NB III: Tényleg vármegye egyes lesz a Fehérvár FC II. csapata és a Dunaújváros is?

NB III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Mindkét gárda fájó vereséget szenvedett vasárnap, de nem teljesen reménytelen a helyzetük.

Az NB III. Dél-Nyugati csoport 29. fordulójában újabb vereséget szenvedett a Fehérvár FC II. A piros-kékek ezúttal a Kaposvári Rákóczi FC együttesétől kaptak ki 2-0-ra. Eközben az újvárosiak a bajnoki címre hajtó listavezetőtől, a Szentlőrinctől kaptak ki 3-0-ra.

A második számú fehérvári együttes csoportjában az utolsó előtti helyen áll 25 ponttal. Csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a sereghajtó Dunaújvárost.

A 16 csapatos bajokságból három csapat biztosan kiesik, azaz aki a 14., 15. és 16. helyen végez, az a vármegyei első osztályba zuhan vissza. Veszélyben vannak még a 13. helyezettek is, a négy NB III-as csoport két legrosszabb 13. helyezettje is kiesik.

Az Észak-Keleti csoportban a 13. helyezettnek 34 pontja van, a Dél-Keleti csoportban 31, az Észak-Nyugatiban szintén 31. Mindezek alapján már biztos, hogy a Fejér vármegyei csapatokkal teletűzdelt Dél-Nyugati csoportból a 13. helyezett nem fog bennmaradni, hiszen csak 25 bajnoki egységgel rendelkezik a most ezt a pozíciót elfoglaló Mohácsi TE 1888, amelynek legjobb esetben is csak 28 pontja lehet a végelszámolásnál.

Összesen tehát négy kiesővel kell számolni a Dél-Nyugati csoportban. Az biztos, hogy a 11. helyen lévő Gárdony-Agárdi Gyógyfürdőnek nem kell már számolgatnia, hiszen azzal, hogy legyőzte az MTK Budapest II. csapatát, kiharcolta a bennmaradást. A tópartiaknak 30 pontja van.

A 12. Szekszárdi UFC 27 ponttal rendelkezik, a mögötte lévő négy együttesnek egyaránt 25 pontja van. Ezek közé tartozik a már emlegetett Mohácsi TE 1888, továbbá a PTE-PEAC, a Fehérvár FC II. és a Dunaújváros.

Mind az öt gárdának ugyanúgy hat győzelme van, és meglehetősen hasonló tartományban van a gólkülönbségük is. A kivételt az újvárosiak jelentik, akiknek olyan pocsék a gólarányuk, hogy biztosan nem fognak azzal bennmaradni.

Az utolsó játéknapra most vasárnap kerül sor, a találkozók egységesen 17:00-tól fognak kezdődni. A Szekszárdi UFC a Fehérvár FC II. csapatát fogadja. A képlet pofon egyszerű a két csapat számára: amelyik nyer, az bennmarad, amelyik nem, az viszont jó eséllyel kiesik. Igaz, a szekszárdiaknak egy döntetlen is elég lehet, ám ehhez a többi eredménynek is kedvezően kell alakulnia a számukra.

A Mohácsi TE 1888 a Szentlőrinccel fog meccselni. A mohácsiak helyzete reménytelennek tűnik, hiszen ők csak győzelemmel maradhatnának bent, és még azzal sem biztos, hogy ezt a bravúrt elérnék. Miközben ellenfelük az aranyéremre hajt, erre a meglepetésre elég kicsi az esély.

A Dunaújváros a PTE-PEAC csapatával meccsel. Ez egy klasszikus kiesési rangadó, amelyen mindkét fél számára csak a győzelem az elfogadható. Ez sem biztos azonban, hogy elég lesz a végén.

Ha ugyanis a Fehérvár FC II. lead játékosokat az első csapatból, akkor könnyedén legyőzheti a Szekszárdi UFC együttesét, akár több góllal is. Ebben az esetben a fehérváriak bennmaradnának, és kiesne a Szekszárd, a Mohács, a PTE és a Dunaújváros is. Persze ha a PTE és a Dunaújváros meccsén az egyik csapat nagyon nyer, az még keresztülhúzhatja a dolgokat.

Azok közül, akik tagjai voltak a Fehérvár FC hétvégi, Diósgyőr elleni mérkőzésnek, pályára lépett már korábban nyolc játékos is az NB III-ban. Név szerint:

  • Rockov Emil 7-szer,
  • Veszelinov Dániel 5-ször,
  • Berki Marcell Tibor 15-ször,
  • Lucas Simut Mario 6-szor,
  • Kovács Patrik Márk 8-szor,
  • Tóth Tamás Vid 6-szor,
  • Pető Milán 8-szor,
  • Csongvai Áron 1-szer.

Annyi bizonyos, hogy a Fehérvár FC II. és a Dunaújváros közül csak az egyik együttes maradhat bent. Hogy valamelyiknek sikerül-e, az kiderül 2024. május 26-án vasárnap este 18:45 után.

Így áll most a tabella:
1. Szentlőrinc 72p
2. Iváncsa KSE 71p
3. FC Nagykanizsa 58p
4. Kaposvár 55p
5. Dunaföldvár 53p
6. Ferencvárosi TC II. 49p
7. Paksi FC II. 34p
8. MTK Budapest II. 34p
9. Érdi VSE 32p
10. Bonyhád-Majos 31p
11. Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő 30p
12. Szekszárdi UFC 27p, 29-51, -22gk
13. Mohácsi TE 1888 25p, 28-47, -19gk
14. PTE-PEAC 25p, 25-46, -21gk
15. Fehérvár FC II. 25p, 35-57, -22gk
16. Dunaújváros 25p , 24-61, -37gk

Nyitókép: Pixabay

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?