Véget ért a Bicske gólínsége

NB III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Rögtön győzelem kerekedett a negatív széria megszakadásából.

A Bicske tudósítója így írt:

“Tél kapitány kegyes volt, még megvárta a klubtörténet minden bizonnyal legkésőbb játszott “őszi” bicskei felnőtt tétmérkőzését (2016. november 30-án 12.00 órakor rendezték a Bicskei TC-Ceglédi VSE 0-2-re végződött Magyar Kupa főtábla mérkőzést, s most egy nappal ezt is sikerült túlszárnyalni), hogy hétfő reggelre vastag hótakarójával aztán be is fedje a Kerecsendi Kiss Márton utcai sporttelep zöldellő gyepét. Mindkét csapat számára létfontosságú bajnokinak ígérkezett a vasárnapi összecsapás, hiszen a Bicske ötmeccses góltalansági és nyeretlenségi szériáját akarta megtörni végre, míg a Hévíz hosszú idő után elkerült a sereghajtó pozícióból a Puskás Akadémia FC II (3-1) és a listavezető Érd (1-0) meglepetésszerű legyőzésével. Mindkét gárda kimondottan a három pont megszerzésének igényével vonult a csípős hidegben, de vakító napsütésben a zöld gyepre Kiss Anikó Tünde sípszavára, akinek partjelzői Topálszki Szabin és Juhász László voltak.

A találkozó előtt kedves ünnepségre is sor került a 44 évesen a felnőtt futballtól visszavonuló, bicskei nevelésű Grünfelder Attila búcsúztatásával, aki közel két évtizedet húzott le kék-sárgában. Felnőtt I. osztályú bajnok ugyan az Alcsútdobozzal lett, de tagja volt a 2005-ben ezüstérmes alakulatnak és 2019-ben a megyei III. osztályt megnyerő Bicskei TC II. csapatának. Vukmir Dragan ezúttal a Zelizi 6 – Adorján 5, Sötét 6, Lapos 6, Madarász 7 – Nagy 6, Molnár 7 – Tornyai 5, Lak 6, Peinlich 5 – Varga 7 összetételű kezdőt nevezte, míg csereként Erdős 6 (37.p. Adorján helyett), Rigó 5 (58.p. Peinlich helyett) és Solt 0 (90.p. Varga helyett) kapott lehetőséget.

Az első esemény a Peinlich sarokrúgása utáni Nagy-fejes volt, ami könnyű zsákmány lett a vendégkapusnak, mindez a 4. percben történt. A 7. percben Peinlich jobb oldali beadását Varga 8 méterről lőtte fölé, óriási helyzet volt. Egy perccel később Nedelkó szabadrúgását Németh E. fejelte a léc fölé. A 16. percben Peinlich végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, az alapvonaltól 15 méterre, ami nem igazán sikerült, de a lepattanó Molnárhoz került, aki csúnyán fölé lőtt. A 38. percben Bontó beadása után Németh Á. lőtt 20-ról mellé. A 40. percben Madarász szép cseleket követően beadott, Varga pedig kisodródva az ötös sarkától oldalhálót zörgette meg. Lélektanilag szerencsés pillanatban, a szünet előtt, a 43. percben megszűnt végre az immár 495 percesre duzzadt hazai gólcsend! Molnár 18 méteres lövését kezezés gyanúsan blokkolta az egyik védő, de a labda Varga elé pattant, aki egy csel után a kapu bal oldalába lőtt (1-0). Az I. félidő lefújása előtti pillanatokban Lapos szerelését a játékvezető szabálytalannak minősítette, Horváth M. lövését azonban Zelizi könnyen védte.

A II. játékrész nyolcadik percében Pajor labdáját Bontó lőtte 20 méterről mellé. Az ellentámadásból Varga lőtt 25 méterről nagy erővel fölé. Az 55. percben Vass kapott labdát a hazai védőktől (!), köszönte szépen és a kiinduló Zelizi lába között 8 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-1). Öt perccel később Horváth M. húzott el a jobb oldalon, beadásnak szánt labdája nagy ívben a kissé kinn álló kapus fölött a túlsó sarokba hullott (1-2). Percek alatt sokkolta a Hévíz a hazai csapatot, de ugyanilyen sokkoló és gyors volt a következő nagy fordulat is! A 63. percben egy beívelést követően az egyik hazai támadó a 16-oson belül “fölborult”, a játékvezető szabadrúgást ítélt 17 méterről. A szabadrúgás-specialista Molnár állt a labda mögé, védhetetlen lövése a felső lécről pattant a gólvonalon túlra (2-2). A 65. percben Varga remek ütemben találta meg a leshatáron előrehúzódó Madarászt, aki mellel átvéve estében 7 méterről a kapu bal oldalába lőtte a labdát (3-2). A 68. percben Bontó lövése Zeliziről kipattant, az ismétlés Horváth M.-nek sem sikerült.

A 75. percben Rigó került gólhelyzetbe, de 10 méteres gurítása kijött a Czirjékről, érkezett Varga, de ő pedig a védőkbe bombázott. A 90+2. percben Nedelkó jobb oldali lövésszerű beadását Zelizi bravúrral paskolta a lécre, ami onnan szögletre pattant. Nagy csatában, nehezen győzött a hazai csapat az augusztusi első összecsapáshoz képest feljavuló vendégek ellen.

Ismét problémás volt a helyzetkihasználás és a dekoncentrált védekezés. A BTC talán azzal szolgált rá a 3 pontra, hogy volt lelkiereje gyorsan talpra állni a váratlan fordítás után, a mérkőzés döntő szakaszában dominálni tudott, a hajrát pedig sikeresen kibekkelte a jól küzdő Hévíz ellen.

A végig fantasztikusan szurkoló Bicske Tigers drukkercsoport és minden fociszerető bicskei emlékezetes 3 pontot kapott a “karácsonyfa alá” és ezzel a pozitív emlékkel vonul majd a csapat is téli pihenőre az igen rövid nyári szünet és fárasztó őszi idény után. A találkozó után az ultrák rendesen “megszórták” pezsgőkkel a hazai gólszerzőket és bíznak abban, hogy hasonló gólszünet soha többé nem fog előfordulni a kék-sárgáknál

Bicskei – Hévíz 3-2 (1-0)
Bicske, vezette: Kiss Anikó Tünde.

Bicske: Zelizi – Adorján (Erdős, 37.), Nagy, Molnár, Varga (Solt Pál, 90.), Sötét, Madarász, Lapos, Peinlich (Rigó, 58.), Tordai, Lak. Edző: Dragan Vukmir.
Hévíz: Czirjék – Kopasz – Bódi (Baráth), Giber, Tóth (Török), Horváth, Nedelkó, Pajor, Németh Á., Németh E., Bontó, Vass. Edző: Damina László.

Gól: Varga Z. (43.), Molnár V. (64.), Madarász (65.) illetve: Vass (55.), Horváth M. (60.).

Forrás: 2060.blog.hu

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?