Cseszneki góljával nyert az Iváncsa!

NB III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Győzelemmel hangolt az Újváros elleni derbire Domján Attila legénysége.

Az Iváncsa tudósítója így írt:

“Kellemes őszi időben, nehéz mérkőzés várt csapatunkra a masszív Rákosmente ellen. Nem könnyítette helyzetünket, hogy a szépen lábadozó Balogh László mellett a súlyosabb bokasérülést szenvedő Szellák Somát is nélkülöznünk kellett.

Az első percekben a vendégek igencsak aktívan kezdtek, sikerült is meglepniük bennünket, olyannyira, hogy ha Prokop nincs a helyén, a vezetést is megszerezhették volna.

Ezt a nagyjából 5 perces periódust átvészelve, szépen lassan kezdtük átvenni a játék irányítását, és a kezdeményező fél szerepét.

Az első igazán komoly iváncsai helyzetre a 11. percig kellett várni, ekkor egy szép bal oldali támadást vezettünk, Fekecs centerezett középre, a hosszún érkező Szauter viszont nem találta el a kaput.

A főleg lapos passzokkal, kombinatívan játszó csapatunk szépen lassan felőrölte ellenfelét, és a 21. percben a vezetést is megszerezte: Cseszneki tört előre lendületesen, Hujberrel kényszerítőzött, majd a tizenhatoson belülre érve kilőtte a hosszú felső sarkot – Tetszetős játék, szép gól volt! 1-0.

Pár perccel később, könnyen lehet, hogy Szauter mentette csak meg az újabb góltól az RKSK-t! Balszerencsénkre, csapatkapitányunkat találta telibe Domokos életerős, jól helyezett lövése – Nem kizárt, hogy “gólba tartó” labda volt!

Bő fél óra után kezdtek éledezni a vendégek, akik az első perceket leszámítva nem igazán jutottak el Prokop kapujának előterébe.

A 38. percben egy gyengén elvégzett szögletünk után iramodhatott meg az RKSK, de az időben visszazáró védőinknek is köszönhető, hogy egy gyenge, 18-20 méteres lövéssel tudták csak befejezni az akciót.

Az előbb említett RKSK-lehetőséget keretbe foglalta egy-egy Vallejos próbálkozás. Balszélsőnk előbb Csenszekitől kapott egy szép labdát, amit balról, élesen előtt a vendég kapu előtt; majd a félpályánál labdát csenő Hujber várta be Vallejost, aki a tizenhatoson belülre lépve, balról, laposan, úgyszintén célt téveszztett.

A félidő utolsó perceiben ismét a vendégek kerültek fölénybe: Előbb Varga Bence mentett nagyot a tizenhatos előterében, lezárva egy keresztpassz útját, majd a góllövő listát vezető Kokenszky lekészítését követően a társ erős lövése okozhatott volna bonyodalmat, amennyiben eltalálja Prokop kapuját.

A szünet után sokáig mezőnyben folyt a játék, egymás hiábit próbálták kihasználni a felek. Az 52. percben Szauter kapart ki magának egy helyzetet a jobb szélen, Hujbernek készített elő, aki 18-20 méterről lőtt fölé.

Négy perc elteltével egy jobb oldalról beívelt vendégszabadrúgás lecsorgott a hosszú oldalon, a ksiebb kavarodás végén leadott, lapos lövés szerencsére elkerülte Prokop kapuját.

Ezt követően igazán komoly lehetőséget a 74. percig egyik kapu előtt sem jegyezhettünk fel. Ekkor Vallejos teremtette meg magának a helyzetet a bal oldalon, az ötös sarkáról löbbölte volna a berobbanó Killer fejére a labdát, ám kicsit elmérte azt – Ígéretes sansz volt!

Három perc elteltével ismét Vallejos volt a főszereplő, aki miután lefülelt egy vendég labdakihozatalt, lendületesen tört előre, ám kisodródva, nagyjából 10 méterről fölé lőtt.

A rendes játékidő utolsó percei ezúttal is a vendégekről szóltak, akik mindent egy lapra feltéve igyekeztek egyenlíteni. A 84. percben mintegy 30 méterről leadott Kokenszky-szabadrúgás tornáztatta meg a végig magabiztos Prokopot. Kapusunknak aztán a 89. percben is védenie kellett egy nagyot.

A slusszpoén a miénk lehetett volna, miután már a hosszabbításban egy Aradi – Killer – Domokos – Killer kombináció végén kilépő csatárunkat tarolták el a vendégek a tizenhatoson belül – Büntetőt lőhettünk!
A labda mögé Killer ált, lapos, gyengén helyezett lövését viszont Ordasi védeni tudta – Maradt az egy gólos különbség.

Összeségében talán helyén való, hogy elmondhatjuk, győzelmünk így is megérdemelt, már csak a komolyabb lehetőségek számát nézve is.
Fontos három pontot szereztünk, egy kellemetlen ellenféllel szemben!

Az őszi idény ezzel papíron véget ért, ám mivel kettő fordulót előrehoztak a tavaszi szezonból, a jövő héten megyei rangadóra készülhetünk a Dunaújváros ellen!”

Iváncsa KSE – Rákosmente KSK 1-0 (1-0)
Iváncsa, vezette: Gáspár András

Iváncsa: Prokop – Madarász, Aradi, Varga, Fekecs, Pribék, Domokos, Szauter (Killer, 67.) Cseszneki (Király, 90.), Vallejos (Nyul, 86.), Hujber. Vezetőedző: Domján Attila
RKSK: Ordasi – Nagy, Lucz (Tóth, 70.), Horváth G., Balaskó, Kokenszky, Aranyos, Horváth B., Vattai, Kiss D. (Peszmeg, 46.), Horváth P. Vezetőedző: Gálvölgyi István

Gól: Cseszneki (21.)

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?