A Mór már megnyerte a bajnokságot?

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Bár jelenleg csak 4. a tabellán a Móri SE, mégis annak van a legnagyobb sansza, hogy ők nyerik Fejér Megye I. osztályát.

Mint ismert, a Mór nyerte a bajnoki döntőnek is beillő mérkőzést a Gárdony otthonában – a piros feketék 4-1-re lépték le riválisukat.

A tabella élén található három csapat, a Gárdony, az Ikarus-Maroshegy és a Bicske egyaránt 56-56 ponttal áll, mégis a pillanatnyilag negyedik Mór a bajnokság favoritja. Hogy miért? Kaszáséknak van még egy elmaradt meccse a tavaszi nyitófordulóból a Mezőfalva ellen, melyet május 30-án szerdán pótolnak Mezőfalván 18:00 kezdettel. Bár a találkozó toronymagas esélyese a móri csapat, nem vehetik félvállról a meccset a piros-feketék, hisz Móriczék bár nincsenek éppen kirobbanó formában a tavasszal, hazai pályán képesek voltak a pontszerzésre a Bicske és a Gárdony ellen is, hova tovább, az Ercsit le is győzték. Ha mégis a papírformának megfelelően az őszi találkozóhoz hasonlóan ezúttal is a Móri SE diadalmaskodna, mondjuk 3-0-ra, akkor is nyitott marad még a bajnokság, és négy csapatnak lesz elméleti esélye az aranyérem megszerzésére.

Prognosztizált tabella szerda estére:
HelyCsapatMGYDVRGKGGKP
1.Mór2518435714+4358
2.Gárdony2518257229+4356
3.Ikarus2518255332+2156
4.Bicske2517536625+4156

Amint az a fentiekből látható, az Ikarusnak nem túl meggyőző gólkülönbsége, a Bicskének pedig csupán 17 győzelme miatt van meglehetősen csekély eselye a végső sikerre. Azonos pontszám esetén ugyanis a több győzelem, a jobb gólkülönbség, majd a több rúgott gól rangsorol.

Maradt tehát a Mór és a Gárdony. Ha nyer a zárófordulóban a Mór a Martonvásár ellen hazai pályán, tiszta sor, hogy ők a bajnokok. A Mórnak akár egy döntetlen is elég lehet, ha a Gárdony eközben nem győzi le a Tordast. Ha a Mór ikszel, a Gárdony azonban három ponttot zsebel be Tordason, akkor a Gárdony lesz az aranyérmes, mivel ez esetben több győzelme lesz fő vetélytársánál.

Az Ikarus csak akkor jöhet képbe, ha a Mór és a Gárdony is legfeljebb remizik a zárófordulóban, amire valljuk meg, kicsi az esély. A fehérváriaknak mindenesetre nyernie kell a Polgárdi ellen ahhoz, hogy megadják maguknak az esélyt. A Bicskének valójában már csak matematikai sansza maradt, csak akkor lehet bajnok a Vukmir-csapat, ha a Mór kikapna a Martonvásártól, a Gárdony és az Ikarus pedig legfeljebb egy-egy egységet gyűjt.

Hogy ki lesz a bajnok, az június 2-án szombaton 18:50 körül kiderül. Akik bajnokavatót szeretnének látni, azoknak jó eséllyel Mórra kell kilátogatniuk…

Fejér Megye I. Felnőtt, 26. forduló

2018. június 2. 17:00
Mór – Martonvásár
Bicske – Sárbogárd
Lajoskomárom – Sárosd
Ikarus-Maroshegy – Polgárdi
Ercsi – Mezőfalva
Tordas – Gárdony

2018. június 2. 18:00
Enying – Baracs

Címlapfotó: Zelovits Gábor

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?