Vármegye III: A Nagylók nyert, az Alap elbukott

Fejér megye, Fejér Megye III
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Voltak még izgalmak a vármegye háromban az utolsó játékhéten is.

Vármegyei III. osztály Észak Felnőtt 26. forduló

Ebben a csoportban már eldőlt minden lényeges kérdés még a záróforduló előtt. A bajnoki cím sorsa a zöldasztalnál pecsételődött meg, a móriak nyerték az idei kiírást, megelőzve a Magyaralmás és a Tordas II. csapatát.

A negyedik az Iszkaszetngyörgy lett, amely magabiztosan verte a Csákberény együttesét, nyolcat számolva ellenfelére. Nyers Zsolt és Farkas Zsolt Gábor is duplázott. A Gyúró azzal, hogy nagy küzdelemben kikapott a Magyaralmástól, visszacsúszott az ötödik helyre. A hatodik az a Dinnyés lett, amely remizett a tordasi együttessel.

A kissé motiválatlan kajászóiak a záró fordulóban remiztek a Pázmánddal, az azonban már korábban eldőlt, hogy a hetedik helyen végeznek. A Baracska veresége ellenére maradt a nyolcadik, az Úbarok szintén pont nélkül zárta az utolsó kört, így maradt a kilencedik.

Nagy csata folyt viszont a tizedik helyért, amit a Söréd-Bodajk II. annak köszönhetően szerzett meg, hogy négy góllal verte a Baracskát. A ki nem álló Vértesacsa így visszacsúszott a 11. helyre.  A többi csapat pozíciója nem változott.

A csoport gólkirálya Krajcsovics Péter (Magyaralmás) lett 39 találattal.

2023. 05. 28. vasárnap 17:00
Söréd-Bodajk II. – Baracska 6-2
Gyúró – Magyaralmás 2-3
Kajászó – Pázmánd 2-2
Csókakő – Újbarok 3-0
Iszkaszentgyörgy – Csákberény 8-0
Mór – Vértesacsa 3-0*
Dinnyés – Tordas II. 2-2

*Játék nélkül, a Vértesacsa nem állt ki.

Vármegyei III. osztály Dél Felnőtt 26. forduló

Ebben a csoportban is egységesen, kivétel nélkül vasárnap 17:00-tól rendezik a mérkőzéseket e hétvégén. A második és a harmadik hely sorsa még kérdéses, a két dobogós helyre három csapat pályázik. A Nagylók biztosan második lesz, ha nyer hazai pályán a Ráckeresztúr ellen. A szabadegyházaiak legfeljebb harmadikak lehetnek, mert ők már lejátszották minden mérkőzésüket. Az Alap most még negyedik, kérdés, tud-e nyerni a bajnok Besnyő otthonában. Az alapiak ugyanis rosszabb gólkülönbségük miatt csak akkor előzhetik meg a szabadegyházaiakat, ha nyernek. Ha viszont összejön Kaszáséknak a bravúr, akkor még a Nagylókot is megelőzhetik, persze ehhez a Ráckeresztúrnak is oda kell tennie magát.

A Nagylók gyors gólváltás után magabiztosan verte a Ráckeresztúr együttesét a duplázó Szekeres Szebasztián Zoltán vezérletével. Ezzel a nagylókiak megcsípték a második helyet. A bajnoki címét már korábban bebiztosító Besnyő legyőzte a harmadik helyre hajtó Alapot, ezzel eldőlt, hogy marad a harmadik helyen a Szabadegyháza-Sárosd II. együttese.

A Rácalmás odaért a negyedik helyre, miután 7 gólos meccsen nyerni tudott Kőszárhegyen. A sűrű középmezőny legjobbja a Cece lett, amely a Dég legyőzésével a hatodik helyen zárt. A ráckeresztúriak a vereségüknek köszönhetően visszacsúsztak a hetedik helyre.

A tavaszt utolsóként kezdő Sárszentágota a nyolcadik helyig lépdelt előre, amely a zárófordulóban vetélytársát, a lajoskomáromi csapatot múlta felül idegenben a veterán Kovács Krisztián triplájával. A Vajta csak döntetlent ért el Kulcson, így a kilencedik helyre csúszott vissza a csapat. A Dég kénytelen beérni a 11. hellyel annak ellenére, hogy előbb a nyáron igazolt két igencsak gólerős játékost a klub, majd a télen visszacsábította Kálozról Tóth Zoltánt.

A tabella két utolsó helyén álló együttes számára nem volt sansz a javításra az utolsó játéknapon.

A csoport gólkirálya Szekeres Szebasztián Zoltán (Nagylók) lett 30 találattal.

2023. 05. 28. vasárnap 17:00
Kőszárhegy – Rácalmás 3-4
Cece – Dég 6-3
Besnyő – Alap 6-2
Nagylók – Ráckeresztúr 4-1
Lajoskomárom II. – Sárszentágota 1-3
Kulcs – Vajta 3-3

Nyitókép: Nagylóki SE

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?