Trampler Kinga: Maradok a csapatomnál!

Euro2016, Fejér megye

Trampler Kinga a Videoton felnőtt és utánpótlás csapatában is húzóembernek bizonyult, számos fontos gólt szerzett a szezon során. Lapunknak adott interjújában mesélt az elmúlt szezonról, és a jövőről is.

Sokan még mind a mai napig meglepődnek, ha azt hallják egy lánytól, hogy ő focizik. Kinek vagy minek a hatására lettél labdarúgó?
Trampler Kinga: Édesapám már gyermekkora óta rúgta a bőrt, s NB II-es szintre is eljutott. Ezek után a Nővérem vette át a stafétát, aki azonnal megszerettette velem ezt a sportágat. Már általános iskola negyedik osztályában a csapatban játszhattam a hetedik-nyolcadik évfolyamosok között. Ez hatalmas megtiszteltetés volt számomra.

Átlagosan hány alkalommal focizol egy héten, beleértve az edzéseket és a meccseket?
Trampler Kinga: Heti négy edzésem van, hétvégén pedig általában egy U17-es és egy felnőtt meccsen veszek részt.

fdtrampler

A Videotonnal a negyedik helyen zártátok a bajnokságot, sikerült elérni a szezon előtt kitűzött célokat?
Trampler Kinga: Szerintem nagyon balszerencsésen sikerült ez a szezon, mindkét csapat számára. Közrejátszott a sok sérülés és az eltiltások, így olyan meccseket nem sikerült megnyernünk, amit úgymond “kötelezőek” lettek volna.

Mind a 15 mérkőzésen kezdőként léptél pályára, 10-szer találtál be az ellenfelek kapujába. Az U-17-es csapatban 22 meccsen 17-szer voltál eredményes. Mi az, ami miatt ilyen hatékony vagy a kapu előtt? Saját teljesítményeddel mennyire vagy elégedett?
Trampler Kinga: Ezek a számok azt mutatják, hogy viszonylag jól sikerült kihasználnom a lehetőségeket, amik adódtak előttem. Viszont egyáltalán nem vagyok megelégedve a teljesítményemmel. Tudom, sokat kell még tanulnom, mert a helyzetkihasználásom sem az igazi még.

Jövőre milyen célokat tűzhet ki maga elé a Videoton női csapata?
Trampler Kinga: Jövőre szeretnék a felnőtt csapattal a lehető legjobb helyen végezni és bejutni a rájátszásba. A jövőre U18-as bajnokságban induló csapat célja véleményem szerint az középmezőnyben és esetleg még annál előbb végezni.

fdtrampler3

Maradsz jelenlegi csapatodnál, vagy klubot váltasz?
Trampler Kinga: Tanulmányaim miatt is mindenképpen maradok a csapatomnál a következő szezonban.

Háromszor pályára léptél a legutóbbi szezonban az FMLSZ által szervezett Női Megyeválogatott Tornán. Mit gondolsz, egy napon majd a nemzeti válogatottba is meghívót kapsz? Mit kell tenned ehhez meglátásod szerint?
Trampler Kinga: Nagy örömömre szolgál, hogy 15 éves koromban meghívót kaptam az U16-os magyar válogatottba, s U17-esként is képviselhettem már hazámat. Remélem, hogy kemény munkával és kitartással újra ott lehetek a legjobbak között. Fontosnak tartom megyeválogatott szerepléseimet is, hisz ez is felnőttek közt zajlik le, így ezeken a tornákon is sokat fejlődhetek.

fdtrampler1

Fiúk vagy lányok ellen játszol szívesebben? Miben különbözik leginkább a két nem szerinted?
Trampler Kinga: Fogós kérdés. Két teljesen különböző játékkép. Heti szinten járok fiúkkal kispályázni, több tornán is részt vettem már egyedüli lányként velük.

Mit szólsz a magyar válogatott Európa Bajnokságon mutatott teljesítményéhez? Mire lehet képes szerinted ez a csapat a közeljövőben?
Trampler Kinga: Számomra hihetetlen érzés volt látni azt, hogy mennyire csodálatos teljesítményt nyújtottak a fiúk. Álmaimban sem gondoltam volna, hogy így fog sikerülni számunkra az Európa bajnokság!

Nevezz meg egy csapatot, amelyik bejut az EB döntőbe!
Trampler Kinga: A németeket mindenképpen a döntőbe várom.

Kérlek, tippeld meg a Németország-Olaszország mérkőzés végeredményét!
Trampler Kinga: Németország 2-1-es győzelmet arat.

Ajánlott cikkek: