U16 Dél: Bajnoki döntőt nyerve lett aranyérmes a Baracs!

Fejér megye, Utánpótlás
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Hihetetlen végjátékot hozott a Fejér Megye U16-os bajnokságának Dél csoportja, az éllovas otthonában kaparta ki a gesztenyét magának a Baracs.

Tizennégy gárda vágott neki a Dél csoportban 2017 őszén a pontok gyűjtögetésének. A nyitófordulóban a Baracs 12-0-ra, a Sárbogárd 17-0-ra nyert, ami nem sok jóval kecsegtetett a liga többi együttese számára. E két csapathoz csak az Aba-Sárvíz tudott felnőni ősszel. A félév végén a Baracs-Sárbogárd rangadón dőlt el, melyik gárda telel az élen a kettő közül. A bogárdiak szerezték a találkozó egyetlen gólját, így kétpontos előnnyel várhatták a tavaszt két riválisukkal szemben.

Az őszt sokáig 100%-os mérleggel teljesítő, végül két vereséggel záró Baracs tavaszra nagyon felszívta magát. Sorra nyerték a meccseket Balázs Rolandék. A Sárbogárd sem vesztett pontokat, így két pont volt a bogárdiak előnye a Baracs előtt – az Aba-Sárvíz a tavasszal már nem bírta az iramot. Ennek ékes jele volt, hogy a Baracs 15-1-re verte az abaiakat az utolsó előtti fordulóban, eközben a Sárbogárd 6-1-re verte az Ercsit.

A sors furcsa szeszélye folytán bajnoki döntőre kerülhetett tehát sor a 26. fordulóban: az éllovas Sárbogárd kétpontos hátrányban lévő üldözőjét, a Baracsot fogadta. A bogárdiaknak már egy döntetlen is elég lett volna a bajnoki címhez, a Baracs számára csak a győzelem volt elfogadható. A baracsiak Balázs Roland találatával szerezték meg a vezetést, majd Takács révén kettőre növelték előnyüket. Gábris góljával a félidő előtt visszajött a meccsbe a Bogárd, ám a második félidő hajrájában két góllal eldöntötte az aranyérem sorsát a baracsi együttes.

A Baracs hihetetlen végjáték után lett bajnok! - Fotó: Facebook
A Baracs hihetetlen végjáték után lett bajnok! – Fotó: Facebook

A bajnok tehát hihetetlen dráma után a Baracs lett, a Sárbogárdnak be kellett érnie a második hellyel. A dobogó harmadik fokán az Aba végzett. A gólkirály a Sárbogárd játékosa, Gábris Róbert lett 71 találattal, a 61 gólos Bakos Patrikot (Mezőfalva) és az 53 gólos Kű Dánielt (Sárosd) megelőzve.

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?