Alig kezdődött el a nyár, máris megszűnik egy felnőtt csapat

NB III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A dolognak köze van a választások eredményéhez.

A Körösladányi MSK remekül szerepelt a legutóbbi idényben az NB III. Dél-Keleti csoportjában. Nem sokon múlt, hogy a csapat érmes helyen végezzen.

Végül 30 mérkőzésen 55 pontot gyűjtve a negyedik helyen zárt az együttes. A körösladányiak mindössze öt ponttal maradtak le a harmadik helyen végzett Hódmezővásárhelyi FC mögött.

A csapatnak azonban nem az NB II-be való feljutás a célja az új idényben, de mégcsak nem is a dobogós helyezés elérése. A klub ugyanis szomorú hírt tett közzé.

„A Körösladányi MEDOSZ SK Elnöksége a mai napon tartott elnökségi ülésén úgy döntött, hogy meghajol a körösladányi választópolgárok akarata előtt, és a 2024/2025. bajnoki évadban nem indít felnőtt csapatot, semmilyen osztályban! Az utánpótlás nevelés szakmai feltételeit az Egyesület biztosítja továbbra is! Köszönjük az elmúlt 13 év támogatását szurkolóinak, támogatóiknak” – áll a csapat által közreadott közleményben.

Vasárnap a független színekben induló Nagy Konrád győzött a településen az önkormányzati választásokon, megelőzve a Fidesz-KDNP színeiben szereplő Kardos Károlyt, a település eddigi polgármesterét, írja a Sportal.hu.

A klub azóta kiadott egy újabb közleményt azt követően, hogy sok reakció érkezett a szomorú bejelentésre. Ebben kitérnek arra, hogy az Önkormányzat teljes támogatására lett volna szüksége a klubnak abban a nagyságrendben, ahogyan a legutóbbi szezonban történt.

A választási programban ez a támogatás nem szerepelt. A csapat elnöksége felelősséggel nem tudta vállalni az indulást.

Ami szóba jöhetett volna még, az az, hogy alacsonyabb osztályban induljon a gárda. A csapat friss közleményében részletesen kitértek arra, hogy ez miért nem valósulhatott meg.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik csapat indulhat a Körösladány helyén az NB III-ban.

Nyitókép: FociDrukker.com

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?