Hamarosan indul az Alba Liga Kupa: Ezt kell tudni róla

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Bármely csapat nevezhet, amely részt vett a székesfehérvári kispályás pontvadászatok valamelyikében.

Hamarosan véget érnek a 2023/2024-es évad bajnoki küzdelmei minden csoportban az Alba Ligában. A legizgalmasabb kérdések még nem dőltek el egyik csoportban sem, de ez már aligha marad így sokáig.

A csapatoknak nem kell attól tartani, hogy a szezon hamar véget ér. Amelyik klub szeretne, az részt vehet ugyanis a bajnokságokat követő Alba Liga Kupa küzdelmeiben.

A nevezési határidő 2024. április 26-a péntek 12:00, így minden együttesnek van ideje átgondolni, hogy vállalja-e a kupában a részvételt. A nevezési díj csapatonként 30 ezer forint.

A sorsolás 2024. április 29-én hétfőn 17:00-kor lesz. Osztálytól függetlenül összesorsolhatnak bárkit bárkivel, nincs tehát kiemelés. Mindez azt jelenti, hogy akár az első fordulóban összecsaphat a Kiemelt csoport két legjobb csapata, de az is megeshet, hogy például a táblázatot vezető Bádogos harmadosztályú ellenfelet kap.

A játéknapok hétfőnként és csütörtökönként lesznek. A kupaküzdelmek első játéknapja 2024. május 9-e csütörtök. Minden mérkőzést Székesfehérváron, a Gombócleső utcában található Főnix Sportcsarnokban fognak lebonyolítani.

A torna kieséses rendszerű, ugyanakkor csak a második vereséget követően esik ki egy csapat végérvényesen a kupából. Ez azt jelenti, hogy a befizetett 30 ezer forint ellenében még az első körben vereséget szenvedő csapatok is játszhatnak legalább két meccset.

A döntetlennel véget érő találkozókat büntetőkkel fogják eldönteni. Először 3-3 büntetőt rúgnak a csapatok, majd addig folytatják, amíg különbség alakul ki közöttük.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?