Vármegyei meccsajánló: Rangadót játszik a Főnix, bajnoki döntő lesz Baracson

Fejér megye, Fejér Megye I, Fejér Megye II, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Főnix előnye egy pontra olvadhat a vármegyei első osztályban. A vármegye kettes Adony is bajba kerülhet, ha kikap a baracsi csúcsderbin.

Vármegyei I. osztály Felnőtt 27. forduló

Szombaton három mérkőzést rendeznek a vármegyei első osztályban. A Mór favoritként fogadja az Enying együttesét.

A Sárosd első tavaszi győzelmét követően rögtön megszerezheti a másodikat is, ha a papírformának megfelelően két vállra fekteti a Csór együttesét. Ősszel nem bírtak egymással a felek, nem lehet tehát leírni a csóriakat.

A Tordas minden bizonnyal három ponttal fog gazdagodni. Ellenfele az a Bodajk lesz, amely szerdán nem állt ki a kupamérkőzésre.

Vasárnap a Maroshegy a Martonvásár otthonában fog vendégeskedni. Meglepő volna, ha a vendéglátó akár egyetlen pontot is otthon tudna tartani.

Az Ercsi rangadót játszik a Sárbogárd együttesével. A bogárdiak zsinóróban tíz meccset nyertek, és bár egyszer minden sorozat megszakad, Pajor László legénysége bízik benne, hogy ez nem most fog bekövetkezni.

Izgalmas mérkőzés lesz a Főnix Parkban is, ahol a helyi csapat a dobogóra hajtó Kápolnásnyéket fogadja. A nyékiek a tavaszi nyitófordulót leszámítva a szezon második felében veretlenek, pedig játszottak már a Mórral is, a tíz meccse tartó széria tovább nyúlhat, ha a fehérváriak nem a legjobbjukat nyújtják majd a mérkőzésen.

A lajoskomáromiak pozitív hangulatban várhatják a Mány-Bicske II. elleni mérkőzést azt követően, hogy elsőként le tudták győzni a Főnix együttesét. A mányiak nehéz meccseket játszottak az elmúlt hetekben, most sem lesz könnyebb dolguk.

2024. 05. 11. szombat 17:00
Mór – Enying
Sárosd – Csór
Tordas – Bodajk

2024. 05. 12. vasárnap 17:00
Martonvásár – Maroshegy
Ercsi Kinizsi – Sárbogárd
MÁV Előre FC Főnix – Kápolnásnyék
Lajoskomárom – Mány-Bicske II.

A tabella állása:
1. MÁV Előre FC Főnix 63p
2. Sárbogárd 59p
3. Mór 50p
4. Kápolnásnyék 49p
5. Tordas 40p
6. Ercsi 39p
7. Lajoskomárom 35p
8. Maroshegy 33p
9. Sárosd 30p
10. Mány-Bicske II. 29p
11. Mezőfalva 21p
12. Csór 20p
13. Enying 18p
14. Martonvásár 15p
15. Bodajk 7p

Vármegyei II. osztály Észak Felnőtt 23. forduló

A már bajnok Bakonycsernye május 1-jén, előrehozott mérkőzésen legyőzte a Magyaralmást, így ezen a hétvégén nem fog pályára lépni.

A Fehérvárcsurgó hatpontos rangadót játszik a Herceghalommal. A csurgói reteszt még a tavasszal jól teljesítő Pest vármegyei csapatnak sem lesz könnyű feltörnie.

Nincs jó passzban sem a Vál, sem a VBK, most egymás ellen javíthatnak a felek. A váliak négy, a fehérváriak kilenc meccse nem nyertek bajnoki mérkőzésen.

Rangadóra készül a harmadik helyre hajtó Pátka, amely az ötödik Etyek otthonában fog vendégeskedni. Mindkét csapat vegyes eredményeket ért el az utóbbi időben, így igazi ki-ki meccsre van kilátás.

A Pákozd számára csak a tisztes helytállás lehet a cél a Szár ellen. Lacza Albert csapata a legutóbbi három meccsét megnyerte, most újabb három ponttal gazdagodhat a középmezőny egyik legerősebb csapata.

