Tudósítás: Így szerzett pontot a Mány a Velence ellen

Fejér megye, Fejér Megye II
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Akár bajnoki címét is bebiztosíthatta volna a Velence legutóbbi bajnokiján, ám a Mány nem feltartott kézzel fogadta az éllovast.

A Mány tudósítója így írt:

“Azt szokták mondani, egy jó futballmeccshez kell két motivált csapat, jó pálya, emelkedett hangulat. Nos, a hétvégén, a listavezető, és már nyugodtan mondhatom, bajnokcsapat, Velence elleni meccsünkre, minden felsorolt tétel adott volt a jó derbihez. A mieinket nyilván fűtötte a tudat, hogy elvehették volna a vendégek veretlenségét, a Velence pedig bebiztosíthatta volna a matek szerinti, de amúgy tényszerű bajnoki címét.

A feltételes módból is kitűnik, a végeredmény döntetlen lett, 1-1-re végeztek a csapatok!
A hiányzóink mellett, újabb nehézséggel kellett megküzdenünk a meccs elején, mivel az első lépésénél Hajdú Máté bokasérülése kiújult, így rögtön kulcsposzton cserélnünk kellett. Ennek ellenére, a helyette beálló Szabó Laci, remekül játszva pótolta a klasszikus 6-os pozícióban. A vendégek nyilván gyorsan döntésre akarták volna vinni a dolgokat, átvették az irányítást, komoly mezőnyjáték alakult ki, nagy párharcokkal, kis, látványos csatákkal a küzdőtéren. Az erős szél az első félidőben a Velencét segítette, de ez nem vezetett eget verő rohamokig, igazából Szabó Tominak, kapusunknak nem volt komoly védeni valója. A némi mezőnyfölény ellenére, saját fegyverünkből kaptunk hirtelen gólt, hiszen egy szögletből lecsorgó labdát, a lábak, és jóformán a fű alatt pofozott a kapuba a velencei Szalai, 0-1!

A gól kissé megfogta a játékunkat, de a lelkesedéssel, hozzáállással természetesen továbbra sem volt gond, Radovits Ádi remekül mozgatta a csapatot, Viktor és Jakab Tomi lendületes előretörései fejtörést okoztak a bajnokcsapat védőinek. Szünetig komoly taktikai csata, és izgalmas meccs kerekedett ki a derbiből, de az eredmény már nem változott.
Az eleredő eső, hol ránk ijesztett, hol megállt, de érdemben nem befolyásolta azt, hogy megyei szinten, jó színvonalon aprították egymást a csapatok.

Szünet után, a megbeszélteknek megfelelően, az első negyedóra még mezőnyben okozott látványos focit, aztán minden mindegy alapon, a mieink gólra-törőbb játékra váltottak. Jobban veszélyben forogtak a kapuk, a mi kapunk előtt egy veszélyes fejes, a Velence ketrece előtt pedig, több lövés, helyzet borzolta a kedélyeket. Nem vagyok látnok, de éreztem, hogy ezen a meccsen nem fogunk kikapni, mert a csapatunk abszolút felvette a versenyt,magasabban jegyzett riválisával. Szünet után néhány perccel, szintén egy pontrúgás után, a kipattanó labdát Rimele “Dave” vágta nagy erővel a Velence kapujába, így megjött a várva-várt, de megérdemelt egyenlítés, 1-1!

Nem ragozom túl, de abszolút elfogulatlan véleményre törekedve kijelenthetem: ebben az osztályban ritka jó, taktikus, és harcos meccset játszott a két csapat! A hátralévő időben, itt is, ott is, de adódtak helyzetek, de ma igaz volt a futball-mondás: nem csak a gól tesz látványossá, izgalmassá egy mérkőzést!

A mérkőzés vége előtt sajnos, a mezőny egyik legjobbja, Ádi reklamált egy büntetőt az asszisztensnél, nem biztos, hogy irodalmi stílusban, ezért Jakab spori idő előtt zuhanyozni küldte. Ennek ellenére a játékvezetés korrekt volt, törekedett a jó döntésekre, a kisebb-nagyobb hibák, talán ma jobban eltörpültek a két csapat minőségi futballja mellett. Sajnos, nem dukált ma sem a három játékvezető, ketten voltak csak a sporik, de azon dolgozunk, hogy előbb-utóbb az eredményeinkkel ezt is kiérdemeljük, segítve a személyi nehézségeket.

Összességében, jó pályán, két jó csapat remek derbit produkált, a vendégek bizonyították jó hírüket, a mieink pedig nem asszisztáltak a bajnokcsapat örömünnepéhez!

A mieink megőrizték hazai veretlenségüket, a Velence pedig otthon ünnepelheti a megérdemelt bajnoki címet, amihez tiszta szívvel gratulálunk!

Vasárnap, sérültekkel tűzdelt, kissé hiányos csapatunk, Pázmándra látogat, a soron következő derbire, várunk minden szurkerünket, nagy szeretettel!

Köszönjük a mostani buzdítást is! Külön köszönjük Sárközi Bettinek a szokásos remek képeket!”

Mány - Velence

Mány – Flavus Velence 1-1 (0-1)
Mány, vezette: Jakab Zoltán

Mány: Szabó T. – Radovits V., Csitári, Mohácsi, Herczeg, Rimele, Szabó L., Jakab, Radovics, Hajdú (Nagy M. 4.), Radovits Á.
Velence: Boldog – Szalai (Tamon 82.), Telek, Gulyás, Sebők, Boda, Baloni, Szigeti, Mágocs (Csikesz 63.), Kristóf, Klauz (Mónus 75.)

Gól: Rimele (49.) illetve: Szalai (13.)
Kiállítva: Radovits Á. (86.)

Forrás: Mányi TK hivatalos oldala (Facebook)
Fotók: Sárközi Betti

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

Vélemény, hozzászólás?