Legyőzték a magyarok a skótokat: a 100. percben született a mindent eldöntő gól

Nemzetközi foci
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Csoboth Kevin találata továbbjutást érhet.

A magyar válogatott miután Svájctól és Németországtól is vereséget szenvedett a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon, csak a győzelemre játszhatott Skócia ellen. A skótoknak is három pontra lett volna szüksége alapvetően, igaz, ők még egy döntetlennel is rendelkeztek volna matematikai eséllyel a legjobb 16 közé jutásra.

A találkozó elején a skótok domináltak. 24 perc elteltével 77%-ban volt a labda az ellenfelünknél, és csak 23%-ot birtokolta a labdát a magyar válogatott.

Ennek ellenére elvétve eljutottunk a skótok kapujáig. Főként a pontrúgásokban bízhattunk.

Érdekes módon a VAR nem vizsgálta azt az esetet, amikor Botka Endre egy szöglet után lent maradt. Nem ok nélkül terült el a kőkemény védő, hiszen lekönyökölték, a tizenegyes azonban elmaradt.

Komolyabb helyzetünk nem is igazán adódott az első félidőben, igaz, a skótok sem tették különösebb próba alá Gulácsi Pétert. Alapvetően azonban a mi térfelünkön pattogott a labda.

A szünet után sem lehetett azt érezni, hogy sokkal nagyobb erőket mozgósítunk a hőn áhított gól érdekében. A 61. percben Marco Rossi posztra cserélt, Callum Styles helyett Nagy Ádám lépett pályára.

A hajrá elején Varga Barnabás és két skót maradt lent a földön egy beívelést követően. Nagy volt az ijedség, Varga elvesztette az eszméletét egy ütközés következtében. A legfrissebb hírek szerint magánál van, és képes kommunikálni.

Miután nem tudta folytatni a játékot, Ádám Martin állt be a helyére, Dárdai Mártont pedig Szalai Attila váltotta.

A 80. perc után kapcsolt jóval magasabb fokozatra a magyar csapat. A 86. percben Bolla Bendegúz helyére Csoboth Kevin állt be, míg Kerkez Milost Nagy Zsolt váltotta. Utóbbinak hamarosan volt is egy veszélyes fejese, ám a labda centikkel mellé ment.

Tíz perc hosszabbítás következett, főként Varga Barnabás ápolása miatt. A ráadás ötödik percében Csoboth Kevin lőtt egy kapufát ígéretes helyzetben. Mindössze egy perc volt hátra, amikor szögletet rúgtak a skótok. Az óra ekkor 99:10-et mutatott.

Az ellentámadásból megindultak a mieink. Csoboth Kevin indította a leshatárról kiugró Sallait a jobb szélen. Ő levitte a labdát kis híján az alapvonalig, majd laposan megjátszotta a tizenegyes ponton üresen érkező Csoboth Kevint. A csereként beállt támadó laposan a jobb alsóba lőtt, amikor az óra már 99:33-at mutatott!

A magyar válogatott ezzel a góllal legyőzte a skótokat 1-0-ra. A németek ezzel párhuzamosan 1-1-et játszottak a svájciakkal.

A csoport élén a németek végeztek 7 ponttal, a másodikak a svájciak lettek 5 egységgel. A magyarok lettek a harmadikak három ponttal, -3-as gólkülönbséggel, aminek a későbbiek során még lehet jelentősége. A skótok a negyedik helyen zártak egy ponttal.

Mivel a hat csoportelső közül csak a négy legjobb jut tovább, még számolgatni kell. A magyarok kedvező helyzetből várják a további mérkőzéseket a negatív gólkülönbség ellenére, de a továbbjutás még nincs meg, ehhez néhány eredménynek még kedvezően kell alakulnia.

Labdarúgó-Európa-bajnokság 2024, csoportkör, A csoport, 3. forduló:
Skócia–Magyarország 0–1 (0–0)
Stuttgart, Stuttgart Arena, 54 000 néző. V: Tello (argentin)

Skócia: Gunn – Ralston (McLean, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan, 89.9) – McGinn (Armstrong, 76.), Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McTominay – Adams (Shankland, 76.). Szövetségi kapitány: Steve Clarke

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Dárdai M. (Szalai A., 74.) – Bolla (Csoboth, 86.), Styles (Nagy Á., 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 86.) – Sallai, Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 74.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gól: Csoboth (100.)

A csoport végeredménye:

1. Németország 7 pont (8–2)
2. Svájc 5 pont (5–3)
3. Magyarország 3 pont (2–5)
4. Skócia 1 pont (2–7)

Németország és Svájc biztosan továbbjutott, Magyarország pedig akkor jut tovább, ha a négy legjobb harmadik helyezett közé fog tartozni minden csoportmérkőzés végét követően.

Nyitókép: Pixabay

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?