Alba Liga: A Masterplast 12, a Ság 11 gólig jutott

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Főként az Alap C csoportban születtek nagy különbségű győzelmek, a Ság mellett a Junior és a Four-Trans is kétszámjegyű gólt termelt. Kiütéssel nyert a B csoportban az Extrem és az Albapark.

Szendvics.com - Az üzleti vendéglátó
Szendvics.com – Az üzleti vendéglátó

Múlt héten történt az Alba Liga összevont felsőbb osztályaiban:

Alap A csoport

A Szfinx nyitotta a napot a Renegate elleni győzelemmel. Jól ismeri egymást a két csapat, meg is volt a kellő tisztelet a másik felé. Na, nem az ajándék gólra kell gondolni, amit a Szfinx-védők ajándékoztak a meccs elején. A szünetig ezt sikerült egalizálni, aztán a második félidőben végleg felőrölni az ellenfelet. Igaz, 3-1-nél a Renegate betalált, de volt tartása a hazaiaknak, és még egy góllal bebiztosították a győzelmet. Közben a felszállóágban lévő Fehrer csak nehezen verte a Győztes Gólig gárdáját a másik pályán. Ezután a jobb szezonban bízó, és erre a Focidrukker bajnokságban készülő Rolomester ismét vesztesen hagyta el a játékteret.

A csoport rangadóját rendezték 20.15-kor, ahol a két 100%-os Szépluck és Sárépszer csapott össze. Új arcokat is felfedezhettünk utóbbinál, fiatal, nyurga srácok személyében. Egyenesen Komáromból jöttek, ahol a helyi megye I-es csapatban pallérozódnak. Nyílt sisakkal kezdte mindkét csapat a mérkőzést, volt helyzet itt is, ott is. Kapufák is csattantak, főleg Meggyes révén. Szép cselekben sem volt hiány, mindenki meg akarta mutatni a szépszámú közönségnek, hogy mit tud. A félidő 0-0-lal zárult, ehhez a két kapus is kellett. De inkább Viniczai Ádámot kell kiemelni, olyan érzése volt a nézőnek, hogy ma nem lehet gólt rúgni neki. Meggyes állított a célkereszten a szünetben és lövése a 33. percben utat talált a kapuba. Két percre rá viszont egyenlített is a Sárépszer. Ekkor nehéz lett volna megjósolni, ki is nyerhet. Amikor azonban Cseszneki, a hazaiak legjobbja lejött, kevesen gondolták, hogy a vezetést is megszerzi a csapata. Horváth Attiláról ment ki a labda a félpályánál, de míg ő a bedobás irányát vitatta, addig ellenfele már elvégezte azt. Az üresen álló Végh Tibor pedig a hálóba lőtt. Ezzel úgy nézett ki, eldőlt minden. De jött a szlusszpoén, Horváth jóvátéve hibáját, az utolsó percben egyenlített. Magas színvonalú, emlékezetes mérkőzés volt, igazságos döntetlen született.

Aki ezek után még maradt, hasonlóan izgalmas meccset láthatott. A Fortuna felszívta magát és az első félidőben le akarta rendezni a Blackhillt. Ez úgy nézett ki sikerül is, hiszen nagy részben Szakács Endrének köszönhetően 4-2-re vezettek. Ebből az egyik gól volt különösen szépségdíjas. A hatoson belül egy kapusról kipattanó labdát Horváth Ferenc fejelhetett volna újra kapura, de ő máshogyan döntött. Eszébe juthattak talán a nyári fejelgetések a Balatonban, mert ő inkább a kapu torkában álló csapattársához stukkolt, aki szintén fejjel juttatta azt a kapuba. Félidőben rendezte a sorait a Blackhill, és nagyon meghúzta a második etapot. Négy perc alatt egyenlítettek is és olyan lendületbe jöttek, hogy akár meg is fordíthatták volna a meccset. De fogyott a szufla, a gólok meg nem jöttek. Aztán lassan visszavette a mérkőzés irányítását a Fortuna és Berkes Balázs élete góljával meg is nyerte azt. A szöglet környékéről gurult vissza a labda, melyet ő a 9-esen állva már várt és elemi erővel a hosszú felsőbe vágta azt.

Alba Liga Alap A csoport, 9. forduló:
Szfinx Autósiskola – Renegate AC 4-2
Fehrer Hungária – Győztes Gólig 2-1
Est Nec Urdel – Rolomester.hu 3-2
Sárépszer Kft. – FC Szépluck 2-2
Expanzió-Blackhill – Fortuna FC 4-5

Alap B csoport

A Masterplast egy tucatot lőtt a Spikinek, így indult a nap, de az Extrém meccsén sem rágták le a körmüket a nézők (8-0). Hasonló gólfesztiválra számítottak a Homeopátia szurkolói is, de talán a szezon legnagyobb meglepetése született. Csak döntetlent játszottak a Triád ellen. A Kontrák mivel harcban vannak a dobogóért, kötelező jelleggel bezsebelték a 3 pontot a Sliver ellen. Ide vágyik az Albapark is és Krizsán vezérletével meglepő különbséggel verték a Kutyaütőket.

Alba Liga Alap B csoport, 9. forduló:
Masterplast – Spiki 12-2
Extrem – New Dream Team 8-0
Homeopátia – Triád FC 2-2
Kontrák – Silver-Plan Kft. 6-3
Kutyaütők – Albapark 0-7

Alap C csoport

Gólkülönbséget javított a Fehérvár Junior, két számjegyig jutottak a Blue Death ellen. Érdekes, hogy a Four Trans is tudott ennyit rúgni a Mástésztának. Hamár gólfesztivál, a Ság sem akart kimaradni. Nagy arányba verték az Öreghegyet. A Bádogos és a B-Team jó meccset játszott, de a győztes itt sem volt kérdéses. Totsche éles szögből lőtt góljával korán vezetést szerzett az éllovas, az előnyt Knausz növelte kettőre, ám Klémán életerős lövése után visszajött a meccsbe a B-Team. A második félidőben hamar visszaállt a kétgólos előny, amivel el is dőlt a pontok sorsa. A paprikás, szóváltásoktól nem mentes rangadót magabiztosan nyerte a Bádogos. A Densonak voltak felvillanásai a Csel-Szi ellen, de ezért pontot nem adnak.

Alba Liga Alap C csoport, 9. forduló:
Blue Death – Fehérvár Junior 0-10
Mástészta – Four-Trans 4-10
Bádogos – B-Team 5-2
Ság Építő – Öreghegy FC 11-1
Denso – FC Csel-Szi 3-5

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?