Küzdelmes meccsen verte a Bicske az Ercsit!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Bicske 23 perc alatt úgy tűnt, eldöntötte a pontok sorsát, mégis szoros lett a végeredmény.

Az Ercsi tudósítója így írt:

Egy tíz perces rövidzárlatot leszámítva egyenrangú ellenfele volt a csapat a Bicskének és kis szerencsével a döntetlen is meg lehetett volna. Az öregfiúk mérkőzésen a Kajászó otthonában 5-2-re nyert az Ercsi Kinizsi. A csapat góljait Miklós Elcsics (2), Satmann Márton, Levente Laczkó szerzte, valamint egy öngól is segítette az Ercsi játékosait a sikerben.

A Bicske tudósítója így írt:

“Újabb jelentős lépést tett szombaton a Bicskei TC a fejér megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság megnyerése felé. Ahhoz az Ercsi Kinizsihez látogatott, amely többször is megtréfálta a bicskeieket az elmúlt években, ebben a szezonban a Magyar és a Fejér Megyei Kupában is kiverte őket, viszont az őszi bajnoki kiütéses (7-0) bicskei sikert hozott. Móri Tamás sérülése miatt Vukmir Dragan szakmai igazgató ezúttal a Zelizi 6 – Solt 6, Sötét 7, Molnár 7, Madarász 6 – Nagy 6, Lak 6, Rigó 7 – Tornyai 9, Varga 7, Peinlich 6 összetételű kezdőt nevezte, csereként pedig Valentics 5 (59.p. Peinlich helyett), Farkas 5 (67.p. Nagy helyett), Takács 0 (74.p. Tornyai helyett), Veres 0 (85.p. Varga helyett) és Bélik 0 (89.p. Solt helyett) jutott játéklehetőséghez.

Repülőrajtot vett a Bicske! A 11. percben Rigó előre ívelését Tornyai remekül vette át és jó ütemben, a kapus felett 18 méterről a kapu közepébe emelt (0-1). 3 perccel később a kiugró Jerzsabek védője szorításában, nagy helyzetben 13 méterről lőtt fölé. A 17. percben gyors vendégkontra végén Tornyai jól adott laposan középre, a menteni igyekvő Kovács pedig a saját kapujába vágta a játékszert, öngól (0-2). A 22. percben Tornyai ugratta ki remek ütemben Vargát, a némi forgolódás után a tizenhatosról jobb lábbal a jobb sarokba helyezett (0-3). Váratlanul szépített a hazai csapat a 31. percben, amikor szöglet után a szabadon hagyott Kővári akadálytalanul fejelt 4 méterről a kapu bal oldalába (1-3). A játékrész hajrájában még Molnár 32 méteres szabadrúgása érdemel említést, de jócskán fölé szállt a labda.

Megnyomta a második félidő első 10 percét az Ercsi, mégis a Bicske szerzett újabb gólt! Az 54. percben egy vendégszöglet után Tornyai adott jól középre és Rigó közelről a bal sarokba továbbított (1-4). A rutinos Tornyai remek teljesítménnyel rukkolt elő ezen a délutánon, hiszen mind a négy bicskei gólban oroszlánrészt vállalt, jogosan értékelte szerkesztőségünk 9-esre a labdarúgót. A 66. percben bicskei szöglet után Valentics fejelt fölé-mellé, majd Szalánczi lőtt a balösszekötő helyéről, de Zelizi fölé tenyerelte a lövést. A 73. percben már sikerrel járt az Ercsi védője, ekkor Szalánczi 16-ról pókhálózta ki a bal felső sarkot (2-4).

A 86. percben Ivacs bombázott a tizenhatosról a jobb kapufa mellé, majd egy felesleges buktatás után a 90. percben 22 méterről szabadrúgásból csavart gyönyörű gólt a bal felső sarokba (3-4).

A váratlanul szorossá vált mérkőzés 3 perces hosszabbítását már sikerrel kibekkelte a bajnokesélyes, igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani a jól küzdő Kinizsi. Összességében megérdemeltnek mondható a bicskei győzelem, hiszen a találkozó jelentős részében három góllal vezetett a BTC, s csak 5 csere után tudott felzárkózni a Kinizsi. Jogosan ünnepeltek a meccs végén az ezúttal is lelkesen szurkoló Bicske Tigers Csoport tagjaival közösen.

Csúcsrangadóval folytatódik a bajnokság, május 12-én vasárnap 17.00 órakor a rivális Móri SE érkezik Bicskére, ahol a képlet egyszerű: hazai siker esetén durranhatnak a pezsgők, matematikailag is bajnokká válhat a Bicske.”

Ercsi Kinizsi – Bicske 3-4 (1-3)
Ercsi, vezette: Wittner József

Ercsi: Hodula – Holentoner (Pintér 59.), Tolnai, Hamar (Tóth K. 66.), Jerzsabek, Kondreska (Ivacs 64.), Rebők (Bognár 53.), Kovács P., Szalánczi, Gróf, Kővári (Hosszú 87.)
Bicske: Zelizi – Sötét, Lak, Madarász, Nagy D. (Farkas 66.), Peinlich (Valentics 59.), Solt (Bélik 59.), Molnár V., Rigó, Varga (Veres 85.), Tornyai (Takács M. 70.)

Gól: Kővári (32.), Szalánczi (73.), Ivacs (90.) illetve: Tornyai (11.), Kovács P. (17., öngól), Varga Z. (23.), Rigó (53.)

Forrás és fotók: 2060.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?