Tíz ember ellen simán nyert a Bicske! Németh duplázott! FOTÓK!

Fejér megye, Fejér Megye I
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM

A Gárdony támadója, Pleszkán már a 9. percben a kiállítás sorsára jutott, így gyakorlatilag a teljes mérkőzésen emberhátrányban küzdött csapata a Bicske otthonában.

A Bicske tudósítója így fogalmazott:
“Imponáló 6/6-os, 100%-os őszi bajnoki mérleggel és 20-1-es gólaránnyal búcsúzott szurkolóitól a felújítás előtt álló bicskei Kerecsendi Kiss Márton utcai stadion, s ehhez sorolhatjuk még nyugodtan az itthoni Magyar Kupa mérkőzések 2/2-es, 6-1-es mérlegét is. Itt azonban még vár a fiúkra egy szezonvégi ütközet november 30-án a Ceglédi VSE ellen a legjobb 16 közé jutásért.

Nem hozott meglepetést a 12-ik forduló, az éllovasok győztek, de sehol sem könnyedén. Bicskén Raffai Rudolf a Milinte 7 – Máté 6, Sötét 7, Máj 6, Köntös 7 – Rigó 6 – Varga 6, Móri 7, Bognár 6, Katona 6 – Németh 8 összetételű csapattal indított, csereként Rados 6 (63.p. Varga helyett), Pásztor 7 (74.p. Katona helyett) és Jakab Á. 0 (87.p. Bognár helyett) kapott még lehetőséget.

Móri 22 méteres, jócskán fölé szállt lövésével indult a találkozó. A 9. percben máris megfogyatkozott a vendégcsapat! Pleszkán rúgott Sötét után teljesen feleslegesen a mezőnyben és Závotka játékvezető kezében jogosan villant az azonnali piros lap! Tálcán kínálta így a mérkőzést a Gárdony a hazaiaknak, de korántsem lett belőle sétagalopp. A 16. percben Sowunmi ellen faultoltak a hazai védők, Hanák ívelt  20 méteres szabadrúgása azonban messze mellé ment. A 21. percben Varga szöglete után először reklamált kezezést a hazai csapat, a kipattanót Köntös 30-ról vágta fölé. Négy perccel később egy jobb oldali beívelés után Rigó az ötösről fejelt a földre és a jobb kapufa mellé, nagy helyzet volt!

A 32. percben Móri beadását Katona óriási helyzetben 4 méterről fejelte rá, Heim nagy bravúrral vetődve ütötte ki a jobb alsó tartó labdát. A 39. percben Németh húzott el a jobb szélen, átívelését Móri a túloldalról laposan adta középre, Bognár azonban közelről mellé pörgetett. A 45+1. percben Móri beadása után ismét kezezést kiáltott mindenki, a síp ezúttal is néma maradt. A 45+2. percben Németh a tőle megszokott erőszakossággal cipelte végig a labdát a jobb oldalon, a tizenhatoson belül Kocsis csak buktatni tudta, tizenegyes és sárga lap! A 45+3. percben Móri állt a labda mögé és higgadtan, Heimet balra elküldve, a jobb alsóba gurított (1-0). A büntetőt Komjáthy Bence videóján is megtekintheted:

Küzdelmes, eseménydús első játékrészt láthattunk, a Gárdony igyekezett eltüntetni létszámhátrányát és a látványosabb akcióknak csak a kissé göröngyös talaj vetett gátat.

A 47. percben Katona szerzett szemfüles módon labdát a támadótérfélen, azonban 23 méterről kissé elhamarkodottan fölé lőtt. Egy perccel később Móri ívelt jól balról középre, Németh szinte a gólvonalról fejelt a felső lécre, de időközben már lest fújt a bíró. Az 56. percben ügyes szabadrúgás kombináció végén Hanák középre emelését szedte le vetődve Milinte. A 64. percben Móri-Bognár-Móri összjáték után a kipattanót Máté 20-ról durrantotta fölé. A 75. percben újra Móri lépett ki egy tért ölelő indítással, beadását Bognár 18-ról lőtte fölé.

A 76. percben Németh lépett ki középen Móri labdájával és védője szorongatásában ballal 14 méterről óriási gólt ragasztott a bal felsőbe (2-0). Alig egy perc telt el, amikor a csereként beállt 17 éves Pásztor ugrott meg a jobb szélen, erős, de pontos beadását Németh 5 méterről látványos és bravúros csukafejjessel juttatta a kapu közepébe (3-0). Egy perc alatt kivégezte ellenfelét a BTC, mint már oly sokszor az őszi idény folyamán, amikor nehezen induló mérkőzéseket a megfelelő pillanatokban el tudott dönteni gyorsan a dobogóesélyes gárda. A 87. percben még az ifjúsági korú Jakab Á. is lehetőséget kapott, de a hátralévő percek már eseménytelenül teltek.

Összességében teljesen megérdemelten tartotta otthon a 3 bajnoki pontot a Bicske, ellenfele nem tudott hatékony támadójátékot felmutatni és Németh ezúttal is ellenállhatatlan volt. Joggal ünnepelte tábora a győztes csapatot – Komjáthy Bence videóján – így:

A jövő héten vasárnap 13.30-tól Iváncsa-Bicskei TC szuperrangadó következik, amelyre a BTC ingyenes szurkolói buszt indít 12.00-kor a sportteleptől. Korlátozott számban még lehet jelentkezni Kiss Csaba vezérszurkolónál valamint az egyesület vezetőinél az ismert Facebook-csatornákon. ”

Bicske – Gárdony 3-0 (1-0)
Gól: Móri (45′), Németh E. (76′, 78′)
Kiállítva: Pleszkán (9′, Gárdony)

Bicske - Gárdony

kép 1 / 17

Ajánlott cikkek:

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
YouTube
Email
RSS
INSTAGRAM