Legyőzte az Iváncsa korábbi NB I-es ellenfelét

NB III

A Kecskemétet akár nagyobb különbséggel is verhették volna Bükiék, de Mészáros kapus remek napot fogott ki.

Az Iváncsa tudósítója így fogalmazott:

“A sárga lapok miatt eltiltott Balogh László távollétében a Dániel – Kertai, Aradi, Fekecs, Madarász, Szauter (Varga B., 60.), Szántó, Cseszneki, Büki (Huszty, 77.), Pribék, Bognár B. (Berényi, 72.) összeállításban kezdtünk (A kispadon ült még Illés, Kovács D., Bartha).

Jobban kezdtek a vendégek, akik Markó révén már a 3. percben veszélyeztettek. Az első félidő nagy részére igaz, hogy a játék főleg a mezőnyben folyt, a kapuk előtt pedig inkább a Kecskemét dolgozott ki több lehetőséget. Ugyanakkor ha Aradi, senkitől sem zavartatva Fekecs beadásátl nem Mészáros kapus kezei közé lövi, a szünetre iváncsai vezetéssel vonulnak a felek.

A fordulást követően ismét a vendégek voltak aktívabbak, azonban csapatunk meg tudott újulni, és így át is vettük az irányítást és a kezdeményezést.

Próbálkozásaink a 73. percben érettek góllá, amikor is Büki értékesítette a Bognár Bence akasztásáért megítélt tizenegyest, 1-0. A gól után támadásban maradt a csapat: a 80. percben előbb Berényi lőtt hatalmas helyzetben Mészáros kapusba, majd nem sokkal később Cseszneki remek csel után, nagyjából 18 méterről leadott lövésénél ismét Mészáros bravúrja tartotta meccsben a vendégeket. A találkozó forgatókönyvéhez tartozik az is, hogy az előbb említett két lehetőségünkk között Dániel is bemutatott egy nagy védést, megóvva kapuját a góltól. A 87. percben végül minden eldőlt! Egy jobb oldali szögletrúgás után Aradi fejelt Berényi elé, aki ezúttal közelről már nem hibázott, 2-0.

Összességében elmondható, hogy egy nagyon masszív, jó csapat ellen, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Gratulálunk a csapatnak, és mielőbbi jobbulást kívánunk az elsőre komolyabbnak tűnő sérülést szenvedő Bükinek!”

Iváncsa – Kecskemét 2-0 (0-0)
Iváncsa, vezette: Zám Zsolt

Iváncsa: Dániel – Kertai, Bognár (Berényi 72.), Szántó, Szauter (Verga 60.), Fekecs, Aradi, Cseszneki, Pribék, Madarász, Büki (Huszty 77.). Vezetőedző: Domján Attila
Kecskemét: Mészáros – Bagó, Farkas, Nádudvari, Urbán, Selyem, Zámbó (Kitl), Szabó D. (Nemesvári 76.), Tóth R. (Takács K. 65.), Markó, Zámbori. Vezetőedző: Szabó Tibor

Gól: Büki (73., 11-es), Berényi (87.)

Forrás: Iváncsa KSE
Címlapfotó: Varga Luca

Vélemény, hozzászólás?