A Mány-Csabdi otthonában csak a győzelem lehet elfogadható a Mór II. számára. Ehhez a piros-feketéknek fel kell szívniuk magukat, hiszen tavasszal eddig csak egyszer tudtak nyerni idegenben.

2024. 05. 12. vasárnap 17:00
Fehérvárcsurgó – Herceghalom
Vál – Videoton Baráti Kör
Etyek – Pátka
Pákozd – Szár
Mány-Csabdi – Mór II.

A tabella állása:
1. Bakonycsernye 58p
2. Puskás Akadémia III. 45p
3. Pátka 37p
4. Mór II. 37p
5. Etyek 32p
6. Szár 31p
7. Fehérvárcsurgó 30p
8. Herceghalom 29p
9. Mány-Csabdi 21p
10. Vál 21p
11. Magyaralmás 18p
12. Videoton Baráti Kör 14p
13. Pákozd 4p

Vármegyei II. osztály Dél Felnőtt 23. forduló

A sárosdiak hazai pályán javíthatnak a múlt heti súlyos vereséget követően, ám nem lesz könnyű dolguk. Ellenfelük az a Beloiannisz lesz, amely mostanában a nagycsapatokat is megszorongatta, a mögötte álló együtteseket pedig rendre legyőzte, így most is vendég siker várható.

A kétarcú Polgárdi most minden bizonnyal begyűjti majd a három pontot. Ellenfele ugyanis az alsóházban tanyázó Sárszentmihály lesz, amely a tavasszal eddig nyeretlen idegenben.

A Besnyő és a Nagykarácsony meccsén nem is lehet kérdés, hogy nagykarácsonyi győzelem fog születni. A sereghajtó besnyőiek a legutóbbi tíz meccsen pontot sem szereztek, meglepő volna, ha rossz sorozatuk most érne véget.

Csúcsrangadó lesz Baracson, a második helyen álló helyi csapat az éllovas Adonyt fogadja. A két együttes között hat pont különbség van a táblázaton, ha nem nyernek a baracsiak, akkor alighanem le kell mondaniuk a bajnoki címről. Az adonyiaknak ugyanakkor már a döntetlen is jó eredmény lehet, így érdekes mérkőzésre van kilátás.

A Káloz mostanában remekelt otthon, vendéglátóként a legutóbbi két meccsét megnyerte a csapat. Az Előszállás ellen okkal reménykedhetnek a kálozi drukkerek, hogy kedvenceik ismét győzni fognak.

Az abaiak utóbbi három hazai meccsükön rendre gólfiesztát rendeztek. Ezeket a remek eredményeket azonban kiscsapatok ellen érte el az Aba-Sárvíz, a Nagyvenyim ugyanis pontot, pontokat akar rabolni vendéglátója otthonából. Erre minden esélye meg is van, hiszen a venyimiek tavasszal négyből háromszor pontot fogtak idegenben.

2024. 05. 12. vasárnap 17:00
Sárosd II. – Beloiannisz
Polgárdi – Sárszentmihály
Besnyő – Nagykarácsony
Baracs – Adony
Káloz – Előszállás
Aba Sárvíz – Nagyvenyim

A tabella állása:
1. Adony 48p
2. Baracs 45p
3. Nagykarácsony 40p
4. Polgárdi 39p
5. Nagyvenyim 38p
6. Beloiannisz 32p
7. Aba Sárvíz 32p
8. Sárosd II. 26p
9. Seregélyes 22p
10. Káloz 20p
11. Előszállás 15p
12. Sárszentmihály 9p
13. Besnyő 8p

Vármegyei III. osztály Észak Felnőtt 27. forduló

Szombaton is lesz egy mérkőzés ebben a csoportban. A Baracska gólfesztivált rendezhet a Pusztavám ellen.

A többi mérkőzésre vasárnap kerül sor. A nyékieknek nem okozhat gondot a Csókakő legyőzése.

Az Újbarok és a Pázmánd összecsapása alsóházi rangadónak számít. A pázmándiak három forduló óta nem szereztek pontot, az Újbarok egy fokkal jobban szerepelt mostanság, hiszen ezen idő alatt begyűjtött egy bajnoki egységet.

