Alba Liga II/B: Elképesztő meccset játszott a Junior és a B-Team, eldőlt a bajnoki cím sorsa?

Fejér megye, Kispályás bajnokság
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

18 gólt hozott a Junior és a B-Team rangadója, mely gyakorlatilag eldöntötte a bajnoki cím sorsát. A SÁG, a Blackhill, az Alba-Csavar és a Respect is egyaránt hat gólig jutott.

A B-Team győzelmi kényszerben lépett pályára a Fehérvár Junior ellen. Mi több, ahhoz, hogy reális esélye maradjon a végső elsőségre Örsiéknek többgólos sikerre lett volna szükségük. Ennek megfelelően remekül kezdett a B-Team: egy bedobás után Örsi fejelt a jobb felsőbe, 0-1. Az előnynek nem sokáig örülhetett a bajnoki címért harcoló gárda, ugyanis Szabó Zs. indult meg középen, majd magabiztosan lőtt a jobb alsóba senkitől sem zavartatva, 1-1. Ezt követően szétesett a Junior védekezése, és sorra lőtte a B-Team a gólokat. Előbb Tóth Gábor mesterhármast jegyzett 5 perc alatt. A gólkirályi címre hajtó támadó előbb a jobb alsót lőtte ki, majd egy szöglet után egy rossz váltást követően üresen érkezett, és senkitől sem zavartatva pofozta a bőrt a hálóba. Néhány minutummal később látványosan felpörgetett hosszú felpasszt, amit 12-ről rápörkölt, ez is utat talált a kapuba. A félidő derekán ismét Örsi köszönt be, így már 1-5 volt a B-Team javára. A Junior ekkor hirtelen magára talált, és szorossá tette a meccset. Gimes egy lendületes támadás végén a kapus mellett eltolta a labdát, és az üres kapuba lőtt, 5-2. Ezt követően Szabó F. indította remek ütemben Gimest, aki ismét elhúzta a hálóőr mellett a játékszert, és senkitől sem zavartatva zárkóztatta csapatát 5-3-ra. A félidő végén Tresó bedobására Tóth B. érkezett jó ütemben, aki kapásból kilőtte a hosszút, 4-5.

A szünet után ismét a B-Team volt kezdeményezőbb. Örsi nagyot birkózott Horváttal, ám a játékvezető nem látott szabálytalanságot, így érvényesnek ítélte a veterán támadó gólját, 4-6. Gólra gólt lőtt a B-Team, egy jobb szélen vezetett támadás végén a középen üresen érkező Tóth G. 2 méterről pofozta a labdát a kapuba, 4-7. Ekkor újabb fordulópontjához érkezett a mérkőzés. A 30. percben Gimes pöckölt egy kipattanót a kapuba a lábak erdejében, 5-7. Majd Tresó percei következtek, percek alatt mesterhármasig jutott. Harmadik találatát emberelőnyös helyzetnél szerezte, amikor Gimes viharzott el a jobb szélen, három embert is kicselezett, majd a középen üresen érkező Tresó elé tálalt, aki nem hibázott, 8-7! Pár perccel később Tresót könyökölték le a büntetőterületen belül. A hétméterest Tóth B. végezte el, aki higgadtan a bal alsóba lőtt, 9-7. A következő gólt újfent Tóth B. jegyezte, aki Szabó Zs. hosszú bedobása után fejelt a bal felsőbe, a Junior második emberelőnyös helyzetét is kihasználta, 10-7. Két perccel a vége előtt két gólra zárkózott a B-Team Tóth G. ötödik találatával, ám egy perccel később véget is vetett a találkozónak a játékvezető. Közönségszórakoztató mérkőzésen győzött a Junior, így gyakorlatilag eldőlt, hogy az Expanzió-Blackhill lesz a bajnok. Fehérvár Junior – B-Team 10-8 (4-5)

A másik pályán alsóházi rangadót rendeztek, az Alba Csavar és a Respect FC csapott össze. Gólzáporos mérkőzésen megosztoztak a pontokon a csapatok folyamatos gólváltást követően. A hazaiak részéről Nagy K. és Motel, a vendégektől Bakonyi duplázott, Horváth D. pedig mesterhármasig jutott. Alba-Csavar – Respect FC 6-6

A SÁG Építő bajnoki reményei életben tartásának érdekében kötelező győzelemre készült a sereghajtó Textrade ellen. Bár a találkozó elején volt néhány lehetősége a Textrade csapatának, végül simán nyert a rutinos SÁG. Kulcsár négyszer zörgette meg a hálót. SÁG Építő – Textrade 6-0 (2-0)

A Városgondnokság és a Kutyaütők mérkőzésén a papírformának megfelelő eredmény született. A vendégek részéről Kovács N. mesterhármast jegyzett. Városgondnokság SE – Kutyaütők 1-4 (0-3)

Az est utolsó mérkőzésén az Expanzió-Blackhill és az FC Csel-Szi játszott rangadót. A hazaiak simán nyertek Koltai mesterhármasával, újabb lépést téve ezzel a bajnoki cím felé. A feketehegyiek a Kutyaütők ellen játszanak a jövő héten, és még ha meglepetésre ki is kapnának, akkor is elegendő lenne a végső elsőséghez számukra a szezonzárón a sereghajtó Textrade elleni győzelem a trófea megszerzéséhez. Expanzió-Blackhill – FC Csel-Szi 6-1 (2-0)

Alba Liga II/B, 20. forduló:
Fehérvár Junior – B-Team 10-8 (4-5)
Alba-Csavar – Respect FC 6-6
SÁG Építő – Textrade 6-0 (2-0)
Városgondnokság SE – Kutyaütők 1-4 (0-3)
Expanzió-Blackhill – FC Csel-Szi 6-1 (2-0)

A góllövőlista élmezőnye:
33 gólos: Koltai Tibor (Expanzió-Blackhill)
32 gólos: Kulcsár Zsolt (SÁG Építő)
30 gólos: Tóth Gábor (B-Team)
28 gólos: Zs. Nagy Balázs (SÁG Építő)
23 gólos: Tresó Dávid (Fehérvár Junior)

albaiib

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM