Letaszította a dobogóról a Csór a Szárt!

Fejér megye, Fejér Megye II

Katona István századik mérkőzését játszotta a Csór színeiben, mely remekül sikerült csapata számára.

A Csór tudósítója így fogalmazott:

“Kellemes őszi időben gyülekeztek a szurkolók a 8. forduló rangadójára. Azért érdemli meg a mérkőzés a “rangadó” jelzőt, mert a Szár csak egyszer kapott ki, mi pedig hazai pályán kétszer is nálunknál magasabban jegyzett csapatot vertünk magabiztos játékkal. A Szár egy Bodajk elleni 4-0-s győzelemmel hangolt ellenünk, mi pedig egy 1-6-al kedveskedtünk a pusztavámi nézőknek.

Milyen összeállításban tudunk pályára lépni? Annyi biztos volt Budai eltiltása letelt és Kaufmann is játékra jelentkezett a sérülése után. Cserna pedig szabadnapos volt. A bemelegítéskor megszámlálhatatlan sárga mezes játékos volt.

Összeállításunk: Németh – Mázsa, Radnics, Cserna, Vári (Tolnai 71.p) – Kalapács, Pécsi (Kovács 85.p), Nyakas (Lehota 61.p), Právics (Katona 80.p)- Kaufmann, Budai.

Még a kispadon ülőket számolgattam, amikor Kaufmann nagy helyzetben hibázott. Pörgős lett a meccs. Egy szöglet után Právics okosan csavarta át az egész szári hátvédsort. A begyakorolt figurának tűnő akció végén Radnics okosan fejelt a hosszú sarokba. Alig 10 perc múlva Právics kavarta meg a szári védőket a bal oldalon, majd átívelt a hosszú oldalon érkező Kaufmann fejére és máris 2-0. Annyira okosan játszottunk, hogy már eszembe jutott a Kápolnásnyék elleni hazai söprés. De egy kis ügyetlenkedés után szépítettek a vendégek.

Nehéznek tűnt a második félidő. Miért gondoltam? A Csurgó ellen is 2-1-el fordultunk, aztán egy sima 4-1 lett belőle. Valahogy az volt bennem, hogy a Szár ellen nem lehet sima a meccs. Mentek is becsülettel szegények, de gyakorlatilag egy percig nem voltak benne a meccsbe. És elérkeztünk az 56. percbe. Nem is tudom kivel szabálytalankodtak a száriak a kapujuktól 17 méterre. Právits állt a labda mögé és egy annyira okosan elegáns gólt lőtt, hogy élmény volt nézni. Ballal, laposan a hosszúba. A vendégek kapusa példamutatóan beállt a sorfal mögé. A 62. percben pedig olyan akció futott végig a pályán, amit egy edzésen akkor sem tudnak leutánozni, ha 33-szor próbálják meg. Az ötödik passz végén Kaufmann nagyon higgadtan lőtt a hosszúba. 4-1. Kafu visszatérése nem is lehetett volna nagyszerűbb. És négy perc múlva Lehota kapott labdát. Mindenki tudta, hogy végigviszi és nem fogja lepasszolni.Csak az volt a kérdés, hogy hagyja-e magát felrúgni. Nem hagyta és 13 méterről bombagólt lőtt a bal felső sarokba. A Nyék ellen is baromi nagyot akasztott a vinklibe. Ebben a szezonban nem tud “csak” gólt lőni.

A közönség lázban volt. A meccs már zsebben látszott, lehetett cserélni. A 72. percben újabb ügyetlenkedés a kapunk előtt és szépítettek a vendégek. Voltak újabb lehetőségeink, de igazi nagy ziccert már nem alakítottunk ki. A 88. percben a száriak beállították a végeredményt. 5-3-ra győztünk.

Remek felfogásban játszottunk. Talán nagyképűség kijelenteni, de vállalom: mai napon egyetlen osztályunkban szereplő csapat sem távozott volna ponttal Csórról. Ma megint jól működtünk csapatként, jó volt hazai nézőnek lenni. Mindenki hozzátette azt, ami pont kellett a győzelemhez. Mégis szeretnék kiemelni valakit. Právics Krisztián egy góllal, két gólpasszal és remek mezőnymunkával emelkedett picit a többiek fölé. Ma ő volt a meccs embere.

És még egy adalék. Katona István tiszti rangot kapott. Százados lett… Vasárnap lépett ugyanis pályára 100. alkalommal a csóri felnőtt csapatban. További sok sikert és kívánom, hogy kerüljenek el a sérülések!”

Csór – Szár 5-3 (2-1)
Csór, vezette: Kerkuska Miklós

Csór: Németh Zs. – Vári G. (Tolnai 71.), Cserna, Pécsi (Kovács P. 85.), Radnics, Budai, Kalapács, Právics (Katona 80.), Mázsa, Nyakas (Lehota 61.), Kaufmann.
Szár: Szabó – Fenyvesi, Juhász, Tóth (Sashegyi 78.), Sátori, Géber (Hoszpodár 44.), Orbán, Horváth (Tóvári), Nyitrai, Iváncsik, Tamás. Vezetőedző: Lacza Albert

Gól: Csór: Radnics (23.), Kaufmann (32., 62.), Právics (56.), Lehota (66.) illetve: Sátori (38.), Iváncsik (72.), Nyitrai (88.)

Forrás és fotó: A csóri labdarúgás története

Vélemény, hozzászólás?