Egy lépésre a bronzéremtől az Iváncsa!

NB III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Balogh győzelemre vezette duplájával az Iváncsát a Szentlőrinc csapata ellen, eközben a Dunaújváros értékes pontokat veszített az NB III Közép csoportjában.

Az Iváncsa tudósítója így fogalmazott:

“A 28. fordulóban az ötödik helyen álló Szentlőrinc SE csapatát fogadta az Iváncsa. A hazaiak számára az előjelek nem voltak túl rózsásak, hiszen fél csapatnyi hiányzó nem állhatott Domján Attila rendelkezésére Imrik László, Bartha Tibor, Fazekas Richárd, Fekecs Dávid és Majláth Henrik sérülés, Berényi Balázs pedig eltiltás miatt.

A mérkőzés nagy iramban indult, a vendégek letámadással próbálkoztak, a hazai támadásokat még időben elfojtani. A Szenlőrinc már az első percektől kezdve szimpatikus csapat benyomását keltették. Az első lehetőség éppen a vendégek előtt adódott: Mayer Milán 20 méterről leadott lövése kevéssel ment fölé. Két perccel később azonban jött az első gól: Egy előre ívelt labdát Balogh László fejelt a középen érkező Büki Baltazár elé, aki futtában, kapásból a jobb felső sarokba lőtt, 1-0. Pár perccel később megduplázhatta volna előnyét a hazai együttes, Cseszneki azonban Büki remek labdajával, kissé kiszorított helyzetből, mintegy 8 méterről a rövid kapufára lőtt.  Az első játékrész hátralévő ideje vendég próbálkozásokkal telt, a hazai védelem azonban jól működött, nem hagytak területet a Szentlőrinc támadói előtt. Gólhelyzetet nem is alakult ki, egy említésre méltó esemény volt a 36. percben, mikor Mayer Milán 17 méteres pontrúgását Dániel Csaba szögletre ütötte.

A második játékrész vendég rohamokkal kezdődött, ami hamar, az 53. percben góllá is érett. A középen végig vitt akciót Varga Roland fejezte be: Lapos lövése a jobb alsó sarokba kötött ki, 1-1. A bekapott gól kissé megfogta a hazai együttest, két egymás utáni vendég helyzet következett. Előbb Dániel Csabának kellet egy pörgős kellemetlen lövést hárítani, majd Pergel Bence távoli lövése kerülte el kevéssel a kaput. Ahogy az lenni szokott, a kimaradt helyzetekre góllal válaszolt az Iváncsa. A jobb oldalon kibontakozó hazai támadásnál Balogh – Büki – Balogh volt a labda útja. Gólkirály-jelöltünk pedig nem hibázott, és a kimozduló Pacéka Norbert mellet a jobb összekötő helyéről a hosszú sarokba pörgetett, 2-1.

A megszerzett vezetés tudatában magabiztossá vált csapatunk játéka. Több ígéretes akciót is vezetett Domján Attila együttese, mígnem végül a 77. percben eldőlt a mérkőzés: a három perccel korábban becserélt Folmer Krisztiánt a büntető területen belül, nyakánál fogva visszarántották, a játékvezető habozás nélkül a büntető pontra mutatott. A labda mögé Balogh állt, és higgadtan a bal alsó sarokba gurított, 3-1. Ez volt a gólvadász 25. találata!

A hátra lévő időben Dániel Csaba még bemutatott egy bravúrt, de az eredmény már nem változott. Egy remek ellenfelet győztünk le nagyszerű játékkal. A sok hiányzó ellenére is megmutatta a csapat, hogy mire képes! Köszönjük, és Gratulálunk!

A következő fordulóban Szekszárdon a bronzéremért játszhat a csapat. Egy döntetlennel már biztos az érem szerzés. A Dunaújváros hazai pályán 1-1-re végzett a Honvéd II. ellen, így csapatunk előnye hat pontra duzzadt két körrel a vége előtt!”

Iváncsa KSE – Szentlőrinc SE 3-1 (1-0)
Iváncsa, vezette: Dobai János

Iváncsa: Dániel – Balogh L. (Balogh B.), Kertai, Kónya, Hauser, Varga B., Szauter, Aradi, Cseszneki, Pribék, Büki (Folmer). Vezetőedző: Domján Attila
Szentlőrinc: Pecéka – Németh M., Nagy R., Vajda (Kovácsevics), Hampuk (Asztalos), Fenyvesi, Pergl (Tóth A.), Tihanyi, Temesvári, Mayer, Dudás. Vezetőedző: Turi Zsolt

Gól: Büki (12.), Balogh L. (63., 77.) illetve: Vajda R. (53.)

Forrás: Iváncsa KSE
Fotó: Varga Luca

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?