a 0-1.

A második félidő alig kezdődött el, máris büntetőhöz jutott a Móri SE, miután Mayerrel szemben követtek el szabálytalanságot. A 11-est Tar végezte el, lába azonban a döntő pillanatban megremegett, és csúnyán célt tévesztett.

Tar kihagyott büntetője után még összekapta magát a Móri SE
Tar kihagyott büntetője után még összekapta magát a Móri SE

A kihagyott büntető ellenére pörgött tovább a hazai csapat, amelyet lelkes és szép számú szurkolótábora is űzte-hajtotta. Össze is jött az egyenlítés néhány minutummal később, Véninger pofozta Joó labdáját Végh hálójába, 1-1. Rengeteg idő, több mint fél óra volt még ekkor hátra.

A többi pályán sem zajlottak eseménymentesen a találkozók, de a móriaknak nem különösebben kellett foglalkoznia a többi eredménnyel, hiszen saját kezükben volt sorsuk. Csupán arra lett volna szükség, hogy begyötörjék azt az egyetlen találatot, amellyel megnyerik a meccset, ezzel együtt pontelőnnyel a bajnoki címet is.

Az a bizonyos gól azonban csak nem akart bepréselődni a hazai nyomás és fölény ellenére sem. A móri gólszerzőnél a lefújást követően elszakadt a cérna, és heves reklamálás után kiállította a játékvezető. A végén még a két szakvezető, Németh Bálint és Patkós Csaba is összeszólalkozott, rendezői beavatkozást igényelt az eset.

Volt némi szóváltás a lefújás után is
Volt némi szóváltás a lefújás után is

A Martonvásár tehát beleköpött a Mór levesébe, ugyanakkor a Fair Play szellemeit tartva egy számára tét nélküli meccsen is odatette magát. Ennek is köszönheti az Ikarus-Maroshegy a bajnoki címet, a fehérváriak egy valóban drámai este után ünnepelhettek.

Mór - Martonvásár (2017/2018)

Mór – Martonvásár 1-1 (0-1)
Mór, vezette: Magyar János

Mór: Kiss M. -Végvári, Joó, Kaszás (Ács), Mayer, Klémán M., Meggyes, Tar Zs., Osgyán (Kőbányai), Cseh (Véninger), Szabó B. Vezetőedző: Németh Bálint
Martonvásár: Végh – Kanyó, Hernádi, Vörös F., Molnár A. (Madaras), Sinan, Magyar B., Kovács D., Kővári F., Szilágyi I., Cservenka. Vezetőedző: Patkós Csaba

Gól: Véninger (57.) illetve: Molnár A. (35.)
Kiállítva: Véninger (94., Mór)

Tudósított: Tóth László
Fotók: FociDrukker.com

Vélemény, hozzászólás?