Vajta: Kiesőjelöltből bajnokesélyes?

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Sokan úgy vélték, a Vajta csupán átszállójegyet váltott a Megye II-be, ám a tavaszi nagy menetelésnek köszönhetően a következő szeznban élcsapattá válhat.

Csonka Csaba, a Vajta elnöke a következő összegzést juttatta el hozzánk:

“Június 3-án ünnep volt Vajtán, a foci ünnepe. Délben az U16 Szabadbattyán csapatát fogadta. Változatos, jó iramú mérkőzésen 1-0-ás félidő után 4-1-re győztek a hazaiak. Ezután az Öregfiúk csapata a serdülő (U16) – ifi (U19) vegyes ellen mérkőzött meg. A lendület és a gyorsaság hamar érvényt szerzett magának. A fiatalok több góllal elhúztak. Jött a könnyelműsködés, a még egy csel. A különbség nem nőtt. Olybá tűnt a srácok kezdenek fáradni . Az “öregek ” – akik jobban osztották be az erejüket – kezdtek felzárkózni. Sőt, a végén a győztes találatot is megszerezték. Öregfiúk – Serdülő-Ifi vegyes 6-5.

A mérkőzés után a fiatalok szinte egymást harsogták felül:

Láttad, hogy vittem el három ember között, láttad hogy fűztem be a védőt!

Erre csak azt felelték az “öregek”: ha haza mégy mit fognak kérdezni először, azt, hogy mi lett az eredmény? No akkor mondd meg, hogy kikaptunk az “öregfiúktól “6-5 -re.

17:00-kor pedig következett a felnőtt Pusztaszabolcs ellen. Egy élvezetes, fordulatoktól sem mentes mérkőzésen a hazaiak 3-1-re diadalmaskodtak. Ezzel a kilencedik helyet szerezték meg a Megye II-es Dél Felnőtt csoport tabelláján.

Ki gondolta volna ezt 2014 nyarán, mikor úgy tűnt, hogy csapat sem lesz Vajtán. A srácokat a szó szoros értelmében úgy könyörögtük össze. A nevezést leadtuk, de koránt sem volt biztos, hogy el is fogunk indulni. Úgy gondolom ekkor kezdődött el valami nagy összefogás, ami végig kísérte az elmúlt négy évet. Az elején szinte még annak is örültünk, ha gólt kaptunk,

DE VAN CSAPAT VAJTÁN.

Ennek ellenére nem voltunk pofozógépek. A végén 10. hely 18 pont. A 2015/16-os bajnokságra egy masszív középcsapatot tudhattunk magunkénak. A végén 6. hely 36 pont, kétszer annyi, mint az előző idény végén.

A 2016/17-es bajnokságban – mint az előzőekben sem – nem volt célkitűzés. A csapataink száma egy hatalmas szülői összefogásnak köszönhetően eggyel gyarapodott. Ekkor már az U16-s bajnokságba is neveztünk. A csapat összeállt. A nézői látogatottság növekedett. Egyre többen kísérték el a csapatot idegenbe. Az eredmények pedig jöttek. A felnőtt csapat a legkevesebb kapott góllal megnyerte a bajnokságot. Ki számított erre a bajnokság elején? Szerintem senki.

Az utolsó mérkőzés után hatalmas ünneplés. Aztán mikor elcsitultak a kedélyek, “s haza mentek a legények”, éjjel 1/2 3-kor a zuhany alatt állva “könnyes szemmel arra gondolok” (Beatrice),

bajnok lett a csapatunk, a VAJTA.

A Vajta bajnoki címet ünnepelhetett 2017 nyarán a Megye III-ban - fotó: Vajta
A Vajta bajnoki címet ünnepelhetett 2017 nyarán a Megye III-ban – fotó: Vajta

A 2017/18-as kiírást már három csapattal (U16, U19, felnőtt) a megye II-ben kezdtük. Sajnos hamar rá kellett ébrednünk, hogy ez egy másik kávéház. Mivel edzés egyáltalán nem volt, 60-65 perc után elfáradtunk fizikálisan, a 70-75. perctől fejben. Ennek tudható be, hogy több mérkőzést buktunk el vagy adtunk ikszre. A szezon végén teljes volt az egyetértés. Ha bent akarunk maradni ezen változtatni kell. Ehhez kaptunk segítséget.

Érkezett egy olyan edző, akit a játékosok tisztelnek, és akit a játékosok és a nézők szeretnek. Olyan játékosokat sikerült igazolni, akik vajtaiak vagy van vajtai kötődésük. Most így a bajnokság végén úgy érzem büszkék lehetünk.

Büszkék lehetünk arra hogy:

  • van HÁROM csapatunk (kevesebb mint ezer lakosú településről beszélünk)
  • idegenbe sokszor több volt a vajtai szurkoló
  • a bajnoktól csak ami csapatunk tudott pontot szerezni

Hát ezért volt ünnep vasárnap Vajtán.

A Vajta tavasszal a második legtöbb pontot gyűjtötte a Kisláng mögött a Velencével holtversenyben
A Vajta tavasszal a második legtöbb pontot gyűjtötte a Kisláng mögött a Velencével holtversenyben

Ezúton szeretném megköszönni a csapatainknak a hozzáállást, a szurkolóknak a biztatást. Azt hogy akkor is ott voltak amikor nem futott olyan jól a szekér.

Köszönöm azok segítségét akik megtehették hogy segítenek és segítettek is.

Tisztelettel és Köszönettel:
Csonka Csaba
VRSC elnök”

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?