Átigazolási hírek: Mozgalmas volt a nyár Főnix háza táján

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Főnix több fiatal játékosa is NB III-as csapathoz igazolt, és edzői fronton is változás történt a fehérvári csapatnál.

Változás edzői fronton

Tavaly augusztus óta Petres Tamás segítette Pavlik József vezetőedző munkáját a Főnixnél. A legutóbbi két kupamérkőzésen már nem Pavlik József, hanem Petres Tamás neve szerepel vezetőedzőként.

Három tehetség magasabb szinten folytatja

A Főnixtől három fiatal tehetség távozott, mindegyikük NB III-as csapatnál bizonyíthat az új idényben. A 16 éves Lengyel Noel a ZTE II., a 18 éves Krán Attila a Gyöngyösi AK, a 21 esztendős Zoboki Álmos a BKV Előre csapatában folytatja.

Ők érkeztek a helyükre

A 19 éves Tóth Kristóf a legutóbbi kiírásban az NB III-as Ceglédi VSE együttesét erősítette. A felnőtt csapatban epizódszerep jutott számára, az U-19-es csapatnak viszont oszlopos tagja volt. Utánpótlás szinteken játszott Békéscsabán, Vácon, majd az Illés Akadémia korosztályos együtteseiben pallérozódott.

A 22 éves Tóth Barna utánpótlás szinten a DVSI csapatában futballozott, de játszott Pakson is. Felnőtt szinten a DUFK megye kettes csapatában mutatkozott be, amellyel a második idényben a megyei első osztályban küzdött a pontokért. Ezt követően a Bács-Kiskun megyei Harta SE-nél töltött másfél szezont, majd leigazolta a Gárdony. A tóparti csapatnál töltötte a legutóbbi fél szezont a fiatal játékos, ahol elsősorban csereként számítottak rá.

A 23 éves Csiba Zoltán az ETO FC-ben kezdett focizni. 2017-ben csatlakozott a Főnix-Gold FC U-19-es csapatához, majd a rákövetkező csapatban bemutatkozott a megye kettes felnőtt csapatban. A vármegye egybe feljutó csapatban három idény erejéig játszott, majd az előző idényben máshol próbált szerencsét. Előbb a Putnok FC NB III-as csapatánál kapott epizódszerepet, majd a vármegye egyes Bicske II-es csapatában volt alapember.

A 24 éves Csorba András az Újpesti TE serdülő csapatánál kezdte a labdarúgást, első felnőtt mérkőzését a Pest megyei első osztályban játszotta a Tápiószecső FC színeiben. A legutóbbi idényben a BLSZ I. osztályban, az ASR Gázgyár csapatánál töltötte, amelynek meghatározó játékosa volt.

A 24 éves Réti Patrik utánpótlás szinten Móron, az FC Fehérvár, a Videoton FC, és a Puskás Akadémia-Videoton, majd a Puskás Akadémia Felcsút és a Puskás Akadémia FC együtteseiben rúgta a bőrt. Egy szezonon át futballozott a Videoton FC II-ben az NB III-ban, ahol stabil kezdőnek számított. A 2017/2018-as idényben az NB I-ben is lehetőséget kapott két mérkőzésen, mindkétszer a DVTK ellen lépett pályára. 2018 nyarán az NB II-es BFC Siófok együtteséhez igazolt, ahol két szezonon át fontos tagja volt a balatonparti együttesnek. Az elmúlt két idényben nem lépett pályára tétmérkőzésen nagypályán.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?