Máris megszületett az ítélet a balhés Cece-Vajta meccs kapcsán?

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Még nem tették közzé a heti értesítőt, de vannak árulkodó jelek.

Mint ismert, a hétvégén szomszédvár rangadót rendeztek Cecén. A helyi csapat a szomszédos Vajtát fogadta.

A két csapat ősi ellenségnek számít, olyan ez a mérkőzés Fejér vármegyében, mint Spanyolországban az “El Clásico”. Ezeken a találkozókon a piros lap előkerülésének is jelentős esélye van, hiszen olykor elszabadulnak az indulatok.

Érdemes tudni, hogy a két csapat között ennek ellenére rendszeresek a játékosmozgások. Emlékezetes, hogy a 2021/2022-es idény végén egy fél csapatra való játékos igazolt Vajtáról Cecére, de Cecéről sem egy játékos igazolt Vajtára az idők során. Voltak olyanok is persze, akik többször váltottak oda-vissza a két együttes között.

Tisztázandó az is, hogy a cecei lakhellyel rendelkező, cecei szurkolók rendszeresen átjárnak Vajtára meccset nézni, mint ahogyan a Vajta csapatának szorítók is kilátogatnak a Cece mérkőzéseire, ha a sorsolás úgy hozza. Ha épp szabadnapos egy csapat, akkor a játékosok is átruccannak a szomszédba, hogy megnézzék, mit játszik a rivális.

Külső szemlélő joggal hiheti, hogy aki például egy Vajta-Sárszentágota mérkőzésre látogat ki, és nem az Ágotának szurkol, az minden bizonnyal “vajtai szurkoló”, ám ez korántsem feltétlenül igaz. Ugyanígy egy Cece-Nagylók meccsen sem feltétlenül mindenki a Cecével szimpatizál, aki nem Nagylók-drukker.

Mivel a vármegyei meccsekre a szurkolók többsége nem mezben vagy feliratozott pólóban megy, zászlókkal és egyéb kiegészítőkkel, így valójában szinte lehetetlen megállapítani ránézésre, hogy ki a vajtai vagy ki a cecei szurkoló. Pusztán egy-egy bekiabálás alapján sem lehet ezt eldönteni, hiszen a vármegyei szurkolók sokszor sokkal kritikusabbak a saját csapatuk játékosaival, mint az ellenfelekével.

Hogy milyen döntés született a félbeszakadt Cece-Vajta mérkőzés kapcsán, azt egyelőre hivatalos úton senki sem erősítette meg. Ugyanakkor az tény, hogy az adatbankban már 3-0 szerepel a Cece javára, mi több, a három pontot is jóváírták a Cece számára. 

Mint ismert, a találkozó 2-0-ás hazai vezetésnél félbeszakadt, ám a találkozóból volt még hátra 21 perc. A 66. percben először a cecei kapust állították ki, majd ezt követően szabadultak el az indulatok. Érdekesség, hogy a mérkőzésen szövetségi ellenőr is volt.

Mindezek fényében igencsak meglepő volna, ha a Cece megkapná a három pontot, de jelen állás szerint ez tűnik a legvalószínűbbnek. Pedig ahhoz, hogy balhé legyen, ritkán elég egy fél…

Amint lesznek fejlemények és megszületik a hivatalos döntés, beszámolunk róla itt a FociDrukker hasábjain.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?