Még mindig közösen edz néhány megyei csapat

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vannak, akik képtelenek felfogni, hogy emberi életek forognak kockán.

A koronavírus nem válogat. Kedves barátom, Te, aki azt gondolod, hogy hatalmas falloszod megvéd attól, hogy elkapd azt a kórt, van egy rossz hírem: nem fog, akkor sem, ha petyhüdten 45 cm.

Miért írom ezt? Néhányan azt gondolják:

Én férfi vagyok, rajtam egy nevetséges betegség nem fog ki. Élem tovább az életem. Az influenzát is túléltem, ezt is túl fogom.

És ez lehet, hogy így is van. Ha fiatal vagy, jó az immunrendszered, egészséges vagy, valószínű, hogy lábon kihordod. De gondolkodtál már azon, hogy tünetek nélkül is képes vagy fertőzni? A kutatók egybehangzó állítása szerint ugyanis nem kellenek tünetek ahhoz, hogy valaki vírushordozó legyen. Ha pedig azt hiszed, ez épp olyan mint egy sima influenza, akkor kérlek, olvasd el ezt a cikket. Van benne egy beszédes ábra is.

Most akkor ki se mozduljak? Dolgozni muszáj!

Vannak az életben nehezen megoldható dolgok a nélkül, hogy az ember kimozduljon, ilyen a bevásárlás és a munka. Az online kiszállítás csak részben megoldott, a home office pedig jó pár szakma esetében egyszerűen nem megoldható. A közös edzések azonban nem tartoznak a létszükségletek közé, akárhonnan szemléljük az eseményeket.

A világ legnagyobb labdarúgó csapatai, amelyek hétről hétre a Bajnokok Ligájában szerepelnek, otthon edzenek. Az Európa bajnokságot elhalasztották, csakúgy, mint az olimpiát. A Forma-1-es szezonnak szinte már lőttek. De te, aki a Megye I-ben, megye II-ben, vagy ne adj isten a Megye III-ban űzöd, neked muszáj kimenned és edzened egy hatalmasat a többiekkel.

Teljes mértékig megértelek, hogy hiányzanak a társak, hiányzik az, hogy kapura lőj, ezeket otthon a négy fal között semmilyen videókonferencia nem tud kárpótolni. Ez szívás. De gondolj bele, hogy ha mégis fertőzött vagy, akkor hány emberrel kerülsz kontaktba, ha beültök egy öltözőbe, vagy akár 3 a 3 ellen játszotok. Azért a labdarúgás nem az a játék, ahol ne lennétek 1 méteren belül egymástól, és nekem senki se mondja, hogy hullahoppkarikát köttök a derekatok köré, és kizárólag körbe futtok egymástól tisztes távolságban, meg kapura lőttök. Haha. Nem hiszem.

Gondolhatod azt, hogy te nem köhögsz, nem vagy lázas, kutya bajod, de szeretném még egyszer felnyitni a szemed, hogy nem is kell ahhoz, hogy koronavírussal fertőzött legyél. A nélkül is hordozhatod a vírust. Ezzel lehet, hogy egymásnak nem ártotok, hisz’ a megyében tudjuk jól, hogy kizárólag tartós betegség nélküli Adoniszok edzenek, akik minden szempontból fitnessz-világbajnokok, de vannak hozzátartozóitok, munkatársaitok, beálltok a sorba, ahol talán nem kizárólag ilyen fitt emberek vásárolják a kenyeret… soroljam?

Információink szerint Fejér megyében több csapatnál is vannak edzések, még ha nem is teljes létszámban. A nyugati országokban van, ahol az 5 fős, van, ahol a 2 főnél nagyobb csoportosulásokat tiltották be. Vajon miért?

Kiírtunk egy szavazást március 17-én a Facebookra, amely azt hivatott megvizsgálni, hányan tartják be az MLSZ kérését, és edzenek egyénileg. Fontos hangsúlyozni, egy Facebookos szavazás nem reprezentatív, nagyanyáink is szavazhatnak, de alapvetően nem ez a jellemző. Többnyire úgy tűnik, olyanok szavaztak, akik valóban kergetik a bőrt a megyében. Az a szomorú adat jött ki, hogy legalább kilenc megyei csapatnál nem függesztették fel az edzéseket, ezek közül egy megye egyes, öt megye kettes és három megye hármas csapatnál is úgy tűnik, tartottak közös tréningeket, vagy akár tartanak mind a mai napig.

Csak szerdánként kimegyünk kicsit mozogni. Nem lesz ettől bajunk.

Ha Cristiano Ronaldo karanténba tud vonulni, mi lehet az oka annak, hogy Neked nem sikerül betartani azt a kérést, hogy ha csak teheted maradj otthon? Írd meg nekünk, hátha okosabbak leszünk! De tényleg!

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?