Megvan a megoldás, hogyan lehet befejezni a szezont

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Ez eddig a legreálisabb elképzelés.

A koronavírus járvány továbbra sem érte el tetőpontját Európában, sőt, egyre csak fokozódik a helyzet itthon is. Nem olyan meglepő ez, hiszen annak ellenére, hogy nagyon sokan nem veszik komolyan az Operatív Törzs gyülekezések elkerülésére vonatkozó kéréseit, sokan továbbra is közös edzéseket szerveznek, és csak kacagnak azon, hogy itt van a láthatatlan ellenség.

Pedig a láthatatlan ellenség igen is itt van, és vidáman fertőz a tünetmentes, vagy annak tűnő emberek között. Itt egy köhintés, ott egy tüsszentés, á, kutya bajom, ez csak influenza, aztán szép csendben tömegek fertőződnek meg, de ezt a legtöbben csak akkor fogják komolyan venni, amikor szeretteik lesznek a lélegeztetőgépen.

A legtöbb országban, így itthon is az a cél, hogy valamilyen módon befejezzék a bajnokságokat, egészen elképesztő forgatókönyvek is napvilágot láttak.

A legújabb elképzelés, ami már a spanyoloknál és a németeknél is felvetődött, az az, hogy rohamtempóban, kétnaponként lépnének pályára a csapatok, gyakorlatilag sűrűbben mint egy Európa bajnokság alkalmával. Így akár két hét alatt be lehetne pótolni az elmaradt fordulókat. Mindezt központosítanák és kijelölt stadionokban zajlanának a meccsek, zárt kapuk mögött.

Az m4sport.hu viszont már arról ír, hogy a Bernhard Nocht Intézet professzora, Jonas Schmidt-Chanasit szerint csak 2021-ben lehet újra labdarúgó mérkőzéseket rendezni legkorábban. Legkorábban, azaz lehet, hogy még akkor sem.

A professzor úgy indokolja döntését, hogy ha újra futballmeccseket rendeznének, akár zárt kapuk mögött is, az megint arra késztetné az embereket, hogy találkozókat szervezzenek, a közös meccsnézések pedig a koronavírus terjedését segíthetnék elő.

Ha Jonas Schmidt-Chanasit számításai igazak, és szilárd meggyőződésének megfelelően valóban csak 2021-ben lehet újra tétmeccseket rendezni, akkor a teljes 2020-as esztendő kimaradása után gyakorlatilag úgy nézne ki a helyzet, hogy a 2020 tavaszáról elmaradt fordulókat 2021 tavaszán pótolnák. Így tehát a 2019 őszi szezont a 2020 tavaszán elkezdett, és 2021 tavaszán befejezett fordulókkal lehetne egy teljes szezonként kezelni.

Ez egy ésszerű megoldás lenne arra, hogy a biztonságot is szem előtt tartva nézők előtt lehessen befejezni a Bajnokok Ligáját, a nemzeti bajnokságokat, és talán a 2021-re halasztott Európa Bajnokságra sem lennének kifacsarva a labdarúgók.

Te mit gondolsz, életszerű ez az elképzelés, vagy szerinted jóval hamarabb lecseng a járvány?

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?