Értékes tapasztalatokat szerzett a Bicske a Főnix és a Puskás ellen!

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A tartalékos kerettel felálló Bicske előbb a Főnix ellen kapott egy pofont, majd a Puskás Akadémia páholta el a kék-sárgákat. Mindkét vereség kínos, különösen a mértékük, de mindenre van magyarázat.

A Bicske blogján a következő tudósítás olvasható a Főnix elleni mérkőzésről:
“Kedden este Székesfehérváron lejátszotta második felkészülési mérkőzését a Bicskei TC – erősen tartalékos – labdarúgó csapata. Az ellenfél a javarészt a Velence korábbi játékosaiból verbuvált, a megyei III. osztályban hibátlan mérleggel és kapott gól nélkül listavezető Főnix FQL-System csapata volt.

A másnapi feladatra tekintettel Móri és Sötét felmentést kapott a játék alól, Szilágyi, Máj, Köntös és Lengyel sérülés illetve betegség, míg Molnár és Deák munkahelyi elfoglaltság miatt volt távol, de a kulcsemberek többsége is csak egy félidőt játszott. Az eredmény másodlagossága mellett a cél a tapasztalatszerzés volt, de azt azért megállapíthattuk, hogy a bicskei védelem ezen a napon igencsak foghíjas volt.

A Milinte – Szarvas, Máté, Bencze, Bélik (próbajátékos) – Bognár, Pump (próbajátékos), Dukon – Pásztor, Jakab D., Varga összetételű kezdővel vonultunk a műfűre, a kétszer 35 perces meccs második félidejében Marton, Németh, Katona és Rigó is pályára lépett. A vezetést a 7. percben még megszerezte Szarvas, majd a 14. és 21. percben kapott gólok után Jakab D. még egyenlített a 25-ikben, de a második játékrészben már csak 3 Főnix-gól esett lendületes ellentámadásaikból, győzelmük megérdemelt.”

Főnix FQL-System-Bicskei TC 5-2 (2-2)

Főnix - Bicske (2017 január)

kép 1 / 9

Sok ideje nem maradt a regenerálódásra a bicskei legényeknek, akik másnap Felcsúton szenvedtek súlyos vereséget:
“Alig 23 órával a keddi székesfehérvári Főnix-vereség után rangos felkészülési találkozó várt a Bicskei TC csapatára a kitűnően felkészített, fűtött füves felcsúti edzőpályán. A pályán 1984-ben ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett Pintér Attila által dirigált és NB I-be tartó PAFC csapata a máltai edzőtáborból hazatérve fogadta a mieinket. Egy biztos: a körülményekre nem lehetett panasz, hiszen a sok fagyott talajú edzés és mérkőzés után üdítőleg hatott játékosainknak a puha gyepszőnyegen játszani.

Ezúttal a Milinte – Katona, Sötét, Máté, Dukon – Szarvas, Pump, Köntös, Varga – Németh, Móri összetételű csapattal kezdtünk, majd a második játékrészben Marton, Bencze, Pásztor és Jakab D. is lehetőséget kapott. Továbbra is sok a sérült a bicskei keretben, de reális esély van arra, hogy a Mór elleni idénynyitó rangadóra mindenki felépül.

Magáról a mérkőzésről nehéz objektíven írni, hiszen az történt, amire számítottunk. Iszonyú sebességkülönbség volt a két gárda között és a másodosztály bajnokaspiránsa gyakorlatilag végig totális letámadást alkalmazott, amit csak percekre függesztett fel visszahúzódva saját térfelére. Lencséék a 6., 8., 43., 52., 61., 72. és 86. percben szerzett gólokkal megszórták a Bicskét, amiben benne volt 2-3 lesgyanús és egy véleményes tizenegyesből elért gól is. Részünkről Németh Erik két helyzete érdemel említést, de az eredmény ezen a napon egyébként másodlagos volt. Bőven nyílt alkalom gyakorolni a védekezést, s ez nem egyszer igen hosszú periódusokra eredményesen sikerült is.

Folytatás Tatabányán szombaton 11.00 órakor az újjászerveződött Bányász-csapat ellen.”

Puskás AFC-Bicskei TC 7-0 (3-0)

Felcsút - Bicske (2017 január)

kép 1 / 6

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM