Dobogós csapat ellen is győzni tudott a Velence!

Fejér megye, Fejér Megye II

A télen jelentősen megerősödő Velence a Besnyő-Iváncsa II ellen készült visszavágásra. A találkozó első gólját a frissen igazolt Baloni szerezte.

Menus Tamás, a Velence trénere így tudósított:

“Az előző héten még verőfényes napsütés, most viszont csípős szél és zivatar fogadta a csapatokat és a kilátogató szurkolókat. A rossz idő ellenére két motivált csapat csapott össze a 19. forduló nyitányán. A Besnyő-Iváncsa az előkelő harmadik, míg a Velence csak a 13. helyről várta a folytatást.

A Velence csapatának volt miért visszavágnia, hiszen ősszel a Besnyő könnyed 5-1-es győzelmet aratott hazai pályán. A megye kettő egyik legjobb bírójának (Farkas István) sípszavára kezdődött el a mérkőzés.

Az első perctől kezdve egymásnak estek a csapatok, a puhatolózásnak nyoma sem volt. Néhány perc után már látni lehetett, hogy a labdát a Velence uralta többet, a vendégek viszont agresszíven, már a támadó harmadban próbáltak labdát szerezni. Negyed óra elteltével megérkezett az első gól! Baloni végezhetett el szabadrúgást a kaputól jó 25 méterre, lövésébe egy vendég védő szerencsétlenül ért bele, a labda pedig a rövid kapufa mellett a hálóba vágódott, 1-0! A Rúzsás-legénység a bekapott gól után próbált nagyobb fokozatra kapcsolni, viszont legnagyobb sztárjukat, Fülöp Ferit a hazaiak pitbullja, Silhány Tomi fogta, aki egész egyszerűen leradírozta a pályáról az amúgy valóban pengés játékost.

Érezhető is volt, hogy Fülöp nélkül vérszegények a vendég támadások, hiszen a hazai kaputól 30 méterre megállt a tudomány. Az első félidőben akár több góllal is vezethettek volna Puhnyákék, hiszen volt 100%-os ziccere Tamon Janinak is (az utolsó pillanatban szedte le a lábáról a jó ütembe kimozduló Gábor Áron), majd nem sokkal később Kamocsa Peti forgácsolta szét az oldalsó kapufát. A félidő szoros 1-0-ás hazai vezetéssel ért véget.

A második félidő meddő vendég labdabirtoklással kezdődött. Ebben a periódusban – az első 10 percben – jobban játszott a Besnyő, igaz helyzetig nem jutottak el. kivéve egy les miatt meg nem adott gólt. A másik oldalon viszont Tamon megindulása és lövése után újra a kapufa mentette meg a Besnyőt az újabb góltól. A 66. percben viszont eldőlt a mérkőzés! Egy tetszetős bal oldali támadás után a középre adott labdát Kamocsa P. szelídítette meg és a tehetetlen kapus mellett 8 méterről a hosszú sarokba helyezett, 2-0!

A maradék 25 perc lényegében eseménytelenül telt, mindkét csapat a megváltó hármas sípszót várta. Ezen a napon a lényegesen erősebb kerettel rendelkező Velence megérdemelten gyűjtötte be mindhárom pontot. Köszönjük minden hazai, illetve vendég szurkolónak, hogy a rossz idő ellenére is buzdították a csapatokat. Hajrá Velence!”

Velence – Besnyő-Iváncsa II. 2-0 (1-0)
Velence, vezette: Farkas István.

Velence: Puhnyák – Silhány, Tolnai, Gulyás, Baloni, Sowunmi A., Szigeti, Kamocsa P. (Hajós 88.), Tamon (Pál 83.), Tóth N. (Tóth Sz. 78.), Melczer. Vezetőedző: Menus Tamás
Besnyő-Iváncsa II: Gábor – Molnár, Restár, Szabó Z., Nagy Á. (Dombi 78.), Fülöp, Deli (Nebucz M. 70.), Lehel, Baranyai, Góman, Bór (Mészáros 74.). Vezetőedző: Ruzsás László
Besnyő-Iváncsa II:

Gól: Baloni (17.), Kamocsa (66.)

Vélemény, hozzászólás?