Megtörtént az elképzelhetetlen: kiejtette az Iváncsa a Fradit a Magyar Kupából!

Fejér megye, Fejér Megye Magyar Kupa
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Hősiesen küzdött az NB III-as csapat, aminek meg is lett a jutalma.

Szép számban gyűltek össze a szurkolók a mérkőzés előtt. A környékből sokan Ferencváros mezt öltöttek magukra.

Nem először járt a Fradi Iváncsán: 2019 őszén tisztességgel helyt állt a zöld-fehérek ellen Domján Attila csapata. Most Tóth András küldte csatába a piros-fehéreket, akik egyáltalán nem szeppentek meg attól, hogy már a 4. percben hátrányba kerültek Zachariassen gyors gólját követően, aki egy kipattanót pofozott a hálóba.

Az Iváncsa ugyanis már a 6. percben egalizált. Kercsó gurított vissza az alapvonalról, Suszter érkezett és egy cselt követően kilőtte a hosszú alsót.

Pulzálóan indult a mérkőzés, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A félidő derekán Ryan Mmaee egy szöglet utáni fejessel ismét megszerezte a vezetést a Fradi számára. Bár nem volt unalmas a mérkőzés, a szünetig több gól már nem született.

A folytatásban egyáltalán nem az eredmény őrzésére rendezkedett be a hazai csapat, és nem akarta megúszni tisztes veréssel az ütközetet. Támadott az Iváncsa, ezt jelezte, hogy az 57. percben már a hetedik szögletét végezhette el a vendéglátó. A sarokrúgást kifejelték a védők, ám visszaszerezte a labdát az Iváncsa. Aradi fű alatt surranó, lapos lövése utat talált a kapu bal oldalába.

Nem lehet azt mondani, hogy feltörte volna a háló az Iváncsa hátát a háló. Bár kétség kívül voltak lehetőségei a Ferencvárosnak az előny megszerzésére, nem tudott olyan nyomást helyezni az FTC ellenfele védelmére, hogy eldőljön a találkozó, így jöhetett a 2×15 perc ráadás!

A hosszabbítás 6. percében egy baloldali iváncsai akciót követően középre került a labda, a lekészítés után az üresen érkező Kercsó pedig a kapu jobb alsó sarkába lőtt!

Kercsó szerezte az Iváncsa győztes gólját | Fotó: FociDrukker.com
Kercsó szerezte az Iváncsa győztes gólját | Fotó: FociDrukker.com

Sok idő volt ekkor még hátra, talán ekkor realizálta először a Fradi, hogy ezen a napon akár ki is eshet a Magyar Kupából.

A ráadás második 15 percében nagyon nagy erőket mozgósítottak a zöld-fehérek az egyenlítésért, ám hol a védelem blokkolt, hol Varga Ádám mutatott be földöntúli bravúrokat. Az eredmény végül nem változott, így 3-2-es eredménnyel az Iváncsa jutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé, búcsúztatva a 24-szeres győztes Ferencváros együttesét.

Iváncsa KSE – Ferencvárosi TC 2-2 (1-2), hosszabbítás után: 3-2
Iváncsa, vezette: Derdák Marcell

Gól: Suszter (6.), Aradi (57.), Kercsó (96.) illetve: Zachariassen (4.), Mmaee A N. (19.)

Fotók: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?