Kemény meccsen verte a Bicske az Ikarus-Maroshegy gárdáját! FOTÓK!

Fejér megye, Fejér Megye I

A sokak által bajnoki döntőnek is aposztrofált Bicske – Ikarus-Maroshegy rangadót a hazaiak nyerték, így ismét nyílt a pontvadászat. Papíron négy csapat is esélyes a végső sikerre.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:

“Parázs hangulatú, de mindvégig sportszerű csúcsrangadón fogadta vasárnap délután a fejér megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 2-ik helyén álló Bicskei TC a listavezető Ikarus-Maroshegy csapatát. Most már az időjárásra sem lehetett panasz, gyönyörű napfényes időben, telt ház mellett játszottak a csapatok és mindvégig zúgott a helyi B-közép (Bicske Tigers) mintaszerű buzdítása, peregtek a dobok.

A BTC ezúttal a Milinte 7 – Solt 7, Sötét 8, Máj 7, Facskó 7 – Burucz 6, Molnár 6 – Dombai 6, Móri 7, Godslove 7 – Németh 6 összetételben futott ki a zöld műfűre, míg csereként Tornyai 6 (46.p. Dombai helyett), Bencze M. 6 (66.p. Molnár helyett), Peinlich 0 (79.p. Godslove helyett), Katona 0 (85.p. Móri helyett) és Glück 0 (88.p. Németh helyett) kapott lehetőséget. Rózsa József kezdő sípszavára lendültek játékba a csapatok.

Óvatos kezdés után a 9. percben Godslove átadása után Móri 8 méteres lövése a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret. Egy perccel később vendégkontra végén Bencze J. tüzelt 12-ről, de Milinte vetődve kiütötte a játékszert. A 15. percben bicskei szabadrúgás után Máj “törte el” a labdát 9 méteren, aztán tumultózus jelenetek után sikerült a védőknek felszabadítani. A 17. percben Jámbor játszotta magát tisztára három csel után, de 22 méteres lövése kevéssel fölé szállt. A 20. percben Godslove beívelését Dombai “okszizta” fölé 7 méterről. A 35. percben újra Bencze J. került gólhelyezetbe, de Milinte ezúttal is a helyén volt. Az első félidő hosszabbításában a vendég Varga fejelt előre vetődve fölé 6 méterről.

A 49. percben Móri keresztlabdáját Tornyai fejelte 7 méterről Matócza kezébe. Egy perc múlva megszerezte a hőn áhított vezetést a Bicske! Facskó ívelhetett be szögletet, Godslove a hosszó oldalról középre fejelt, a jókor jó helyen lévő Sötét pedig 3 méterről védhetetlenül bólintott a kapu közepébe (1-0). Az 55. percben Tornyai próbálkozott szemfüles módon 35 méterről, de jócskán fölé lőtt. A 65. percben Godslove gyakorlatilag végigvezette a pályán a labdát, de a végére elfáradt és jócskán mellé trafált. A 71. percben Milinte szedett fel jó ütemben egy labdát a vendégcsatárok elől és még ugyanebben a percben el is dőlt a rangadó!

A kirúgásnak alászaladt az egyik székesfehérvári védő, Tornyai megiramodott a jobb szélen és pontos lapos beadását Németh 4 méterről passzolta az üres kapuba (2-0). A 73. percben Kovács lőtt fölé nagy helyzetben 13 m-ről, majd a 76. percben kabaréba illő bicskei labdaeladás után Bencze J. veszélyeztetett 15 méterről, de Milinte ujjheggyel szögletre tudott menteni. A 80. percben a sokadik hazai szöglet után Máj lábáról perdült le a labda, majd a hajrában Németh mehetett volna mennybe, de Katona jobb oldali bepassza után lövése a jobb kapufát érintve haladt át az alapvonalon – nagy helyzet volt! A 90. percben a nagy kedvvel játszó Peinlich oldalszabadrúgását Matócza a jobb felső sarokból tornázta ki.

Összességében a BTC megérdemelten nyerte a számára oly fontos csúcsrangadót és talán a vetélytársak (Mór, Gárdony) sem bánkódnak, hogy újra nyílttá vált a bajnokság (a 2 héttel ezelőtti 8 pontos Ikarus-előny 3-ra apadt). Móriék agresszív és pontos védekezéssel rukkoltak elő, jobban ráerőltették akaratukat a vendégcsapatra és több helyzetükből kettőt értékesítettek. Az időnkénti kritikáink mellett nem szabad szó nélkül elmenni Rózsa József játékvezető és asszisztensei kiváló működése mellett sem. A sípmester végig engedte a kemény játékot és így folyamatos, lüktető meccset láthatott a nézősereg.

Folytatás szerdán 17.00 órakor Magyaralmáson egy Fejér Megyei Kupa-nyolcaddöntővel, majd szombaton 17.00 órától az Ercsi Kinizsi érkezik Bicskére. Az egyetlen csapat, amelyik eddig térdre tudta kényszeríteni a házigazdát!”

Bicske - Ikarus-Maroshegy

Bicske – Ikarus-Maroshegy 2-0 (0-0)
Bicske, vezette: Rózsa József

Bicske: Milinte – Máj, Sötét, Németh (Glück 88.), Facskó, Godsolve (Peinlich 79.), Dombai (Tornyai 46.), Solt, Molnár V. (Bencze 66.), Burucz, Móri (Katona 85.). Vezetőedző: Móri Tamás
Ikarus-Maroshegy: Matócza – Horváth Zs., Jámbor, Boros (Sznete 57.), Tóth R., Bencze, Klémán (Kovács 71.), Andrczi, Fargas, Varga, Pongrácz.

Gól: Sötét (50.), Németh (70.)

Forrás: 2060.blog.hu
Fotók: Komjáthy Bence

Vélemény, hozzászólás?