A Tordas-Gyúró és a Kajászó meccsén szinte biztos, hogy a Tordas-Gyúró fog nyerni. A vármegye egyben szereplő Tordas ugyanis szombaton játszik, így ismét leadhatnak a vármegye háromba néhány remek játékost.

A Ráckeresztúr otthonában mindenképp nyernie kell a Velencének, ha biztosan az élen akar maradni. A keresztúriaknak mostanában nem igazán megy a játék, legutóbbi két találkozójukon vereséget szenvedtek, így a tópartiak sikere szinte borítékolható.

Nagy rangadó lesz Iszkaszentgyörgyön. A bajnokaspiráns helyi csapat a dobogóra hajtó Dinnyés együttesét fogadja. Ősszel emlékezetes, nyolcgólos meccsen remiztek egymással a felek, most is benne van a pakliban a sok gól és a döntetlen lehetősége.

2024. 05. 11. szombat 17:00
Baracska – Pusztavám

2024. 05. 12. vasárnap 17:00
Kápolnásnyék II. – Csókakő
Újbarok – Pázmánd
Tordas-Gyúró Egyetértés – Kajászó
Ráckeresztúr – Velence
Iszkaszentgyörgy – Dinnyés

A tabella állása:
1. Velence TSE 50p
2. Iszkaszentgyörgy 48p
3. Baracska 44p
4. Kápolnásnyék II. 39p
5. Dinnyés 39p
6. Tordas-Gyúró Egyetértés 36p
7. Pusztavám 30p
8. Ráckeresztúr 29p
9. Pázmánd 23p
10. Kajászó 16p
11. Újbarok 12p
12. Söréd 11p
13. Csókakő 4p

Vármegyei III. osztály Dél Felnőtt 23. forduló

Ebben a csoportban is egy mérkőzés lesz szombaton. Papíron a Rácalmás-Alap mérkőzés esélyese a hazai csapat, hiszen az almásiak a legutóbbi három meccsükből kettőt megnyertek, eközben az alapiak csak egyszer tudtak győzni.

A lajoskomáromiaknak vasárnap nyernie kell Sárszentágotán, ha életben akarják tartani bajnoki reményeiket. Az ágotaiak a tavasszal nem igazán tudták felvenni a versenyt az élcsapatokkal, ám hazai pályán nem lehet őket leírni.

A Szabadegyháza pontszerzési esélyekkel fogadja a rossz szériában lévő Vajta együttesét. A legutóbbi öt mérkőzésén a szabadegyházaiak három, míg a vajtaiak csak egy pontot szereztek, így még az is benne van, hogy nyerni fog a sereghajtó.

Rangadó lesz Kőszárhegyen, a harmadik helyre hajtó helyiek a jó erőkből álló Lepsény együttesét fogadják. Vendég siker esetén két pontra csökkenhet a különbség a csapatok között, ám erre meglehetősen kicsi a sansz, hiszen tavasszal veretlen hazai pályán a kőszárhegyi alakulat.

Érdekesnek ígérkezik a Cece és a Nagylók meccse is. Az öt meccse veretlen ceceiek akár meg is lephetik a jelenleg harmadik helyen álló együttest. Hasonló esetre volt már példa, amikor két hete a Nagylók Tácon vendégeskedett.

A Dég favoritként várja a Kulcs elleni mérkőzést. Március óta hazai pályán nyeretlen a dégi együttes, ha valamikor, most véget vethet a csapat a rossz szériának.

2024. 05. 11. szombat 17:00
Rácalmás – Alap

2024. 05. 12. vasárnap 17:00
Sárszentágota – Lajoskomárom II.
Szabadegyháza – Vajta
Kőszárhegy – LMSK
Tác-Csősz – Kisláng
Cece – Nagylók
Dég – Kulcs

A tabella állása:
1. Kisláng 58p
2. Lajoskomárom II. 52p
3. Nagylók 45p
4. Kőszárhegy 44p
5. LMSK 39p
6. Sárszentágota 30p
7. Vajta 29p
8. Dég 28p
9. Cece 28p
10. Tác-Csősz 27p
11. Rácalmás 23p
12. Alap 17p
13. Kulcs 16p
14. Szabadegyháza 7p

Nyitókép: Balogh László, olvasói fotó

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?