Balogh duplájával verte az Iváncsa a Dunaújvárost!

NB III

Ellentétes félidők mérkőzése volt.

Az Iváncsa tudósítója így írt:

“Szép számú közönség előtt kezdődött a megyei rangadó. Csapatunk kissé beragadt a rajtnál, miután szépen lassan, de mezőnyfölénybe került a hazai együttes.

Az első igazán komoly lehetőségre nagyjából 20 percet kellett várni, ekkor Fekecs gyengén haza fejelt labdájára kis híján lecsaptak a hazaiak, itt Prokop hidegvérére volt szükség – Kapusunk már-már pimasz módon szedte fel a csatár elől a játkszert.

A folytatásban inkább az iváncsai térfélen zajlott a játék, bár ekkor ellentámadásink azért hordoztak némi veszélyt magukkal, és sikerült is lövéssel, helyzettel befejezni az akciókat (előbb Cseszneki, majd Szellák). A komolyabb sansz mégis inkább a DPASE előtt adódott ebben az időszakban. Mégis a hazaiak a találkozó egy csendesebb szakaszában, némiképp váratlanul, egy szöglet után, szerezték meg a vezetést: A hosszúra átivelt sarokrúgást lefejelték Csendes elé, aki közelről nem is hibázott! (1-0)

A gól láthatóan megfogta a csapatot, és ahogy mondani szokás jókor jött a szünet, hiszen rendezni lehetett a sorokat – Nem is akárhogyan sikerült mindez!

Domján Attila remekül nyúlt bele a találkozóba: előbb a félidőben a végig agilisen játsszó Hujberrel, majd a később a győztes gólt mesterien előkészítő Killerrel – De ne szaladjunk ennyire előre (…)

A második félidő első perceiben még a Dunaújváros veszélyeztetett, aztán folyamatosan sikerült átvenni a kezdeményezést, és vele együtt a mérkőzés irányítását. Jóformán 3-4 percenként jöttek az iváncsai helyzetek, amelyek után érezni lehetett, hogy érik az a bizonyos egyenlítő gól!

Érett is! A 63. percben az előre húzódo Aradi remekül ívelt Balogh fejére, aki közelről, fejjel, a kapufa segítségével egalizált. (1-1)

Balogh egalizált
Balogh egalizált

Az egyenlítés megfogta a hazaiakat, akik nem igazán tudtak megújulni, kósza próbálkozásaikat védelmünk rendre sikerrel elhárította.

A túlsó kapunál viszont továbbra is több mindent történt, olyannyira, hogy nem csak az egyenlítés érett, hanem a fordítás is! A 75. percben a megsérülő Király helyére beálló Killer hajszálpontosan centerezett egy ellentámadás végén Balogh fejére, aki ezúttal sem hibázott fejjel. (1-2)

Domján Attila csapata ekkor már abszolút magabiztosabban futballozott, ellenfele fölé nőtt minden téren. Hátrányban a DPASE próbálkozott becsülettel, de komoly lehetőségig nem jutottak a hazaiak.
Számunkra ellentétes félidők után, pusztán a második játékrészben történteket figyelembe véve megérdemelt győzelmet arattunk!

Sajnálatos módon Király sérülésén kívül Balogh is idő előtt, nagy fájdalmak közepette hagyta el a játékteret, miután a levegőben csúnyán letarolta őt a hazaiak középhátvédje. Mindkét sérültünknek mielőbbi gyógyulást kívánunk! A csapatnak pedig kijár a nagy gratuláció! Bízunk benne, hogy a jó rajt messzire repíthet!”

Dunaújváros PASE – Iváncsa KSE 1-2 (1-0)
Dunaújváros, vezette: Maml Zoltán

Dunaújváros: Pokorni – Kis, Busa (Hompót, 74.), Dorogi, Horváth, Csendes, Szepessy, Beszterczei, Puskás, Kovács, Barna. Vezetőedző: Lőrincz Emil
Iváncsa: Prokop – Fekecs, Aradi, Varga, Madarász – Pribék, Pintér (Hujber, 46.), Szellák – Cseszneki, Király (Killer, 72.), Balogh L. (Nyúl, 82.). Vezetőedző: Domján Attila

Gól: Csendes (31.) illetve Balogh (63., 75.)

Forrás: Iváncsa KSE

Vélemény, hozzászólás?