Homlokzati állvány, vagy ollós emelő? Mi az ideális választás?

Fejér megye, Magyar foci
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

#Reklám | Homlokzati állvány, vagy ollós emelő? Egy költséges építőipari beruházásnál, felújításnál merülhet fel joggal ez a kérdés. Több szempontot is érdemes figyelembe venni, hogy jól tudjuk válaszolni a címben feltett kérdésre.

Az ollós emelők és állványzatok összehasonlítása kulcsfontosságú minden építési és ipari projekt elején. Az alábbiakban átfogó összehasonlítást találhat e két eszköz között:

Ollós emelők előnyei:

 • Mobilitás: Könnyen mozgathatók, ideálisak gyors és változó munkakörnyezetekhez. Kevés ember, erőforrás kell a mozgatáshoz.
 • Gyors telepítés és egyszerű használat: Az emelők gyorsan emelkednek és süllyednek, biztosítva a magas helyekhez való hozzáférést. Precízen beállítható, pont ideális a hozzáférhetőség is.
 • Kerekek kialakítása: Lehetővé teszik az egyenetlen terepen való használatot. Nyilván a szintezés és a rögzítés kulcsfontosságú.

Mikor válasszunk állványzatot?

 • Stabilitás és tartósság: Ideális hosszabb ideig tartó munkavégzés, felújítási munkák esetén. Különösen hasznos magasban történő munkavégzéshez.
 • Biztonság és teherbírás: Az állványzatok tervezésekor a biztonság és a teherbírás a legfontosabb szempontok. Ha a munkavégzés nagyobb felületen történik, az állványzat a jobb megoldás.
 1. Ideális alkalmazási területek:
  • Építkezések, felújítások: Az állványok gyakran használatosak magasban történő biztonságos munkavégzéshez.
  • Raktári környezet: Az ollós emelők ideálisak magas polcokon tárolt termékek és áruk gyors eléréséhez.
  • Szabadtéri rendezvények: Az állványzatok nagyobb hang- és fénytechnikai eszközök támasztására használhatók.
 2. Elektromos ollós szerelő munkaállványok: Kiválóak beltéri használatra, ahol a precíz pozicionálás és stabil, biztonságos emelés fontos. Csendes, környezetbarát működésük miatt ideálisak raktárakban és bevásárlóközpontokban.

Ollós emelő – további előnyök:

 1. Mobilitás és rugalmasság: Az ollós emelők önjáróak, könnyen mozgathatóak. Ez lehetővé teszi a gyors, hatékony munkavégzést magas helyeken, mint például homlokzat felújításnál vagy építkezéseken​​.
 2. Különböző típusok az alkalmazási területnek megfelelően: Az elektromos emelők csendesek, károsanyag-kibocsátás nélkül működnek, és minimális karbantartást igényelnek, így beltéri használatra ideálisak​​​​.
 3. Az akár 350 kg-os terhelhetőségének köszönhetően nehezebb tárgyakat is elbír.
 4. A platform, a könnyebb munkavégzés érdekében további 86 cm-rel kihúzható.
 5. 4,5 és 14 méter közötti munkamagasságnak hála, minden szakma megtalálja a neki megfelelő méretet.
 6. Egész nap használatra kész, nagy kapacitású, hálózatról tölthető akkumulátorok.
 7. Könnyen használható.
 8. Gazdaságosság és környezettudatosság: Az elektromos ollós emelők üzemeltetési költségei jelentősen alacsonyabbak a dízel emelőkéhez képest, nincsenek üzemanyag-költségek, minimális a karbantartási igény és a hibalehetőség is csekély​​.

Hátrányok:

 1. Korlátozott használhatóság bizonyos körülmények között: Az akkumulátoros emelők többsége nem rendelkezik összkerékhajtással, így nehezebb terepen használhatatlanok. Ezen kívül az akkumulátoros emelők munkaideje korlátozott, egy töltéssel általában egy műszakon át használhatók​​​​.

Bérlés vagy vásárlás esetén fontos szempontok:

 • Projekt igényei: Mérlegelni kell, hogy milyen típusú emelőre van szükség, és érdemes figyelembe véve a munkaterület jellegét (beltéri/kültéri, terepviszonyok).
 • Gazdaságosság: Érdemes megfontolni, hogy a projekt hossza és gyakorisága indokolja-e a vásárlást, vagy a bérlés gazdaságosabb megoldást jelent.
 • Karbantartás és tárolás: Amennyiben vásárlás mellett dönt, fontos a karbantartás és a tárolás lehetőségeinek ismerete.

Az ollós emelők választásánál fontos figyelembe venni a projekt sajátosságait és mérlegelni a fent említett előnyöket és hátrányokat, hogy a legmegfelelőbb döntést hozza.

Homlokzati állvány: előnyök:

 1. Biztonságos munkavégzés magasságban: Az állványok lehetővé teszik a munkások számára, hogy biztonságosan dolgozhassanak magasan, például homlokzatokon, tetőkön vagy más magasan fekvő területeken.
 2. Alkalmazhatóság különböző munkákra: Ideálisak homlokzati munkákhoz, mint például vakolás, festés, hőszigetelés, valamint épületek felújításához és új épületek építéséhez​​.

Hátrányok:

 1. Kevesebb mobilitás: Az állványok nem olyan mobilisak, mint az ollós emelők. Bár áthelyezhetők az építkezés különböző pontjaira, ez több időt és erőfeszítést igényelhet.
 2. Méret és forma korlátozásai: Az állványokat a homlokzatok méretéhez kell igazítani, és figyelembe kell venni az építkezés területét, hogy megfeleljen a szükséges méretnek​​.

Bérlés vagy vásárlás szempontjai, homlokzati állványok:

 1. Vásárlás előnyei: Ha az állványzatot több építkezésnél vagy felújításnál is használni fogod, az állvány vásárlása befektetés is lehet. A bérlés holtidejében az állványzatot ki lehet adni más cégeknek, vagy eladni jó áron, ha már nincs rá szükség. Az állvány tárolása és szerelése egyszerű, a munkatársak gyakorlatot szerezhetnek benne​​.
 2. Bérlés előnyei: Rövid távon kevesebb kiadással jár. Ha a homlokzati munkák nem a fő profil, akkor a bérlés megfontolandó lehet. Bérlés esetén hozzájön a logisztikai, azaz a szállítási költség, ami jelentős lehet attól függően, hogy az ország melyik részébe kell szállítani, felállítani, majd visszaszállítani​​.
 3. Költségvetési szempontok: Hosszabb időn keresztül történő bérlés esetén a költségek meghaladhatják a vásárlás költségét. Fontos két különböző költségvetést készíteni, egyet a bérlésre, egyet pedig a vásárlásra, és a pro és kontra érveket mérlegelve dönteni​​.

A megfelelő eszköz kiválasztása projekt-specifikus, és jelentősen hozzájárulhat a projekt sikeréhez. A Deckman kínálatában mindkét eszköztípus széles választékát találja, így az igényekhez leginkább illeszkedő megoldást választhatja.

Fotók forrása: deckman.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?