Furcsa döntés Fejér vármegyében: egy évekre szóló eltiltást hatályon kívül helyezett a Fellebbviteli Bizottság

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Egy másik súlyos ítéletet is megváltoztattak.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Besnyő sztárját évekre eltiltották. Mindez egy botrányos kispályás bajnoki mérkőzést követően történt.

Az ominózus találkozót 2023. szeptemberében rendezték a Dunaújvárosi Radar Tömegsporttelepen. A Szöglet FC és a Testvérek mérkőzés 44. percében verekedés tört ki a pályán.

A Testvérek csapatát kizárták a bajnokságból, míg a csapat játékosait súlyos büntetésre ítélték. Öt évre eltiltották őket minden labdarúgóként végzett tevékenységtől.

Köztük volt a Besnyő támadója, Dankó Martin Csaba is, aki a friss Vármegyei Hivatalos Értesítő szerint felmentésben részesült. Eredetileg 2028. szeptember 19-ig tiltották el.

2024. május 17-én hatályon kívül helyezte azonban az ítéletet az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóság Fellebbviteli Bizottsága. A játékos ettől a naptól fogva visszakapta játékjogosultságát. A Testvérek csapatának többi tagja nem részesült ilyen kedvezményben.

Dankó Martin Csaba pályára is lépett a hétvégi, Sárszentmihály elleni mérkőzésen 10-es számban. Sok öröme azonban ebben nem lehetett, hiszen csapata 3-0-ás vereséget szenvedett, és gyakorlatilag biztossá vált: utolsó helyen fog végezni a vármegye kettes pontvadászatban.

Érdekesség, hogy fellebbezést nyújtottak be a január 31-én közzétett ítélettel szemben. Abban a mai napig nyilvánosan elérhető értesítőben az állt, hogy Szabó Ferencet, a Pákozd játékosát, egyben a sportegyesület elnökét 18 hónapra tiltották el.

Az értesítő szövege szerint a Pákozd – Wonder Boys kispályás mérkőzésen a játékvezetőt tettlegesen bántalmazta Szabó Ferenc. Ennek következtében tiltották el 2025. július 20-ig labdarúgó mérkőzéstől játékosként.

Ezen felül minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől is eltiltották, méghozzá négy esztendőre. Az eltiltás 2028. január 20-án járt volna le.

A mostani értesítő szerint ezt a bizonyos határozatot megmásította a Fellebbviteli Bizottság. Azt, hogy játékosként nem léphet pályára 2025. július 20-ig Szabó Ferenc, helyben hagyták, ám az ítélet másik felében változás történt. Helybenhagyták ugyan, hogy minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől legyen eltiltva Szabó Ferenc 2028. január 20-ig, ám a büntetés letöltését 2028. január 20-ig felfüggesztették.

A döntések kapcsán indoklást nem olvashatunk az értesítőben.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?