Vármegye II: Etyeken és Baracson is nagy derbi lesz, előre törhet a Polgárdi

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Komoly erőpróba vár a móriakra, nagy esély előtt áll a Polgárdi.

Vármegyei II. osztály Észak Felnőtt 11. forduló

Ebben a csoportban minden mérkőzést vasárnap bonyolítanak le. Az újonc Magyaralmás esélyesként várja a Videoton Baráti Kör elleni összecsapást. A fehérváriak a legutóbbi hat meccsükön nem nyertek ebből ötször kikaptak, nincsenek tehát túl jó passzban. Az almásiak sem nyertek három forduló óta, de három nagyon erős csapattal játszottak, előtte azért szorgosan gyűjtötték a pontokat.

A váliak a múlt héten nyertek, és most is lesz sanszuk a pontszerzésre. A Herceghalom lesz ugyanis a vendégük, amely legutóbb hét mérkőzésén csak egyszer tudott nyerni.

A Mány-Csabdi a legutóbb négy mérkőzéséből három alkalommal remizett, a Szár ellen ez is bravúrnak számítana. Lacza Albert csapata jó formában van, utolsó öt mérkőzéséből négyet megnyert.

A Pátka kezd magára találni, öt meccse veretlen a csapat. Most a Pákozd ellen toronymagas esélyesnek számít, hiszen a pákozdiak eddig csak egyszer nyertek, az is még szeptemberben történt.

Az Etyek csapatának mostanában nem megy túl jól, az erős szezonkezdés után visszaesett a csapat formája, és négy mérkőzés óta nyeretlen. Most fel kell kötnie az alsóneműjüket az etyekieknek, ha pontot akarnak szerezni a felcsútiak ellen, akik zsinórban ötödik sikerükre készülnek.

Jó formában várja a hétvégi összecsapást a csurgói együttes, amely négy meccs óta nem kapott ki. Most azonban a dobogóra pályázó Mór II. ellen kell bizonyítania Veres Gábor együttesének. A móriak csak a listavezető csernyeiektől kaptak eddig ki, hét mérkőzés óta nem találtak legyőzőre.

2023. november 12. vasárnap 13:30
Magyaralmás – Videoton Baráti Kör
Vál – Herceghalom
Mány-Csabdi – Szár
Pátka – Pákozd
Etyek – Puskás Akadémia III.
Fehérvárcsurgó – Mór II.

A tabella állása:

 1. Bakonycsernye 30p
 2. Mór II. 20p
 3. Puskás Akadémia III. 18p
 4. Szár 15p
 5. Pátka 15p
 6. Etyek 14p
 7. Magyaralmás 13p
 8. Fehérvárcsurgó 12p
 9. Herceghalom 9p
 10. Mány-Csabdi 9p
 11. Vál 7p
 12. Videoton Baráti Kör 7p
 13. Pákozd 3p

Vármegyei II. osztály Dél Felnőtt 11. forduló

Szombaton egy mérkőzés lesz ebben a csoportban, az pedig egy alsóházi rangadó lesz. A sererghajtó Besnyő fogadja az előtte álló Sárszentmihály együttesét. Egyik csapat sem tudott nyerni szeptember óta, most egymás ellen bizonyíthatnak a felek.

Vasárnap a Polgárdi a Beloiannisz csapatát fogadja. Bár a két csapat között három helynyi különbség van a táblázaton, mindössze egy pont választja el őket egymástól. Nehéz volna egyértelmű esélyest megnevezni, bár a hazai pálya előnye kétségkívül a Polgárdi mellett szól. Érdemes megjegyezni, hogy a Polgárdi akár két helyet is javíthat adott esetben, ha a számára kedvezően alakul a csoport rangadójának eredménye.

Az Aba Sárvíz hazai környezetben javíthat a múlt heti venyimi fiaskó után az Előszállás ellen. Bár az előszállásiak legutóbb nyerni tudtak, most még a pontszerzés is bravúr lenne a részükről.

Komoly erőpróba vár a Seregélyesre. Az együttes a legutóbbi három mérkőzésén hét pontot szerzett, ám most az éllovas Adony látogat hozzájuk vendégségbe. Az adonyiak eddig nem találtak legyőzőre a bajnokságban, a hétvégén a Baracsot is megverték, így tele önbizalommal várhatják az összecsapást.

A Baracsra újabb rangadó vár, a második helyezett a harmadik Nagykarácsonyt fogadja. Több botlás már nem fér bele a baracsiak számára, ha nem akarnak leszakadni az éllovastól, ám az eddig mindössze két vereséget számláló nagykarácsonyiak biztosan nem fogják olcsón adni a bőrüket.

A hazai pályán veretlen sárosdiak a Nagyvenyimet fogadják. A venyimiek idegenben ötből csak egyszer tudtak nyerni, most sem ők az esélyesek.

2023. november 12. szombat 13:30
Besnyő – Sárszentmihály

2023. november 12. vasárnap 13:30
Polgárdi – Beloiannisz
Aba Sárvíz – Előszállás
Seregélyes – Adony
Baracs – Nagykarácsony
Sárosd II. – Nagyvenyim

A tabella állása:

 1. Adony 23p
 2. Baracs 20p
 3. Nagykarácsony 17p
 4. Polgárdi 16p
 5. Aba Sárvíz 16p
 6. Nagyvenyim 15p
 7. Beloiannisz 15p
 8. Sárosd II. 15p
 9. Káloz 8p
 10. Seregélyes 7p
 11. Előszállás 6p
 12. Sárszentmihály 6p
 13. Besnyő 5p

Nyitókép: Polgárdi

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?