Botrány a kupában: Kizárták a Mezőfalvát, esélyt kapott két már kiesett csapat a folytatásra

Fejér megye, Fejér Megye Magyar Kupa
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Kiderült, hogy az első fordulóban olyasmi történt, ami után a Mezőfalva nem léphetett volna pályára a második körben.

A Fejér Vármegyei Kupa első fordulójában a Mezőfalva 6-1-re legyőzte a Cecét, és továbbjutott. A második fordulóban a mezőfalvi csapat 6-0-ra verte az Alapot, és úgy tűnt, hogy bebiztosította helyét a harmadik fordulóra.

Az MLSZ Fejér Vármegyei Bizottságának mai közleményéből azonban kiderült, hogy a Mezőfalvát kizárták. Nem is a második, hanem az első fordulóban vétettek a szabályok ellen a piros-fehérek.

A Cece-Mezőfalva mérkőzést tehát törölték, a zöldasztalnál 3-0-ás cecei sikerre módosították az eredményt. Így a második fordulóbeli Alap-Mezőfalva mérkőzés semmisnek tekinthető.

Az Alapnak és a Cecének egymással kell megvívnia 2023. augusztus 19-én szombaton 17:00-tól a harmadik körbe való továbbjutásért. A Mezőfalva ellen egyúttal fegyelmi eljárás indult.

Kiderült, mi az oka a Mezőfalva kizárásának. Az egyik olvasónk megírta, hogy jogosulatlan játékos szerepeltetése miatt zárták ki a mezőfalviakat a kupából.

Még a 2022/2023-as megyei kupameccs harmadik fordulójában állították ki Kis Csabát. Azt a találkozót a Sárbogárd nyerte 3-1-re Mezőfalván.

Kis Csaba eltiltása a következő kupameccsre szólt. Vélhetően erről ő maga és a klubja is elfelejtkezett, az adatbank pedig engedte beírni a játékost a kezdőcsapatba a most augusztus 6-án rendezett Cece elleni mérkőzésre. A játékos végig a pályán volt a Mezőfalva által 6-1-re megnyert találkozón.

Az eset tanulsága, hogy a jövő évi első kupamérkőzés előtt érdemes ellenőrizni, hogy az előző kiírásból nem hozott-e magával valaki eltiltást. Amint azt a példa mutatja, az adatbank engedi a kezdő csapatba nevezni azt a játékost, aki elvileg pályára sem léphetne.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?